Hillen: Kunduz-missie is natuurlijk feitelijk gewoon militair

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (8)

#1 Frank

Voor het eerst in zoveel jaar een minister die de waarheid over Afghanistan spreekt. De vorige missie is ook een echte vechtmissie geworden. Wat wil Groen Links nou toch, doen alsof we een civiele missie gaan uitvoeren?

#2 Harm

De Volkskrant:”Volgens Sap heeft Rutte ‘heel helder’ gesteld dat het gaat om een politietrainingsmissie en dat de afspraken daarover met de Tweede Kamer niet zijn veranderd. De politica vindt het wel van belang dat Rutte nog ingaat op de vraag hoe in de toekomst ‘blunders’ van Hillen kunnen worden voorkomen.”

Groenlinks heeft zich duidelijk aangesloten bij de club die het het belangrijkste vindt dat je de mensen vooral konsekwent wat voorliegt. De feiten zijn volstrekt onbelangrijk geworden.

En de Nederlandse politiek een totale aanfluiting.

#3 Loupe

De kamer doet of ze niks hoort, maar Hillen legt uit wat iedereen al weet. Ze functioneren prima hoor, die volksvertegenwoordigers. Met mw. Sap voorop. Zucht.

De afgelopen jaren met enthousiasme op Groen Links gestemd, maar zo’n slechte leugenaar verdient mijn stem niet.

#4 L.Brusselman

Schitterende man die Hillen ,echt exemplarisch voor het gehele kabinet.Als je hem z’n gang laat gaan heeft de regering helemaal geen oppositie nodig om ontmaskerd te worden.Niet dat ik de oppositie daartoe in staat acht,maar dat terzijde.

#5 Peter

Is natuurlijk ook ongelooflijk naief (brevet van onvermogen) van GroenLinks om te denken dat het niet een militaire missie is en dat die agenten niet gaan vechten als het er op aan komt.
(en dat zeg ik als GroenLinks lid!)

#5.1 Harm - Reactie op #5

Wel moedig dat je dat nog openlijk durft toe te geven

#6 Bismarck

Jullie begrijpen dat verkeerd. Wat Hillen bedoelt is dat de missie voor meer dan 90% uit militairen bestaat.

#7 Loupe

@Bismarck: Da’s een pathetische poging tot semantische verwarring om de keutel weer in te kunnen trekken.

Hoe legt u aan de bondgenoten uit dat we van Wilders niet naar Kunduz mochten zodat er nu met steun van GroenLinks een missie op touw is gezet die geen militaire missie mag heten?

‘Ik heb voortdurend gezegd: we moeten oppassen dat we onze mooie Nederlandse gevoelens niet projecteren op de harde werkelijkheid in een oorlogsgebied. De Kamer kan wel zeggen: het is een civiele missie, maar het is vooral militair. Ik was blij dat we groen licht hebben gekregen, maar ik wilde wel dat het parlement wist waar het ja tegen zei. Ik vind het nog steeds raar dat het geen militaire missie mag heten terwijl het bijna alleen maar militairen zijn. In Nederland willen we graag alleen de softe kant van zo’n expeditie zien omdat we de wereld willen verbeteren. Maar het leven is hard en in Kunduz al helemaal.’

bron: VN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*