1. 4

  Het bedrog is ongetwijfeld het grootst in de hiv/Aids sector. Het interpreteren van onderzoek naar hiv/Aids is zeer moeilijk, gezien de veronderstelde zeer lange incubatietijd van hiv. Bovendien kun je elk verschijnsel, goed of slecht, bij een hiv-patiënt wel rechtpraten (je hebt een gen dat je beschermt, of het virus muteert te snel, noem het maar op).

  Voor de industrie is hiv/Aids het beste dat ze ooit is overkomen. Ze verdienen enorm veel geld aan de dure medicatie, en je blijft je hele leven klant.

  Verder is nooit aangetoond dat hiv cellen kan doden (er bestaan namelijk geen wetenschappelijke artikelen hierover). Dat is ook niet logisch, alle andere retrovirussen (waar ons genoom voor ca 10% uit bestaat) zijn ook niet dodelijk.
  Bovendien zijn er geen placebo-gecontroleerde studies gedaan.

  Verenigingen als hivnet worden ook zwaar gesponsord door de farmaceutische industrie, dus enige vorm van kritiek is niet mogelijk. Je wordt meteen weggezet als ‘denialist’.

 2. 5

  Ik deed mee aan een dubbelblind onderzoek naar een nieuw medicijn.
  Het werd niet geregistreerd.
  Pfizer schreef een miljard af op een medicijn wat tegen Alzheimer zou werken.
  Beide gevallen tonen niet aan dat de kluit wordt belazerd.

 3. 6

  @4, een minnetje, omdat ik je inderdaad wel weg wil zetten als denialist. Creatief shoppen in citaten, slechte onderbouwing gecombineerd met een vreemde obsessie… iedereen die wil: lees vooral de overige bijdragen van Mozzarella over het onderwerp door.

 4. 7

  @6: Kom dan eens met een wetenschappelijk artikel dat hiv in staat is om cellen te doden, of een plecebo-gecontroleerde studie naar hivremmers. Er zijn 180.000 artikelen over het onderwerp, dus dat moet gemakkelijk genoeg zijn.
  Dan houd ik verder mijn mond. Tot die tijd ben jij degene zonder onderbouwing.

  Merkwaardig overigens, dat men kritiek op de farmaceutische industrie wel accepteert, en kritiek op de medische wetenschap niet. Toch twee velden die sterk met elkaar verweven zijn.

 5. 9

  Medicijnen van Ranbaxy werden (worden?) ook in Nederland verkocht. Een beetje? Niet duidelijk, maar ergens zag ik staan dat ze in Nederland 75% van de Simvastines (Lipitor) leverden.

  Kamervragen van de SP een jaar geleden, werden afgedaan met een “gaat u rustig slapen”: de Inspectie had – in een kleinschalig onderzoek – weinig fout aangetroffen. Nou ja, ovale pilletjes in strips voor ronde pilletjes, dat wel – blijkt uit een presentatie die op internet te vinden is, maar ach … etc.

  https://www.google.nl/search?q=site%3Arivm.nl+ranbaxy

  Ik ga mijn apotheek maar eens mailen …

 6. 10

  @9: volgens de site van Ranbaxy zijn ze actief in Nederland met `leading molecule’ Atorvastatin (generiek Lipitor dus).

 7. 11

  @8 ik had onder staande al @5 geschreven en dus maar omgebouwd, in de correctietijd:

  “Dus, kwaal nog aanwezig?? ;-) ”

  Zijn wij het ook nog eens ;-)

  Overigens ben ik van mening dat er een coöperatie moet worden opgericht die voor alle Nederlanders de medicijnen inkoopt en/of produceert; een en andere i.s.m. de medische afdelingen van de universiteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren