1. 4

  @3 Israël speelt helemaal geen rol in die onderhandelingen, behalve dan door de Amerikaanse en Iraanse diplomaten te bespioneren en selectief te lekken naar Republikeinse hardliners (waaronder nogal wat gekkies, zoals Tom Cotton).

  Feitelijk geeft ook Israël nu impliciet toe dat het een goede deal is. Iran gaat z’n capaciteit om uranium te verrijken grotendeels opgeven, z’n voorraad drastisch inslinken en het Internationaal Atoom Agentschap gaat dat controleren.

  En in ruil daarvan profiteert het Westen ook nog eens, want als de sancties opgeheven worden betekent dat handel, en handel betekent meer geld in het laatje. De Iraniërs krijgen zo meer te besteden, en dat is prima voor de verkoop van consumptiegoederen.

 2. 7

  @3: Misschien moet er eerst maar eens een gelijksoortige deal met Israël komen, of anders dezelfde sancties voor dat land als voor Iran.

 3. 9

  @8: “while the whole of the Middle East is on fire due to Iranian meddling in Iraq, Yemen, Syria and Lebanon”

  Net alsof Iran’s meddling de branden in die landen (plus Libië, Egypte, Tunesië, …) heeft veroorzaakt. Wordt daar even een stukje oorzaak en gevolg omgedraaid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren