1. 4

  In Rusland wonen blijkbaar ook mensen waarmee gewoon kunt handel drijven of afspraken kunt maken.

  Dat hoeft dus geen reden te zijn om ons er ver van te houden.

  Misschien helpen we deze Russen als we het makkelijker maken geld op een Europese bankrekening te zetten.
  Ongetwijfeld zal Poetin daar weer een wet tegen verzinnen.

 2. 5

  @4: Stockholmsyndroom Bolke vindt dat je de buurman die jouw huis overhoop haalt, jouw fascistische kinderen financiert in de hoop dat ze de macht overnemen, jouw computers hackt, dissidenten in jouw tuin omlegt, jouw wereld bestookt met desinformatie, een hybride oorlog tegen je voert en stukken tuin van de buren annexeert gewoon lekker met rust moet laten.

 3. 6

  @5 besef dat er al jaren een propaganda oorlog aan de gang is. En dat de waarheid in het midden ligt. Je weet gewoon niet wat er waar is van al die beschuldigingen aan Rusland.

  Ik zeg niet dat er niets aan de hand is, maar om blind alles na te praten wat de media over dit alles zeggen is niet handig.

  Want als je alle beschuldigingen die je uit aan Rusland pakt, en Rusland vervangt door VS, dan klopt het ook.

  Irak is door het Westen vernietigd met een argument van WMD , wat niet waar bleek.

  De gematigde rebellen in Syrie die gesteund worden/werden door het Westen zijn voor een groot deel uitgegroeid naar IS en Al Qaida. Daar horen we ook niet een eerlijk beeld over…

  desinformatie vanuit het westen, ik zeg: Alternate Facts…

  Financieren fascistische kinderen in de hoop dat ze de macht overnemen… lees: Ukraine…(wij steunen daar fascisten, zelfs in het verleden personen die op de interpol lijst stonden, veroordeeld in Italie)…

  dus aan beide kanten heeft men vuile handen. En media en publieke opinie worden actief gemanipuleerd om een eigen belang te dienen.

  En dat is dus gewoon een vuile propaganda oorlog. En groot deel van de bevolking laat zich hierdoor leiden en eist actie van de politiek op wat men verneemt in de media. Daarmee legitimeert de bevolking alle dubieuze zaken.

  En on topic:

  Rusland is een apart land. In Rusland zijn vele duistere machten actief. Vele van die duistere machten zijn vele malen enger dan Putin. Bij het omleggen van dissidenten wijst het westen meestal naar Putin, en die ontkent steevast.

  Wij geloven die ontkenning niet in het Westen. Maar in Oost Europa kijkt men anders naar die zaken, en daar vertelt men mij dat men eigenlijk Putin wel gelooft in zijn ontkenning. Omdat in hun ogen n.a.w. andere machten dat doen om Putin te verzwakken. Want oppositie tegen Putin en tegen corruptie is niet in het belang van iedereen. Dus met het opruimen van dissidenten dient men 2 belangen. De transparantie en wijzigingen in het politiek stelsel worden gefrustreerd, EN Putin wordt in een kwaad daglicht gezet en zo verzwakt.

  Ik zeg niet dat bovenstaande waar is, maar het zou waar kunnen zijn. We weten dat simpel weg niet, en we zullen er ook nooit achter komen. Maar het illustreert wel dat men ten alle tijden kritisch moet blijven denken, en niet zomaar acteren op berichten die in de waan van de dag langs vliegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren