1. 1

  Sowieso is die woordcombinatie “wil hebben [dat]” wel erg des PVV’s.

  Zei Brinkman ook vaak, in PenW bijvoorbeeld, toen het ging om de opvolging van Geert en democratisering. Oh ironie.

  O ja. En dan ‘LPF-toestanden’. Het valt niet helemaal op te maken uit het geknipte item, maar het lijkt alsof de interviewer die term opperde. En Brinkman nam hem over, voorzien van ontkenning weliswaar. Zoiets heet in Jack de Vries-termen een beginnersfout. Maar dit terzijde.

  Overigens begin ik steeds meer overeenkomsten te zien tussen Hero Brinkman en Henk Bleker. Nu is het Bleker, die zich in een doorzichtige vlucht naar voren een nieuw imago wil aanmeten, dat de wil-de-echte-Henk-Bleker-nu-opstaan-combinatie van de Gepijnigde Ponnyfokker (‘I feel your pain’) en de Vazal van Verhagen (‘royementsprocedure in gang zetten’) moet doen verble..ehm..vergeten, onderwijl op een van elk historisch besef gespeende wijze voorsorterend op de inhoudelijke discussie binnen het CDA, zoals hij nog voor de verkiezingen in dit interview in Nieuwsuur (waarin Joost Karhof naar Eerdmanniaanse hoogtes weet op te stijgen) deed.

  Om het over Jeanine Hennis, Rutte en de SGP nog maar niet te hebben.

  Iedereen is onvermijdelijk hypocriet, en splinter, oog en balk en zo. Maar wat is dat toch, met politici de laatste tijd, dat ze het zo doorzichtig doen?
  Niet alleen om het relletje, niet alleen om de PVV, maar veel breder: op de een of andere manier zegt dit fragment van RTV-NH het allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren