1. 4

  Omdat me voorkomt dat hij zich niet realiseert wat er voor nodig is om het voor elkaar te krijgen. Dus hij “wil” wel. Maar ik denk dat het een poging is.
  (iets met 600 handtekeningen en 11.500 euro en voldoende kandidaten en een budget voor campagne en organiseren van vrijwilligers en opstellen verkiezingsprogamma en ……)

 2. 10

  Dan moet Brinkman net als Pim Fortuijn destijds het netwerk van rechts-extremisten en neo-nazi’s aanspreken om te helpen met het ophalen van handtekeningen.

  Wel fijn dat we hier een zomer op gaan wachten ipv op 25 juni verkiezingen te houden. Zelfs nu al wordt er alweer rekening gehouden met de populisten, terwijl we de huidige crisis aan hen te danken hebben.

 3. 11

  Brinkman had ook nog een paar gesprekken met oud-fractiegenoten staan zei hij bij RTL. Lijkt wel de formule 1. Brinkman die de oude renstal van de PVV overneemt en de overbodig geworden brokkenpiloot Wilders eruit kiepert. Ook dat is democratie.

 4. 12

  In ieder geval een interessant experiment van Brinkman: is er ruimte voor een ‘fatsoenlijke’ partij rechts van de VVD? Dat is namelijk de inzet van Brinkman. Hij wil een PVV met democratie en verantwoordelijkheidsgevoel, en minus de scherpste kantjes van wilders verbale guerilla politiek.

  Hij heeft in ieder geval gevoel voor publiciteit. Van belang zal zijn wie hij binnenhaalt: de Pastors en Eerdmansen van deze wereld? Een flink aantal ‘gematigde’ PVV’ers? Verdonk plus aanverwante ellende?

  Het is geen gemakkelijke opgave voor Brinkman, hij wordt al snel irrelevant. Maar mocht hij een poot aan de grond krijgen, dan kan dit desastreus uitpakken voor Wilders.

 5. 19

  Zijn aanhangers kennende is de “Klein Burger Partij” ,KBP bekt lekkerder dan OBP, een betere benaming.De afkorting roept herinneringen op aan een ander burgerpartijtje uit het verleden.

 6. 20

  In Amersfoort is er al een ‘burger partij’, dus die gaan het bevechten.

  Mooi is dat er wellicht verdeeldheid op rechts komt, hopelijk komt hij met een aantal zetels in de kamer en gaat ie lekker bekvechten met Geert. Of niet, dan heeft hij genoeg tijd voor zijn aangekondigde boek over de politieke soap de PVV.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren