1. 2

  Vakantiegeld is uitgestelde loon. En eindejaarsuitkering of bonus heb ik nog nooit ontvangen. Wel een contract waarin staat dat overuren niet worden uitgekeerd. Dat ene schrikkeldag is in vergelijking daarmee natuurlijk peanuts.

 2. 4

  De werkelijkheid is anders. Ik ben van de generatie dat je je salaris nog wekelijks kreeg: in een loonzakje.
  Daarbij kreeg je -letterlijk- een strookje papier waarin met de hand het bruto bedrag en de inhoudingen stonden.
  -Zelfs nu nog heeft men het over het loonstrookje, terwijl het allang een A4’tje is. Een revolutie was het toen dat strookje geautomatiseerd werd geprint.

  Ergens, ik weet niet precies meer waneer, is het voor mensen die een weekloon hadden, een maandloon geworden. Het weekloon is toen vermenigvuldigd met weekloon*365,25/7/12.

  Daarmee zou het kloppen. In werkelijkheid klopt het niet want eens in de 100 jaar is er geen schrikkeldag. Helaas was er in het jaar 2000 wél een schrikkeldag, dus het voordeeltje gaat niet op, maar voor iemend die nu gaat werken en dat 100 jaar doet, verdient dus één dag over die 100 jaar waarvoor hij niet heeft gewerkt.

  Ik echter, als zielige representant van de babyboomgeneratie, heb die mogelijkheid niet. Ik heb het jaar 2000 werkend meegemaakt en het is niet echt waarschijnlijk dat ik 2100 nog werkend meemaak om tenminste nog iets van mijn verlies goed te maken.

 3. 8

  Ik krijg per maand uitbetaald en de meeste kosten zijn ook per maand. Februari is juist een beetje goedkoper, omdat je 2 of 3 dagen minder boodschappen hebt. Het voordeel is in een schrikkeljaar alleen een dag minder. Ik kan er niet warm of koud van worden.

 4. 12

  februari zou verboden moeten worden, dat moeten we niet willen met z’n allen:

  Worst Month of the Year:
  February. February has only 28 days in it, which means that if
  you rent an apartment, you are paying for three full days you don’t
  get. Try to avoid Februarys whenever possible.
  — Steve Rubenstein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren