Halbe Zijlstra verzon ontmoeting met Poetin

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Op een VVD-congres beweerde Zijlstra dat hij in 2006 met een Shell-delegatie was uitgenodigd in de datsja van Poetin, waar deze zou hebben gesproken over het verlangen Groot-Rusland weer op te tuigen.

Als minister van Buitenlandse Zaken komt die leugen ‘m nu in de kont bijten. Zijlstra zegt tegenover de Volkskrant dat hij het verhaal had van een kennis, die hij af wilde schermen van repercussies.

Open artikel

Reacties (70)

#1 beugwant

Dit onderstreept vooral dat VVD-ers het niet zo nauw nemen met de Правда.
En als je het inhoudelijk bekijkt: Hebben we zo’n Halve Zoolstra nodig om dit over Poetin te weten?

#2 Jos van Dijk

Hij zal zich de komende tijd koest moeten houden over nepnieuws uit Rusland

#3 Jos van Dijk

Volgens een commentaar in het FD is hij niet geloofwaardig meer als minister die Nederland in de NAVO moet vertegenwoordigen.

“Voor de toekomst van de coalitie en het aanzien van de politiek zou het verstandig zijn als Zijlstra de eer aan zichzelf houdt en opstapt.”

De coalitie steunt hem, de oppositie vraagt om uitleg.

“Alexander Pechtold zei de ‘openhartigheid’ van Zijlstra te waarderen. ‘Ik moet de eerste Rus nog tegenkomen die zijn fouten zelf rechtzet.’ Maar het was geen biecht van Zijlstra. Hij is door oplettende journalisten gedwongen zijn verzinsel te bekennen. “

#4 Inje R

@3:

Pechtold is zelf natuurlijk ook niet fris m.b.t. de penthouse-kwestie. Het lijkt de nieuwe norm, iedereen is schuldig, dus niemand is schuldig. Lekker elkaar de hand boven het hoofd houden. Behalve dan degenen die echt niets op hun kerfstok hebben, die worden gevreesd.

#5 Krekel

@3: Die uitspraak van Pechtold is wel frappant inderdaad.

Nota bene dit weekend nam hij Baudet er nog de maat over, maar vandaag blijkt hij er zelf dus ook rassentheorieën op na te houden:

[img]https://i.imgur.com/BpXObZB.png[/img]

#6 beugwant

@5: Rassentheorie of Russentheorie?

#7 Krekel

Hoe dan ook keihard rucistisch, @6.

#8 Bolke

De Halbe waarheid

#9 Bolke

En hij zal nu met die bron op de proppen moeten komen anders geloofd geen hond hem ooit nog weer

#10 Arjan Fernhout

@9: Inderdaad. Wie is die bron? Een Nederlandse of NATO-generaal die wil dat Nederland 10 miljard extra aan defensie uitgeeft omdat iemand uit de staff van een figuur in Washington hem iets ingefluisterd heeft? TK-leden onder geheimhouding inlichten is het minste.

#11 Henk van S tot S

Gezocht:

VVD-er die niet liegt/bedriegt of fraudeert ;-)

#12 Le Redoutable

Ach, het is qua Putin in ieder geval beter dan andersom liegen zoals Trump dat doet. Bij Geenstijl, Joop.nl, en the Post Online hebben ze in ieder geval een keer een hoop leedvermaak vandaag.

#13 Jos van Dijk

@12: Hoe moet ik dit begrijpen? Je hebt gewoon liegen en liegen-formule-Redoutable?

#14 Inje R

Het is toch absurd. Een minister die total retard gaat over nepnieuws. Pechtold die Baudet uitmaakt voor van alles en nog wat. Verhoeven die de sleepwet steunt. Die debielenpartij gaat niet Halve Zoolstra naar huis sturen naar keihard gelogen te hebben. Ze zullen wel met z’n allen keihard lachen in de penthouse terwijl wat multinationals aankloppen om toch nog wat meer lastenverlichting te verkrijgen. En het enige wat ze tot nu toe gedaan hebben: raadgevend referendum intrekken. Wat een fijne mensen zijn het toch.

#15 tigger

@14:
Vooral rechts blijven stemmen dan

#16 Arjan Fernhout

@14: Of extreem rechts. Hier een liedje over jouw held: Proclamation Hij heeft zich zowaar al een baard aangeschaft.
/iets met een accountant die zich een hoed heeft aangeschaft met het woord ”Liontamer” erop. Tegen het “partijkartel.” Van Monty’s Party flying circus.

#17 Bolke
#18 Inje R

@16:

Heerlijk, als je eigen clubje door en door verrot is, dsn zet je toch gewoon de aanval in? Zo is de VVD de grootste geworden. D66 is de volgende.

#19 Prediker

@17 Zijlstra’s geloofwaardigheid is internationaal volstrekt gekelderd. Hij heeft Rusland een mooi argument in handen gespeeld om keer op keer een tu quoque in het MH17-dossier te spelen.

De coalitiepartijen zullen het natuurlijk niet hardop zeggen, maar reken maar dat er achter de schermen flink wordt onderhandeld hoe Zijlstra zo snel als mogelijk van het toneel gehaald kan worden.

Moet ‘ie zelf ook nog meewerken. Je belooft die man dan een burgemeesterspost als het stof is neergedaald, of je parkeert ‘m een tijdje in het Europarlement. Volgend jaar zijn de Europese parlementsverkiezingen, en Hans van Baalen ziet een ministerspost ook wel zitten (desnoods schuif je Ollongren door naar Buitenlandse Zaken en Van Baalen op Binnenlandse Zaken).

#20 Lutine

https://www.volkskrant.nl/binnenland/zijlstra-legde-woorden-poetin-verkeerd-uit~a4569237/

De zaak is inmiddels al weer wat groter en ingewikkelder geworden. Zijlstra blijkt ook te hebben gelogen over het liegen zelf. Zette hij het een beetje weg als een leugentje om bestwil, nu blijkt dat het hele verhaal zo ongeveer uit de duim van Zijlstra zelf komt. Niks bronnenbescherming. En premier Rutte heeft hij ook mede om de tuin geleidt met zijn leugen over het liegen zelf.

In feite is Zijlstra een leugenaar van niks. Je kan die man niet eens een klein onschuldig dingetje in vertrouwen geven, want hij bouwt het uit tot een liegkasteel van formaat. Van der Veer staat er nu ook gekleurd op. Van der Veer zou begrepen kunnen worden als een kletsmajoor die alles doorverteld wat in besloten bijeenkomst wordt gezegd. (Gebrek aan mensenkennis van Van der Veer)

Voor Zijlstra lijkt mij het het beste als hij na verantwoording in de kamer zich vrijwillig terug trekt en de eerste jaren landarbeider wordt in een onbekend dorp buiten Nederland.

#21 kneistonie

@20: met wachtgeld in b.v. Hong Kong. Is zeker een optie.

Een mindere optie is dat hij nog minister is als deze week het vliegtuig naar Rusland met de minister van BuZa vertrekt.

#22 Inje R

@19:

Mag toch hopen dat de kamer z’n ontslag bepaalt en niet wat obscure onderhandelingetjes achter gesloten deuren. Ollongren gaat t natuurlijk ook niet lang volhouden. Hoe dom kun je overkomen mbt nepnieuws als alweer je eigen clubje de hoofddader is?

#23 Arjan Fernhout

@18: Jij komt om raadselachtige reden hier met je FvD-clubje aan en mijn laatste clubje was D66 25 jaar geleden.

#24 Lutine

@21

Iemand die zo gemakkelijk liegt als Zijlstra zal zijn positie ook nog wel trachten uit te buiten. Het is nu in ons aller belang om zo geruisloos mogelijk van Zijlstra af te komen. Landarbeider in een onbekend dorp zal wel niks worden. Burgemeester kan je de desbetreffende gemeente niet aan doen, dus men zal hem de meest ongevaarlijke functie moeten aan bieden die men verzinnen kan. Desnoods eentje die nog niet bestaat. We gaan het af wachten.

#25 Micowoco

Waarom moet zo iemand een functie aangeboden worden? Hij wordt ontslagen en meldt zich maar bij het UWV, zoals de gemiddelde mens die het verkloot. How about that?

#26 Lutine

@25

Omdat we ons kapot schamen misschien? Zijlstra is de hoogste vertegenwoordiger van het land waar ik in woon naar het buitenland toe. Dat ons democratisch systeem iemand als Zijlstra heeft voortgebracht is iets waar we (ik in ieder geval) ons voor schamen. Schaamte is een nuttige emotie, dan ontstaat de wens om het zo geruisloos mogelijk af te wikkelen.

Daarnaast mag Rutte ook eens gaan bedenken of hij niet de uiterste houdbaarheidsdatum aan het overschrijden is. Hoe is het mogelijk dat iemand die in 2006 net in de kamer is, wordt uitgenodigd in de datsja van Poetin? Zijlstra liegt niet alleen, hij verteld zijn leugen ook nog op een ongeloofwaardige manier en voor VVD publiek. In 2016 was de agressie-politiek van Poetin al wijd en zijd bekend. (in 2008 ook al)

Waar was de laatste jaren de politieke antenne van Rutte? Uitgerekend in onze betrekkingen met Rusland kunnen we ons het kleinste leugentje niet veroorloven. Nu heeft Rutte het propaganda materiaal op een presenteerblaadje aangeboden. Het gaat al lang al niet meer om Zijlstra, die is onbelangrijk. Het gaat er om hoe we hier uit komen zonder de minste schade. Al was het maar voor de nabestaanden van de MH17.

#27 Bismarck

@25: Hoho, het UWV is er niet voor ons soort mensen. Ik begrijp dat ie tijdens zijn fictieve datsjabezoek voor Shell werkte. Ik ga ervan uit dat hij dat nog steeds doet, dus het lijkt me ook aan Shell om voor een passende nieuwe functie te zorgen.

Waarom heeft Inzijn Reet het trouwens steeds over Ollongren? Die was er toch niet bij op de datsja?

#28 Inje R

@26:

Schaamte voel je normaliter wanneer een norm wordt overschreden. In het geval van Zijlstra zijn dat er meerdere. Hoe kan zo’n lichtgewicht en leugenaar die functie krijgen? Echter, om met die schaamte om te gaan moeten we hem niet geruisloos een mooi baantje toespelen. Dat is een ontwijkend afweermechanisme om de schaamte niet te hoeven voelen. We zouden ons echter moeten richten op de redenen hoe Halve Zoolstra min v BuZa is geworden en de schaamte moet ons daarbij niet in de weg zitten.

PS: er zijn 2 hogere vertegenwoordigers dan de min v BuZa

#29 Inje R

@27:

https://mobile.twitter.com/alexanderbakker/status/962985551103188992

“Vicepremier Ollongren benadrukt dat Halbe Zijlstra zijn uitspraken deed voor zijn ministerschap. En haar nepnieuws is iets anders dan dit nepnieuws”

En nu mag je in de hoek gaan en wachten totdat onze minister van de waarheid dit nu weer rechtlult voor je.

#30 Bismarck

@29: En dat klopt gewoon. Dus je sleept haar er met de oren bij. Ga zelf maar in dat hoekje staan.

@21: Ik denk dat dat bezoek trouwens ongeacht Zijlstra afgezegd moet worden, na deze schofterige uitspraak vanuit het Kremlin:
Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken meldt daar vandaag over dat die ontmoeting plaatsvindt tegen de achtergrond van een “ongebreidelde anti-Russische campagne in de Nederlandse media en vooringenomenheid van het door Nederland geleide onderzoek naar de ramp van de Maleisische Boeing in 2014 in Oost-Oekraïne”

#31 Inje R

@30:

Oké, Halbe’s nepnieuws is dus niet Ollongren’s nepnieuws. En jij gaat daar in mee?

#32 Spam

@31 Ollongren is slechts een van de mede-kabinetsleden en coalitiegenoten die een halfslachtige poging doet om Zijlstra te steunen. Volstrekt begrijpelijk en normaal gedrag dat in niets afwijkt van al haal collega’s. Die sleep je er inderdaad met de haren bij. Want vrouw en een vreemde naam en D66 en zo. Over demoniseren gesproken …

#33 Inje R

@32:

“Want vrouw en een vreemde naam en D66 en zo. Over demoniseren gesproken …”

Heerlijk die D66 modus. Gewoon lekker insinueren. Je hebt het goed afgekeken. Verder heb je gelijk in de constatering dat Ollongren’s gedrag ‘normaal’ is. Ik denk ook dat dat onderdeel van het probleem is wat Lutine aankaartte. We schamen ons voor Halbe en door die schaamte gaan we dit soort egobeschermend gedrag vertonen. Bij Ollongren komt dat helaas voor haar extra hypocriet over omdat zij over nepnieuws gaat en gezien haar eerdere verdachtmakingen naar kamerleden toe zich geen inconsistentie en willekeur kan veroorloven.

Persoonlijk vind ik dit een aanval op de democratie en art 1 van de grondwet. Normaliter wordt iemand niet verdedigd die broodjes aap verhalen vertelt. Maar ja: blank, man, middelbare leeftijd. Deze man wil ze dus aanhouden als minister.

#34 Lutine

@27 Ollongren (en Rutte, Pechtold en waarschijnlijk nog veel meer) deden gisteren alsof Zijlstra vandaag (gisteren dus) opeens wel de waarheid zou spreken. Men kan dat naïef noemen, maar erg slim is het niet. Zijlstra bekende ook pas schuld toen een Volkskrant journalist hem het vuur aan de schenen legde.

Zijlstra is dusdanig ongeloofwaardig dat hij bezig is om anderen mee te trekken in zijn val. Met name Ollongren dient zich hiervan bewust te zijn. Ze kan niet tijdenlang waarschuwen voor nepnieuws en nu de minister van nepnieuws ook nog maar iets tegemoet komen.

Ollongren sprak dus ook net alsof Zijlstra wel aanwezig was in de datsja. Dat is haar aan te rekenen. Ze is meegegaan in dat hele “bron bescherming verhaal”. Als ze verstandig is laat ze het op een crisis aan komen, anders kan haar Haagse carrière wel eens snel eindigen.

#35 Micowoco

@27: maar als Shell hem niet wil hebben, zijn er nog opties…
https://speld.nl/2018/02/13/goed-nieuws-voor-zijlstra-lijn-26-zoekt-nieuwe-buschauffeur/

#36 Lutine

@28

Het enige belang wat nu nog telt is niet rancune, maar om de schade zo veel mogelijk te herstellen. Zijlstra is daarbij een sta in de weg. Weg promoveren kan daarbij een optie zijn.

Het schandelijke aan de hele kwestie is ook het PVV gedrag van Zijlstra uit het verleden. Als Rutte niet met de PVV wil regeren, waarom dan wel met een PVV’er uit eigen gelederen? We zien aan deze kwestie ook wat voor onherstelbare schade populisten kunnen aan richten.

#37 DeVrede

@32:

Ik vind dit steeds vermakelijker worden, eerlijk gezegd. Ik zie dan ook geen reden om Zijlstra eruit te gooien. Hoe langer hij blijft, hoe groter de kans dat de rest van de beerput ook nog eens open gegooid wordt en voor de kwaliteit van het bestuur hoeven we Halbe ook niet weg te sturen.

#38 Inje R

@36:

Dit is korte termijn denken. Ministers vallen de laatste jaren met bosjes tegelijk en er zijn ook een heleboel schandvlekken die mochten blijven. Er is iets chronisch mis met de partij-democratie in Nederland. 1 ding is zeker: Halbe is niet zo ver gekomen door zijn kundigheid of kennis.

PS: Rutte is natuurlijk zelf de grootste populist.

#39 Lutine

@30

Het Kremlin is niet schofterig. Schofterig waren de vele leugens rond de MH17. Schofterig was de annexatie van de Krim en Zuid Ossetië. Schofterig was de proxy oorlog in Oost Oekraïne.

De leugen van Zijlstra is daarbij vergeleken klein bier. Maar dat het Kremlin de Zijlstra-kaart zo effectief mogelijk gaat uitspelen ligt in de lijn der verwachtingen. En dat is onze eigen schuld als we lichtgewichten als Zijlstra in de internationale arena werpen.

#40 JANC

@31: Alexander Bakker noemt het nepnieuws, vraag is waar spreken we over?

#41 Lutine

@38

Het zijn wel voornamelijk VVD ministers die gevallen zijn. Hoe dan ook, het is nu zaak om de schade zo veel mogelijk te beperken. In het belang van Nederland vs de internationale politiek.

Er is niks mis met de partijpolitiek, er is iets mis met de VVD.
Maar het is aan de VVD zelf om intern orde op zaken te stellen.
GL, SP, CDA en de anderen staan hier buiten. Binnenlands is het ook nog eens koren op de molen van de populisten, terwijl Zijlstra notabene zo’n beetje een PVV’er is die ‘het volk’ al gek trachtte te maken met de eieren van de HEMA.

#42 6822

De enige reden dat Zijlstra überhaupt naar Rusland gaat is vanwege de gratis borstvergrotingen die daar aangeboden worden.

#43 Bismarck

@31: Nou nee, want van Ollongren is er geen nepnieuws. Dat even afgezien dat Ollogren gewoon totaal off topic is in de affaire Halbe waarheid en dat jij haar er met de oren bijsleept omdat je kennelijk ook nog iets tegen haar hebt.

#44 Bismarck

@39: Jij vindt het niet schofterig als je de dag voor je genode gasten ontvangt, nog even allerlei giftige leugens over die genode gasten de wereld in slingert? Als iemand zulk soort leugens over mij wereldkundig maakte de dag voor mijn bezoek, zou ik toch mooi verstek laten gaan, want blijkbaar ben ik niet zo welkom.

#45 Lutine

@44

Het is te verwachten gedrag van Rusland. Ik plaats Nederland op een hoogstaander niveau in de bilaterale verhouding. Met het gedoe rondom Zijlstra ligt het volstrekt in de rede dat Rusland dat uit buit. Nederland wordt nu neergezet als een land wat nepnieuws verspreid (waar) en wat daardoor notoir onbetrouwbaar is (niet waar). Zijlstra heeft Rusland een frame gegeven waarin de zaken rondom de MH17 kunnen voorgesteld als vooringenomen en leugenachtig.

Rusland interesseert zich niet voor Zijlstra, vermoedelijk weet Lavrov nauwelijks wie die man is. Maar in de internationale gemeenschap is Rusland een paria. Het afdoen van de kwestie MH17, waarvan de uitkomst vermoedelijk in het nadeel van Rusland uitpakt, kan nu gemakkelijk worden weggezet als leugenachtig. Mede dankzij Zijlstra.

#46 Lutine

@44

Als straf voor Zijlstra zou het goed zijn om hem naar Rusland te sturen als minister van BuZa. Dan kan hij daar, terwijl het hem dun door de broek loopt, zijn gerechtigde straf ondergaan. Maar dat is kiezen voor wraakzucht. Als je geschoren wordt moet je stil zitten. Het beste is als Zijlstra aftreedt en dat zijn opvolger met gepast zwijgen naar Moskou afreist, wanneer dan ook. Er zit niks anders op dan de Russische schofterigheid te ondergaan.

#47 Co Stuifbergen

@46:
Het lijkt mij ook hoog tijd dat Halbe Zijlstra aftreedt.
Maar als Nederland z’r fouten corrigeert, hoeven we niet goed te vinden dat Rusland valse kritiek geeft.

En Rusland geeft al heel lang valse kritiek: dat nederland een pedo-partij had, en dat een russische asielzoeker zelfmoord pleegde.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Zaak-Aleksandr_Dolmatov

#48 Co Stuifbergen

@44: Rusland voert al heel lang PR tegen nederland.

#49 Co Stuifbergen

@26:

Waar was de laatste jaren de politieke antenne van Rutte?

Rutte heeft al jaren de reflex om zittende bewindslieden te beschermen.
De internationale verhoudingen zijn daarbij minder belangrijk dan de binnenlandse verkiezingen.

#50 lmgikke

@48: En omgedraaid idem dito.

Interessant is wel te weten dat dit alleen voor de bühne gebeurt. Op zakelijk niveau wordt contract na contract afgesloten met de Russen.

Boycot n.a.v. MH17? ja voor iedereen, maar niet de olie/gas maatschappijen. Want die gaspijpleiding moet er wel komen.

#51 Prediker

Overigens wist reaguurder Seven op te duikelen dat Jeroen van der Veer in 2015 wel degelijk iets heeft gezegd dat impliciet enigszins in de richting gaat van wat Halbe Zijlstra daarvan maakte.

Voor het programma Nieuwsuur vertelde Van der Veer dat hij wel eens aan Vladimir Poetin heeft gevraagd wat nou precies zijn definitie van Rusland was. Dit in verband met investeringen van Shell in de Baltische Staten en Kazachstan.

Dus je vraagt gewoon als zakenman: hoe ziet hij nou ‘Rusland’?

Op de vraag van de interviewer wat Poetin daar op antwoordde, reageerde Van der Veer ontwijkend, maar wat ‘ie er wel over kwijt wilde, was dat het Kremlin Oekraïne niet zomaar uit haar invloedssfeer zou laten glippen.

#52 Arjan Fernhout

Champagne !!!

#53 Bolke

@52: Hij wordt de volgende burgemeester van je stad :D

#54 Bolke

Schwalbe Zijlstra

#55 Arjan Fernhout

Volgt een dagen durende ontkenning van Pechtold dat hij achterdeurs een paar keer met scherp geschoten heeft. Had ik ook niet verwacht. Het duurde me te lang. Zie laatste streepje mijnerzijds in SG-café vandaag. Op het moment dat ik ‘verstuur’ drukte …

#56 Henk van S tot S

@53: en @54:
Willen jullie hem in Friesland hebben ;-)

#57 Rigo Reus

Rigo Reus verzon ontmoeting met Poesjkin.

#58 Prediker

Bij de Telegraaf deden ze nog een poging het straatje nog een beetje schoon te vegen voor de VVD: uit de mail die Van der Veer aan de Volkskrant schreef, zou blijken dat de strekking van Zijlstra’s verhaal klopt.

Maar het mag al niet meer baten. Politiek verslaggever Dominique van der Heyde meldt dat Zijlstra zelf z’n conclusies al getrokken heeft (o, vandaar die knallende kurken in #52).

Sigrid Kaag zal tijdelijk de taken van Zijlstra waarnemen. De VVD gaat even de tijd nemen om een vervanger te zoeken.

#59 Bolke

@56: nee

#60 Micowoco

En zo werd het toch nog een mooie dag.

De halve zool is van het infuus gehaald. (Ja ik weet: wachtgeld. Maar vandaag kan niet meer stuk)

#61 analist

Wat is precies de schade van deze leugen uit 2006?

#62 gronk

Een gesneuvelde VVD-carriere?

#63 ernstig

@61
Het meest waardevolle politieke goed; reputatie.

#64 gbh

@58: Er zijn genoeg andere bronnen die de strekking van Zijlstra verhaal bevestigen: het uiteenvallen van de USSR is volgens Putin de grootste geopolitieke ramp van de eeuw, Poetin belooft etnische Russen overal te beschermen, Poetin wilt de Sovjet-Unie herbouwen.

Helaas is liegen in de politiek de normaalste zaak van de wereld. Zijlstra heeft zich met deze leugen met betrekking tot Rusland volkomen onmogelijk gemaakt; Rusland had dit bij zijn aanblijven uitgebuit.

Verder wordt dit natuurlijk uitgebuit en is het groot feest bij het extreem links/rechtse Molotov-Ribbentroppact waar ze strijden voor het recht op fascistische nationalistische dictators, het recht om politieke tegenstanders te af te schieten of met een schijnproces op te sluiten, het machistische recht om je vrouw in puin te slaan, het imperialistische bloodlands recht op invloedssferen en deze naar believen binnen te vallen en uit te moorden, het recht om volkomen schijt te hebben aan mensenrechten, het recht op free flow of disinformation, het recht op een kleptocratische maffiastaat.

Tribalization Or the End of Globalization

#65 Bolke

waar ze strijden voor het recht op fascistische nationalistische dictators, het recht om politieke tegenstanders te af te schieten of met een schijnproces op te sluiten, het machistische recht om je vrouw in puin te slaan, het imperialistische bloodlands recht op invloedssferen en deze naar believen binnen te vallen en uit te moorden, het recht om volkomen schijt te hebben aan mensenrechten, het recht op free flow of disinformation, het recht op een kleptocratische maffiastaat.

De V.S. heeft niks met dit verhaal van doen hoor.

#66 analist

@62: nee dat zijn de baten. ik vind Zijlstra een nare man, maar deze reden lijkt mij vrij onbeduidend.

@63: van wie? Zijlstra?

Rusland had dit bij zijn aanblijven uitgebuit.

Mwah, als een beetje russisch nieuws meekrijgt wordt daar voordurend gelogen over Europa, ook door politici. En als Poetin echt een cynische schaker is, zou het hem uitmaken wat een minister van een klein Europees ooit over hem heeft gezegd?

#67 Henk van S tot S

@61:
De schade is diplomatiek gezien, dat Nederland Poetin in de gelegenheid stelt om te kunnen beweren, dat kwade bedoelingen zijnerzijds allemaal flauwekul is.

#68 analist

@67: dat doet hij nu ook al

#69 Henk van S tot S

@68:
Maar nu klinkt hij voor veel mensen geloofwaardiger.

Zo kun je ook naar kijken ;-)

#70 gbh

@66: Putin niet maar Zijlstra en de Nederlandse regering wel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*