Had premier Cameron als student ‘seks’ met een big?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Het is de vraag die Groot-Britannië inmiddels in haar greep houdt.

Een ongeautoriseerde biografie met de titel Call me Dave, geschreven door voormalig vice-voorzitter en partijsecretaris van de conservatieve partij Michael Ashcroft en journalist Isabel Oakeshott, geeft een ontluisterend inkijkje in het studentenleven van David Cameron.

Het was al langer bekend dat Cameron lid was van de Bullingdon Club, waar ook de burgemeester van Londen, Boris Johnson toe behoorde. Het dispuut stond erom bekend restaurantzaaltjes te reserveren en zich dan gekleed in jacquets klem te zuipen om vervolgens staande op de tafels af te geven op ‘het fucking plebs’ (de gewone man) of zelfs het restaurant gedeeltelijk te verbouwen.

Maar volgens de biografie was Cameron ook lid van het Piers Gaveston– genootschap, waar nog veel wildere verhalen de ronde over doen. Tijdens een bizar initatieritueel zou Cameron zijn snikkel in de snuit van een dood biggetje hebben gestoken, dat een ander lid vasthield op z’n schoot. (In de theaterproductie van Philip Marlowe over Edward II was Gaveston de homoseksuele minnaar van de verwijfde Edward.)

De anonieme bron voor dit verhaal is inmiddels zelf een lid van het parlement. Er zouden foto’s van het incident in het bezit zijn van een derde persoon, maar die heeft nooit gereageerd op het verzoek van de schrijvers van ‘Call Me Dave’ om hier uitsluitsel over te geven.

De meer sensationele gedeelten van de biografie worden alvast gepubliceerd in de Daily Mail.

Op feestjes zou in huize Cameron openlijk drugs zijn gesnoven, al vertellen zijn studievrienden dat Cameron het voor zover zij weten bij een jointje af en toe hield, en dat ze hem maar braafjes vonden.

Overigens heeft Michael Ashcroft nog een paar rekeningetjes te vereffenen met David Cameron.

Ashcroft is namelijk niet alleen een figuur van belang in de Conservatieve Partij, maar ook een steenrijke partijdonor, en Cameron zou Ashcroft een belangrijke post hebben beloofd wanneer hij de verkiezingen zou winnen. Maar die belofte heeft Cameron nooit gestand gedaan. Ashcrofts medewerking aan het boek – we mogen er vanuit gaan dat hij de contacten heeft geritseld – zou dus ingegeven zijn door wraak.

Open artikel

Reacties (25)

#1 Anoniem

Realiteit haalt de fictie (‘Black Mirror’, episode 1.1) in?

#2 Anton Evening
#3 su

Dat zulke praktijken bij de geprivilegieerde klassen voorkomen verbaast mij niets. Dat we ze nog niet bij hun kloten hebben opgehangen wel.

#4 Henk van S tot S

Oh, ik dacht dat hij kind van een varken was.
Met excuses aan de varkens: die hebben namelijk best veel hersenkronkels.
;-)

#5 Anton Evening

Die aanhalingstekens doen ook veel.

Misschien had hij wel seks met een ‘big’. Overkomt zovelen wel eens na een paar bier teveel.

#6 Thallman

Ik heb eigenlijk nog liever dat dan een premier waarvan het nieuws zou zijn als hij überhaupt ooit seks heeft gehad.

#7 Bismarck

@6: Persoonlijk vind ik wat een premier in zijn slaapkamer doet totaal onbelangrijk. Dat Cameron spuugt op een groot deel van zijn electoraat is een veel belangrijker gegeven.

#8 Micowoco

@7: Na de recente golf van schandalen binnen de Britse politiek (seks met kinderen + chantagenetwerken) is het juist heel interessant geworden wat men aan de top uitvoert ‘in de slaapkamer’. Verder eens met je.

#9 Krekel
#10 Krekel

Dit Twitteraccount is goed voor tenminste een paar gniffels:

https://twitter.com/CameronPig

#11 zmooooc

Ik vind het aanmerkelijk verbazingwekkender dat dit is uitgelekt dan dat het heeft plaatsgevonden.

#12 gronk

@11: Neu, het is een prima illustratie van hoe de elite met macht omgaat.

tl;dr: om aan de macht te mogen komen moet je jezelf inwerken bij schimmige rechtseballenclubjes, die allerlei inititaitierituelen hebben waar je mee gechanteerd kunt worden zodra je ‘uit de pas’ loopt of jezelf niet aan de groepmores houdt.

#13 su
#14 Bolke

Arm varken.

#15 Olav

@14: Die was al dood gelukkig.

#16 Bolke

@15: Nog erger dus, Camaron de necrofiele varkensfokker.

#17 Olav

@16: Het is inderdaad nogal een onsmakelijk verhaal. Net als jij ga ik ervan uit dat het aannemelijk is dat het waar is.

Er zou sprake zijn van een foto. Ik hoef die zelf niet te zien, maar ik hoop wel dat die openbaar wordt zodat er geen twijfel over blijft bestaan.

#18 Prediker

@17 Het boeit eigenlijk niet eens meer of het waar is.

Het springende punt is dat heel Groot-Britannië zich maar al te goed kan voorstellen dat het waar is, en dat verwende Eton-jongetjes in hun studententijd zo de beest uithangen.

Het gaat er dus niet eens meer om of Cameron werkelijk z’n leuter in een varkenskop geduwd heeft bij wijze van ontgroening; maar om een kritiek op het sociale milieu waaruit Conservatieve leiders ontspringen: chique, fatsoenlijk en netjes aan de buitenkant, decadent, hooghartig en verwend als ze denken ‘jongens onder elkaar’ te zijn.

En dat vormt dan de Britse elite…

#19 zmoooc

@12 Ach welnee joh. Maak het nou niet zo moeilijk. Dronken man ziet stuk vlees waar penis in past. De rest is simpelweg onvermijdelijk.

#20 Grolschje

Tieners/twintigers doen allerlei rare onzin met drank en drugs. Uit welk milieu ze dan ook komen. Maar nee, hier komen de heertjes gelijk met allerlei psychoanalyses over de elite.

#21 Nonkel

Tja, iedereen die gestudeerd heeft, heeft of zelf of een vriend die wel belachelijke dingen heeft gedaan in z’n studententijd. Ik heb nooit een biggetje gedaan (alhoewel sommigen…..), maar laten we nu niet Roomser dan de Paus zijn opeens

#22 Dehnus

@6: Ja want aseksueel is een schande op het Thalletjevission 8 uur journaal waar je mensen om mag uitlachen op het dagelijse “schaamkwartiertje!”.

Seks mag eigenlijk niet, maar je moet het wel willen. Anders ben je raar. :(

Als man dan, vrouwen die het willen komen op het dagelijkse “sletkwartiertje” voorbij. :(

#23 Dehnus

@21: Ja want dierenmishandeling is gaaf!

#24 Nonkel

@23:
Je snikkel in een ossenhaasje stoppen is dierenmishandeling?
Vertel eens.

#25 Dehnus

@24: Als het dier al dood was is het verspilling van voedsel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*