Goedele Liekens censureert erotische stripklassieker bij eigen glossy

Reacties (11)

#1 Arjan

Tsjah, vroeger waren we nou eenmaal een graadje minder hysterisch met z’n allen. Kan ze moeilijk ongelijk geven.

#2 gronk

Iedereen die sexblaadjes heeft uit de jaren 70 (of digitale kopieen daarvan) in huis heeft een redelijke kans dat dat sommige pagina’s daarvan nu zou worden betiteld als kinderporno. En dan ben je formeel dus strafbaar.

#3 Elin

Het ging om incest (icm pedofilie dus), naar schatting twintig procent van de vrouwen heeft er zelf ervaring mee, en dan niet als dader. Mannen nog daargelaten. Lijkt me dus terecht niet zo geschikt voor een blad, want je hoort nou nooit eens iemand met positeve ervaringen daarover. Jammer hoor, al die kleinburgerlijke kinderen.

#4 bvdbos

LPB heeft anders behoorlijk positieve verhalen over incest geschreven way back… maar tegenwoordig is niemand er meer positief over idd…

#5 parallax

20 procent? Daar geloof ik dus niets van. Net als al die tientallen procenten vrouwen die aangerand zijn.

Ik probeer dit soort zaken niet te bagatelliseren maar ik word kennelijk omringd door hele hordes verkrachters en ander gespuis. In mijn directe omgeving.

#6 john s.

@5 Het is allemaal een kwestie van definities? Een vrouw die 1x in haar leven naar is aangesproken kan tellen als slachtoffer van een aanranding. Opgroeiende kinderen die niet meer met ouders in bad willen of zo zijn een incest slachtoffer? Een overheid zou mensen moeten beschermen en niemand moet tegen zijn wil akelige dingen overkomen. Maar met dit gehyped gedrag doen we net alsof de boel onder controle is en scheppen we een heerlijk simpele goed/fout wereld (met helaas af en toe een slachtoffer op de brandstapel om maar te laten zien hoe goed het wel niet werkt).
Dit soort hysterie mag nooit een vervanging worden van gezond verstand en blijven nadenken.

#7 Dr Banner

@6 maar hysterie is veel goedkoper dan gezond verstand en blijven nadenken kost geld!

#8 tigger

@ parallax | 8 July 2011 | 07:40
Of slechts enkele heel actieve…..

#9 Share

De goede mens is een foute mutatie.

#10 Kalief

Het Belgische Spel dat in het origineel Switch zo heten, heet in het Frans Click en bestaat uit vier delen. In geen van die delen komt een passage voor zoals die in het bericht beschreven staat. Het moet om een ander verhaal gaan.

#11 matthijs

Als je alle twee de alineas leest waaruit het gelinkte artikel bestaat, leer je dat de betreffende pagina’s ook bij de eerste verschijning van de strip in 1983 voor ophef zorgden. Heel onschuldig zullen ze dus niet zijn en dat ze nu geschrapt worden is niet noodzakelijkerwijs een bewijs dat men nu hysterischer is dan vroeger.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*