Glenn Beck: “Shoot ‘em in the head”

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (33)

#1 weerbarst

Beck is een eikel, maar die quote vind ik wel humor.
Ze zijn daar nou een hetze begonnen tegen wapen taalgebruik, pure onzin natuurlijk.
Jammer dat we in Nederland bij wet niet vrij zijn ons te bewapenen.

#2 Bjorn

Tja, het is, anders dan de titel van deze blog wil suggereren, niet echt een oproep he. Je moet ze in hun hoofd schieten…willen ze stoppen met geloven in het communisme. Datzelfde zegt hij nota bene ook over zichzelf en zijn geloof in de founding fathers. Overigens gaat de uit het verband gerukte kwoot ook nog eens over links-radicale revolutionairen, niet over alle democraten of alle linkse media-figuren.

Maar ach, leuk geprobeerd, dat wel.

#3 weerbarst

Ze zijn er zeker nog niet overheen dat Loughner, naast een halve gare, een linkse (dan toch democrat) radicaal was.

#4 Prediker

@Bjorn; ik interpreteer dit toch echt anders, namelijk als “We moeten ze tegenhouden voor het te laat is”:

“They believe in communism. They believe and have called for a revolution. You’re going to have to shoot them in the head. But warning, they may shoot you.

They are dangerous because they believe. Karl Marx is their George Washington. You will never change their mind. And if they feel you have lied to them — they’re revolutionaries. Nancy Pelosi, those are the people you should be worried about.”

#5 Tjerk

#4
Beck heeft het dus niet over de tea party, maar over marxisten die de Amerikaanse overheid zijn binnengedrongen (wat natuurlijk niet waar is, maar dat terzijde). Hij is juist bang dat die marxisten geweld gaan toepassen, waarvan Pelosi & Co. het eerste slachtoffer worden.

#6 Bjorn

@Prediker: dan roept’ie op 00:47 ook op om Glenn Beck te vermoorden. Toegegeven: Beck is een dwaas; maar zo dwaas is’ie ook weer niet. Je hoort waarschijnlijk vooral wat je wil horen.

De hele context:

Tea parties believe in small government. We believe in returning to the principles of our Founding Fathers. We respect them. We revere them. Shoot me in the head before I stop talking about the Founders. Shoot me in the head if you try to change our government.

I will stand against you and so will millions of others. We believe in something. You in the media and most in Washington don’t. The radicals that you and Washington have coopted and brought in wearing sheep’s clothing change the pose. You will get the ends.

You’ve been using them? They believe in communism. They believe and have called for a revolution. You’re going to have to shoot them in the head. But warning, they may shoot you.

They are dangerous because they believe. Karl Marx is their George Washington. You will never change their mind.

#7 sjap

Glenn Beck heeft schizo-stoornis en zou van de tv afgehaald moeten worden, linea recta naar een inrichting om behandeld te worden.

#8 Tjerk

#7
Beetje last van Beck Derangement Syndrome?

#9 Prediker

(Kijk dit bedoel ik dus: verwarring alom met al die Tjerken)

@Tjerk; wat staat hier nou:

They believe and have called for a revolution. You’re going to have to shoot them in the head. But warning, they may shoot you.

Hij zegt hier letterlijk over ‘hen’ (daarmee bedoelt hij democraten en linkse mediapersonages als Rosie O’ Donnell) dat de televisiekijker hen in het hoofd moet schieten voordat ze de revolutie uitroepen. En dat men op moet passen, omdat zij jou wel eens eerst zouden kunnen neerschieten.

@6; Dat Beck begint met een metafoor “Shoot me in the head!”, doet niet af aan het feit dat het even verderop veel minder ondubbelzinnig een metafoor is.

#10 su

Overigens gaat de uit het verband gerukte kwoot ook nog eens over links-radicale revolutionairen, niet over alle democraten of alle linkse media-figuren.

Alsof het dan wél verdedigbaar is..

#11 Bjorn

Alsof je de héle post citeert.

#12 Olav

Tjerk, 5, nee hij is juist helemaal niet bang dat Pelosi slachtoffer wordt. Ben je niet bekend met het oeuvre van dhr. Beck? Pelosi staat in zijn denkwereld voor alles dat kwaad (en communistisch) is. Want ze is een vrouw die wel eens wat pittige politieke uitspraken heeft gedaan en dat kan natuurlijk niet. Dus heel rechts Amerika vindt haar de grootste bitch die ze kennen, evt. zelfs erger dan Hillary Clinton.

#13 Olav

Inderdaad Su, trouwens volgens Beck zijn de Democrats sowieso extreemlinks, landverraders, babymoordenaars, terroristenvriendjes, enzovoorts.

#14 Hal Incandenza

Iedereen links van Beck is toch een commie-bastard?

#15 Bjorn

@Olav: ja, rechts Amerika heeft een hekel aan vrouwen die pittige politieke uitspraken doen

#16 Tjerk

#9
Als je nu even die paragraaf ervoor leest:

I will stand against you and so will millions of others. We believe in something. You in the media and most in Washington don’t. The radicals that you and Washington have coopted and brought in wearing sheep’s clothing change the pose. You will get the ends.

Dus die “you” slaat niet op de televisiekijker thuis maar op de linkse media en de politici in Washington D.C. Die kunnen een kogel verwachten van de “coopted radicals”.

#17 gronk

@tjerk: dat dacht ik ook. Het klinkt als een betoog dat de republikeinen niet moeten denken dat ze de tea party wel in kunnen palmen en voor hun eigen karretje kunnen spannen, omdat ze in essentie *radicaal* zijn. En principieel. De ‘Karl Marx’ van deze radicalen is George Washington.

Als de gevestigde technocratische partijen daar niet tegenkunnen dan zullen ze die ‘radicalen’ moeten stoppen met kogels. En die zullen dan terugschieten.

#18 Micowoco

Tja, veel Amerikanen zitten nog steeds in hun door Indianen omsingelde blokhut, met hun schietgerei in de knuisten, de bijbel op de knieën en nooit wat bijgeleerd.

#19 Prediker

@gronk; beter lezen. Beck verbindt hier de Nanci Pelosi met de communisten en Karl Marx. “Karl Marx is their George Washington.” is toch echt het tegenovergestelde van “George Washington is their Karl Marx.

@Tjerk; de gemiddelde televisiekijker gaat dat echt niet zo uitspellen. Die hoort gewoon dat de democraten in bed liggen met gevaarlijke radicalen (of zelf radicaal zijn) en dat Nanci Pelosi een kogel door haar kop moet krijgen voordat ze al te grote schade aan de Republiek aanricht.

#20 Olav

Micowoco, dat is een mooi beeld. Ik heb de indruk dat het klopt.

#21 Scrutinizer

Een Britse MP heeft Glenn Beck in de gaten:
http://mediamatters.org/mmtv/201101210018

#22 gronk

beter lezen.

Die Beck staat nou niet echt bekend om z’n duidelijkheid, en dit is het zoveelste warrige verhaal van ‘m.

#23 Paul Teule

Het probleem met Beck is dat je niet de tijd en middelen hebt om zijn verhaaltjes te ontleden. Je moet er kort en krachtig tegen ingaan en dat is niet des liberals…

#24 piet

Ook in ons landje hebben we geleerd dat er weinig tegen dergelijke haatzaaierij te doen is, elke poging om Beck of FoxNews op hun verantwoordelijkheden te wijzen zal uitgelegd worden als een poging om de vrijheid van meningsuiting te beknotten (door de ‘gevestigde linkse media’), daarmee Beck’s achterban te bevestigen in hun ideeën, en de man alleen maar nog populairder te maken.

#25 Prediker

Links heeft zijn eigen Roger Ailes nodig. Ook in Nederland, want het rechtspopulisme domineert de beeldvorming en de agenda.

Gevolg: linkse politici bevinden zich altijd in het defensief. En als ze gaan luisteren naar de burger komt het niet authentiek over, maar alsof ze Wilders eigenlijk gelijk geven.

#26 spees

Beetje offtopic:

Beter lezen en iemand citeren (inclusief spelfouten) is in dit filmpje kunst geworden (skip naar 0:39). Game liefhebbers en nerds als ik kunnen het zeker waarderen.

#27 Bjorn

Whahaha.

#29 Scrutinizer

Frances Fox Piven interview door Democracy NOW!
http://www.youtube.com/watch?v=aVeu29OnStk

#30 ms

@Prediker

Links heeft zijn eigen Roger Ailes nodig. Ook in Nederland, want het rechtspopulisme domineert de beeldvorming en de agenda.

Maar links heeft 40 jaar lang de beeldvorming bepaald! Jullie beurt is voorbij. Nu ben ik veel te dwars om me te conformeren aan de nieuwe beeldvorming. Maar het is zeer goed dat de sentimentele claptrap (wat de linkse beeldvorming inhield) die ons de afgelopen tijden door de strot is geduwd eens gaat wijken.

#31 Hal Incandenza

@30
Jij hebt de afgelopen 10 (en minstens 20 in de VS) jaar onder een rots geleefd?

#32 knelistonie

@30 grote mond he ? Kijk jij hier maar eens even, en ja, ze hebben nog meer beeldvorming terug tot 2002.

http://www.buffalobeast.com/?p=4182

#33 ms

@Hal

Nee

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*