1. 1

  Allemaal voor de onderbuik van Nederland en dat werkt als ik de reacties lees bij de Telegraaf. Zonder enige kennis in iedere geval.
  Het heeft nauwelijks invloed op de aantallen immigranten omdat het hier om geringe aantallen gaat.

  Ik vraag me ook af of een wachttijd van een jaar niet in strijd is met het EVRM.

 2. 2

  “Ook verdwijnt de eindtermijn. Wie een ernstig misdrijf pleegt is niet langer welkom, al is het 20 jaar na binnenkomst.”
  Hmm… dus zelfs een volledig geassimileerde ex-buitenlander blijft men toch altijd als buitenlander zien. Waarom dan integreren, laat staan assimileren?

 3. 5

  Uit de VK:
  Een ‘importbruid’ komt pas na vijf jaar in aanmerking voor zelfstandig verblijf. Op die manier hoopt de CDA-bewindsman schijnhuwelijken te voorkomen.

  Die termijn is nu 3 jaar. Vroeger was die een jaar. Tegen het verhogen naar een jaar was toendertijd nogal wat oopositie omdat het vrouwen in een nog kwetsbaarder positie plaatst.
  Maar de aantallen ‘importbruiden’ is natuurlijk heel gering en we hebben al wetgeving die schijnhuwelijken tegengaan. In de praktijk betekent het allemaal heel weinig, net zoals die 20 jaar termijn.

  Je kan het dan wel minachtend wegwuiven, maar het heeft wel een zeer symbolische waarde: de immigrant wordt verder gecriminaliseerd.
  Deze regering houdt zich bezig met non-problemen, alsof we geen echte problemen genoeg hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren