Gemiddeld gezin in VS subsidieert grote bedrijven voor 6000 dollar

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

NIEUWS - Zouden Nederlandse gezinnen grote bedrijven in eenzelfde mate subsidiëren?

Open artikel

Reacties (8)

#1 P.J. Cokema

Mwah, alleen de staatssteun aan de banken is toch al goed voor ongeveer €2663,- per huishouden? Da’s ongeveer de helft van die 6000 dollar.
Met innovatiessubsidies en belastingvoordeeltjes komen we misschien aardig in de buurt.

#2 Bismarck

@1: Banken zijn toch ook gewoon grote bedrijven? Het enige onderscheid met andere bedrijven is dat ze nog meer met geld te maken hebben, met als gevolg dat ze ook een kennisvoordeel hebben en dus nog wat beter geld weten los te peuteren dan andere bedrijven.

#3 P.J. Cokema

@2: Banken zijn toch ook gewoon grote bedrijven?
Daarom noem ik die ook.

En dat ze beter de weg weten in het vinden van geld, overheidssubsidies inlcuis, geldt voor alle grote bedrijven. Het MKB staat wat dat betreft op achterstand t.o.v. grote bedrijven.

#4 sander_1583

het zegt met name wat over hoe ziek de overheid is als geldrondpompmachine
maar grote bedrijven pakken meer dan de gemiddelde burger?

#5 Joop

En hoe waardevol zijn die grote bedrijven voor de Amerikaanse samenleving? Als je kijkt naar bedrijven die wereldwijd actief zijn (fabrieken in lage lonen landen – begint al in Mexico – en zonder dat de producten in de VS zijn geweest – wordt er flinke winst gemaakt – en dat wordt gestopt in hoofdkantoren, en aanverwante afdelingen in de VS – wat werkgelegenheid oplevert.

En dan stimuleert de overheid juist die grote bedrijven, als een soort bedankje dat ze de hoofdkantoren enz. nog niet naar het buitenland hebben verplaatst. …

Persoonlijk vind ik het niet kloppen, maar het komt wel in grote mate overeen met hoe het staat.

#6 Krekel

Raar dat het militaire budget er niet bijstaat. Het grootste deel (bijna 400 miljard) van die jaarlijkse $ 682 miljard eindigt immers direct als omzet voor bedrijven als Lockheed, Boeing, Raytheon, Halliburton, KBR, Bechtel, Academi (Blackwater), DynCorp, & cetera. En de rest wordt welbeschouwd eigenlijk ook alleen maar uitgegeven vanwege de particuliere belangen van (de top van) het bedrijfsleven.

$400 miljard is overigens bijna $3500 per gezin, het gaat dus niet om weinig op de $6000 die men nu aanhoudt.

Goed, een deel ervan gaat natuurlijk terug naar Washington in lobbyenveloppen, maar dat lijkt me geen reden om het dan maar helemaal te vergeten.

(overigens zouden anarchisten stellen dat 100% van het overheidsbudget naar de belangen van de economische elite gaat, een standpunt dat te verdedigen is)

#7 Sander_1583

Laatste zinnetje van @6 is een grap?

#8 Krekel

@7: Nee, een deel ervan gaat echt terug naar Washington in lobbyenveloppen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*