Geert Wilders is een fascist

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (7)

#1 Abhorsen

Hoezeer ik ook zou willen dat hij geen gelijk heeft (niet omdat ik Wilders aardig vind of gelijk vind hebben, alles behalve dat – maar omdat het idee van een populare fascist in Nederland mij niet zo gelukkig maakt) heeft de goede man vrees ik wel gelijk.

Er wordt tevaak door de “intelectuele linkse huis-thuis-en-keuken-denker” te lacherig over het fenomeen Wilders gedaan vrees ik. Hij hoeft geen tweede Hitler te worden, maar hij heeft wel potentie (die overigens ook democratisch gekozen was).

#2 Joost

Correctie: Hitler is nooit democratisch gekozen (dwz. hij heeft nooit een democratische meerderheid gehad). Hij trok op een gegeven moment de macht naar zich toe.

#4 Obscura

Wilders noemde in het debat met Vogelaar de islam “een zieke ideologie”.

Ik heb dit echt gehoord. En het is ONgehoord.

#5 Mark

Wat me bij het terugzien van het debat zo opviel is het totale gebrek aan respect dat Wilders toonde voor Vogelaar en het ontbreken van iets dat ook maar in de verste verte op een argumentatie leek.

#6 Arnoud

Geert Wilders is aan het doorslaan, nu hij via de peilingen ziet dat hij bijna twintig zetels heeft. Het enige dat je kunt blijven doen is de onredelijkheid van zijn voorstellen beargumenteren.

Wat me opvalt is dat datgene wat hij verlangt van anderen, bij hemzelf totaal ontbreekt. Zijn onbeschoftheid lijkt me niet bepaald een voorbeeld voor welke bevolkingsgroep dan ook om na te volgen.

#7 Kalief

@Spuyt12#2: gepapegaai. Om democratisch gekozen te worden is zelden een meerderheid nodig. Balkenende is ook premier zonder meerderheid; noch hij noch zijn partij haalde een meerderheid. Maar hij wist wel “de macht naar zich toe te trekken”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*