1. 1

  Heerlijk, we gaan de Nederlandse hobby Wilders-bashen internationaliseren. Bereiken we daar wat mee? Nee hoor, hij wordt alleen maar sterker. En de islam alleen maar minder populair – ook al bestaat er een ‘moderate’ islam.

 2. 3

  prachtig steenkolenengels in de reacties, wakker nederland heeft kennelijk kennis genomen van deze publicatie.

  in fact, Wilders’s pro-Israel sympathies are so open, and his trips there have been so frequent, that some political enemies claim he’s backed by the Mossad. “It is all nonsense. I never worked for any secret service, certainly not the Israeli secret service,” he says. “It is too ridiculous to believe.”

  nee nogal wiedes, als je direct kunt aankloppen bij Lieberman en LikNL hoef je niet via de Mossad.

  voorpagina van dit vod:
  http://www.hpdetijd.nl/images/2012-01/schermafbeelding-2012-01-16-om-13.15.27.png

 3. 4

  Lijkt me cynisch, vertel eens… we hebben in Nederland alles al langs gehad van xenofoob naar fascistisch en van intolerant tot en met achter de dijken-mentaliteit. En de opmars van zijn gedachtengoed is nog steeds niet gestopt! Nee, dat wordt zelfs meer en meer een Nederlands exportproduct. Het kabinet onderstreept ook steeds maar weer het belang van onze export, dat zal wel passen in hun kortzichtig buitenlands beleid.

 4. 7

  Artikel is niks anders als gezond verstand en wat iedereen eigenlijk wel weet. Liever niet doen want er gaan een keer ongelukken gebeuren.

  Geert Wilders in combinatie met dit kabinet is dubbele pech. Ik heb het gevoel dat Nederland op weg is naar een incident met veel slachtoffers. Maar ja geen nood, de put wordt gedempt als het kalf verdronken is.

 5. 8

  Vrijheid van Meningsuiting, zo lang we maar niks neagtiefs over Geert zeggen?

  BTW: De PVV boekt al enige tijd geen winst meer hoor. De SP daarentegen wel. Ik zou me niet zo een zorgen maken, als ik jou was. Hij wordt niet veel sterker meer en is al over zijn hoogtepunt heen.

 6. 9

  Toch wel opvallend hoe hard deze toon is gezet in dit artikel. Moeten we trouwens blij zijn met dit soort verhalen in de buitenlandse pers?

  Enerzijds ervaar ik het persoonlijk als erg verfrissend om een buitenlands geluid te horen dat zo faliekant anti-Wilders is, alsmede de duidelijke stellingname dat Wilders een haat-campagne voert.

  Anderzijds: slechte publiciteit voor Nederland. En slechte publiciteit is bad for business – business die we imho goed kunnen gebruiken hier in de Eurozone.

 7. 11

  Het is voor mij niet voor het eerst, en dus ook niet meer zo verrassend, dat ik een Amerikaan zo tekeer zie gaan tegen Wilders.

  Het klopt dat het verfrissend is, een commentator van buiten legt toch altijd weer andere accenten.

  Je zou ook eens de kritiek van Engelstalige expats in Nederland moeten lezen. Daar zijn speciale webforums voor. Nederlanders, dat zijn maar kleingeestige, arrogante, ongemanierde horken. Die nieuwkomers nooit echt zullen accepteren. Nederland is derhalve een land waar je niet lang moet willen blijven.

  Overigens snappen linkse & liberale Amerikanen (ze bestaan) er ook al een tijdje niet veel meer van. Jarenlang hebben ze erin geloofd dat landjes als Denemarken en Nederland enorm tolerant en vrijheidslievend waren, en dat de racisten en religieus-onverdraagzamen in hun eigen land woonden. Sinds Verdonk Hirsi Ali min of meer het land uitschopte met haar “regels zijn regels” is dat beeld wel aan het brokkelen geslagen.

 8. 13

  Mijn gevoel is een beetje dat hoe internationaler de wereld wordt, hoe meer ‘de Nederlander’ gaat navelstaren.

  Ik was afgelopen kerst in Brussel (ik kom er wel vaker): een bruisende, internationaal georiënteerde, mondiale stad.
  Ik ben wekelijks in Amsterdam: een stad die zich vooral bezig lijkt te houden met zich verheven voelen boven de ‘provincialen’. Verder dan de A10 lijken ze niet te (willen) kijken – alles wat er belangrijk is gebeurt in Amsterdam en de rest is een achterlijke negorij.

  Symptomatisch voor het hele land. Misschien overdrijf ik, maar volgens mij is het een ziekte van de tijd om naar binnen te kijken in plaats van naar buiten.

 9. 17

  Tijd voor kamervragen!
  Is de regering met ons van mening dat Newsweek als links bolwerk haat en laster predikt?
  Is de regering voornemens aan de ambassadeur van de usa, haar zorgen, ongenoegen en onbegrip over te brengen?
  Welke sancties overweegt deze regering?

 10. 25

  Lekker zoeken, naar de speld in de hooiberg.

  Overigens begint er een kentering te komen in de waardering van de kiezer, dus het zou me niets verbazen als de Elsevier binnenkort ook met een kritisch artikel komt,

  om hun onafhankelijkheid onder bewijs te stellen.

 11. 30

  Nou Sjiek, daar zeg je wat, we weten veel meer over de islam dan onze kanariepiet, maar die kanariepiet kennen we uit onze dagelijkse omgang, hebben we gevoel bij, enz. Islam (zeker zoals gekenschertst door Wilders en co) is toch bij velen nog een ver van mijn bed show.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren