GeenStijl-verslaggever krijgt klap van Europarlementariër

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (68)

#1 kevin

‘Verslaggever’ is teveel eer voor die jongen…

#2 Marcel

ik ben voor die Berlusconi-parlementariër

#3 mister Pink

Kritiek op geenstijl leveren terwijl ze even haarfijn aantonen waarom het europarlement vooral minder macht moet krijgen. Die EP schrijft zich even in en vertrekt weer…..en deelt vervolgens een klap uit.

#4 Mangler

@1: gelukkig doet die politicus zijn naam wel eer aan als nietsontziende graaier. Maar gelukkig vind je dat geen probleem.

#5 kevin

@4 Ik wil het best hebben over de uitwassen van het Europarlement, maar op Geenstijl (TMG) komen ze niet verder dan de dat we de hele boel op moeten doeken. Dat is geen oplossing. Tom Staal is daarmee voor mij onderdeel van het probleem.

#6 Bismarck

@3: Aantonen is wel een groot woord. Staal aapt hier gewoon andere journalisten na, die deze praktijken al jaren geleden op beeld vastlegden. Van nieuws is dus geen sprake. Dat laat overigens onverlet dat de praktijk schandalig is en dat er toch wat anders voor bedacht mag worden.

#7 Loupe

@5:
Een groter probleem dan de uitwassen zelf, blijkbaar. Shoot the messenger!

#8 freddeaap

@5: Het probleem dat deze mensen gewoon iets te verbergen hebben of dat ze gewoon bezig zijn met zelfverrijking?

Begrijp me goed, ik ben geen fan van Geenstijl, maar dit gaat al jaren zo door en ondermijnt de legitimiteit van het Europees Parlement gigantisch. Juist een eurofiel moet zich zorgen maken over dit soort zaken. In Nederland wordt wel eens wat gezegd over wachtgeldregelingen etc, maar dit is van een totaal andere orde!

#9 kevin

@7 Oh ja, misschien had ik voor de honderdduizend miljoenste keer even moeten herhalen dat de EU een democratisch gat heeft. “Shoot the messenger” zou opgaan als die kerel eens iets nieuws aan het licht zou brengen in plaats van keihard te gaan lopen zuigen en uitlokt dat iemand daar een keer niet van gediend is en dan in de slachtofferrol te kruipen. Geenstijl kan het bij mij nooit maar dan ook nooit meer goed doen, kan me niet schelen wat voor item. Om te beginnen moeten we die hele flikkerse bende bij Geenstijl, Powned, Wakker Nederland en alle rest van TMG niet meer aanduiden met termen als ‘nieuws’, ‘journalisten’ of ‘verslaggever’! Het zijn een stel ordinaire sensatiezoekers die hun eigen nieuws maken door ongelofelijk de klootzak uit te hangen in plaats van iets te doen aan de problemen die zij zogenaamd ‘aankaarten’ of ‘bespreekbaar maken’. Ze maken de problemen liever erger want dat verkoopt, verdomme!!

Zo, dat lucht op.

#10 kevin

@8 Oké, dan kunnen we het daar eens over hebben. Is er nog iets te melden wat niet al eerder is gezegd? Europa heeft een democratisch gat, daar wordt al jaren over gepraat en niemand krijgt iets voor mekaar. Wat te doen?

#11 Marcel

Haha Kevin is voor Berlusconi

#12 Mangler

Kevin gaat dus liever los op het medium dat het brengt dan op de misstand zelf. Veelzeggend.

#13 kevin

@11 @12 Inhoudelijk nog iets te melden?

#14 Bismarck

@3: “waarom het europarlement vooral minder macht moet krijgen”

Daar ga je trouwens de mist in: Wat aangetoond wordt is dat de EP-leden minder geld moeten krijgen (of in ieder geval dat de hoogte van het salaris niet af moet hangen van het tekenen van een daglijst).

Persoonlijk denk ik dat het heel wat helpt als EP-leden juist meer macht (als in meer zinvolle beslissingen voor hun kiezen) zouden krijgen. Nu heeft het vaak ook niet veel zin om braaf de sessie uit te zitten om dan over ettelijke tientallen moties te stemmen die uiteindelijk geen enkele invloed hebben op wat er in Europa gebeurt. Als die extra macht vervolgens nog gepaard zou gaan met een minder riant salaris, zou dat misschien ook helpen met het krijgen van de juiste personen in het parlement (want tot nu toe is een hoge plek op een EP-verkiezingslijst maar al te vaak een “wegpromotie”).

#15 Anoniem

Jezus wat is de telegraaf toch een infantiele kutkrant:
Als u nog enige sympathie kunt opbrengen voor onze Europese Unie, kijk dan vooral niet naar beelden van deze uitvreet-parlementariërs.

#16 Anoniem

@14 Ik vind je wel een beetje negatief over het europarlement.. terwijl die juist een stuk inhoudelijker bezig zijn dan ons parlement dat alleen maar bezig is met de telegraaf-kop-van-de-dag en waarbij de coalitie altijd braaf ja knikt terwijl de oppositie voor de buhne wat tegensputtert.

#17 Anoniem

en ‘mishandelt’ voor het wegslaan van een microfoon?

#18 bookie

@9
Inderdaad, mensen met een andere mening dan kevin moeten we gewoon niet willen.

#19 mister Pink

@14:

Leuke ideeen. Helaas zijn die ideeen al een tal van keren tegengehouden door het EP zelf. Die heeft al aangetoont niet te kunnen veranderen in deze kwestie. Dat maakt mijn conclusie dus wel de juiste. Want zonder instemming van t EP zal t niet anders worden.

#20 euro

Engeland heeft de Guardian voor de grote journalistieke onthullingen, wij hebben GeenStijl. Kutzooi.

#21 Joost

Kunnen die jongens niet ook uitklokken? Per halve dag ofzo?

#22 objectief

Schitterend.
Als de EU uitvreters gaan slaan kan het einde niet ver meer zijn.

#23 Mangler

@13: nu doe je het weer! Dat het nieuws wat GS brengt niet echt nieuw is, maar dat er dus in die jaren NIKS aan gebeurd is, is van minder groot belang dan dat GS journalistiek niet het neusje van de zalm is? En dan durf jij het op inhoud te gooien? Je bent grappig.

#24 bullie

Tom Staal is de Ephimenco van GS.

#25 Joop

#26 z

@Mr. Pink, dan kun je niet zeggen dat de EP’er geen klap uitvoert.

#27 dimiko

@9: Ja Ella, je hebt gelijk.

#28 Levi

Het moet gaan over de vraag: verdienen europarlementariërs teveel voor het werk dat ze doen? De rest is flauwekul.

We zien hier Geenstijl samenwerken met een van de grootste klaplopers uit Brussel: Daniël van der Stoep (PVV) veroordeeld voor rijden onder invloed. Van der Stoep bezocht zelf nooit vergaderingen en goot zichzelf vol op Brusselse terrassen terwijl hij kankerde op Europa. Daarna stapte hij dronken in de auto en veroorzaakte een aanrijding en moest zijn rijbewijs inleveren. Trad af en trad vervolgens weer aan dankzij een extra vrijgekomen zetel vanwege het inwerking treden van het Verdrag van Lissabon. Van der Stoep handelt hier uit nihilistische rancune: alles moet kapot, gewoon omdat het kan.

Wat we niet zien: dat de parlementariërs die hier komen intekenen misschien wel al een hele dag werk erop hebben zitten? Menig europarlementariër werkt immers harder dan de 9to5 beeldschermlummels die onder werktijd alinea’s voltikken vol verontwaardiging over Europa.

De focus ligt op een lullig toneelstukje rond het intekenen, terwijl het moet gaan over wat een europarlementariër werkelijk doet en hoeveel hij/zij hiervoor mag verdienen? Misschien is dat te hoog? Misschien is het te laag? Maar dat wordt met een dergelijk Geenstijl filmpje in ieder geval niet aangetoond.

#29 Kalief

Wat we niet zien: dat de parlementariërs die hier komen intekenen misschien wel al een hele dag werk erop hebben zitten?
En misschien wel niet. In ieder geval praat dat de fraude niet goed.

#30 kevin

@23 Jij wil het over inhoud hebben? Kap dan met op mij te kankeren en ga eens op de inhoud over! Wat ik dus maar wil zeggen: dit is niks nieuws maar niemand weet wat we eraan kunnen doen. Als jij het wel weet, hoor ik het graag. Ik daag je uit. Hier een beetje stampvoeten schiet niet op.

#31 objectief

@28:
Misschien zijn we even vergeten dat Van Buitenen z’n EU anti corruptie partij ophief omdat niemand in Brussel belangstelling had voor bestrijden van fraude en corruptie.

#32 Levi

Maar Kalief waarom is het (per definitie) fraude wat we zien?

#33 objectief

@28:
Menig europarlementariër werkt immers harder

Als ze niets deden waren we beter af, lijkt me.
Als het mogelijk zou zijn de hele Brusselse bende met behoud van inkomen etc. naar huis te sturen, zou ik dat toejuichen.

#34 mark3000

@32: Zoals ik het begrijp gaat het hier niet over salaris (dat is al 6200 euro netto), het gaat hier over 300 euro “onkostenvergoeding” die men 5x per week kan claimen, die daar nog eens bovenop komt. (voor het aanwezig! zijn in het parlement)

Het is duidelijk dat deze leden niet aanwezig waren gedurende de sessie, slechts 7 leden waren aanwezig, zo zien we eerder in het filmpje.

#35 Kalief

@32 Het is fraude omdat ze tekenen voor presentie zonder daadwerkelijk present te zijn.

#36 freddeaap

Het hele verhaal toont maar weer eens aan dat incentives en de hele bende “meetbare” resultaten tot in den treure ingesteld om de zucht naar scientific management te stillen gewoon niet werkt. Het is vergelijkbaar met de minimale hoeveelheid boetes die een agent uit moet schrijven, de beurswaarde die een CEO moet halen en de hoeveelheid patiënten die een arts moet behandelen. Het meten van dingen die nou eenmaal weinig met de realiteit van kwaliteit van werk van doen hebben.

#37 MrOoijer (Jan van Rongen)

@35: ze zijn toch aanwezig als ze tekenen? Het is gewoon zo geregeld. Het is pas fraude als ze iemand anders laten tekenen (ben benieuwd of dat wel eens voorkomt …)

#38 Jos van Dijk

@3 en @33 Het Europarlement heeft over de 700 leden. Frauderende leden over een kam scheren met parlementariërs die gewoon hun werk doen en dan vervolgens pleiten voor afschaffing van het parlement is een bekende maar gevaarlijke antidemocratische reflex.

#39 lapis

Wat ik dus maar wil zeggen: dit is niks nieuws maar niemand weet wat we eraan kunnen doen.

Ik weet in ieder geval hoe we er zeker van kunnen zijn dat er niets gebeurt en dat is wanneer we het probleem negeren en hopen dat het zichzelf oplost. Die parlementariërs hebben duidelijk geen moreel kompas wat ze ervan zou weerhouden om fraude (in geest, misschien niet eens in letter c.f. #37) te plegen dus moeten ze het gevoel hebben dat de media en het volk ze in de nek hijgen en ze erop aanspreken als ze zich misdragen. Staal heeft precies dat bereikt, en heeft meer recht zich een journalist te noemen dat een hoop buikspreekpoppen van de rest van de media.

#40 Vast Goed

Het gezuig van GS is een trucje dat in NL zijn kracht begint te verliezen, maar blijkbaar nog uitstekend werkt in Brussel/Straatsburg. En terecht dat het daar wordt ingezet, want als onversneden pro-europeaan erger ik me wild aan het vertoonde gedrag van presentiegeld opstrijken en je daar niet over willen verantwoorden.
Het systeem van presentiegeld kan sowieso beter worden vervangen door een vaste vergoeding in combinatie met transparantie over werkzaamheden (presentie, uitgebrachte stemmen, ingediende moties, eigen verslag van werkzaamheden, weet ik veel). Zodat pers en publiek samen kunnen uitmaken of de politicus zijn taak goed vervuld. En ‘pers’ houdt voor mij evengoed de serieuze analyse/achtergrondpers in als de zuigende Tom Staal’s die aandacht genereren. Beiden hebben hun functie.

#41 Bismarck

@28: Het intekengeld is toch echt bedoeld voor het werk in het parlement (dus letterlijk in de bankjes, het debatteren en stemmen). Ze krijgen daarnaast nog een salaris en onkostenvergoeding voor hun andere werkzaamheden. Dus ongeacht of de betreffende parlementariër er net een hele nacht werk op heeft zitten, als ie ’s morgens alleen naar de vergaderzaal komt om een handtekening te zetten om zijn intekengeld op te strijken en vervolgens vertrekt zonder ook maar een seconde in de bankjes te zitten, is hij frauduleus bezig.

edit: Of wat #34 en #35 zeggen.

#42 kevin

@39 Ik pleit niet voor het doodzwijgen van problemen, dat maak jij ervan. Het mag gewoon een stuk constructiever. Dat gezanik dat het allemaal kut is in de EUSSR begint me de keel uit te hangen.

#43 Aesir

Waarom krijgen ze überhaupt een onkostenvergoeding van 300 euro voor een activiteit die inherent deel is van hun werkzaamheden???

#44 freddeaap

@42: Ik vond de reactie van een ambtenaar van de EU nogal veelzeggend. Over de klacht dat de EU van die hele specifieke regels opstelt, zoals regels over de pallets van producten, vertelde hij dat zonder die regel, verschillende nationale overheden nieuwe regels bedachten om hun eigen industrie te beschermen (pompen die in Italie geleverd werden, moesten op Italiaanse pallets staan). Daarom moest er dus weer actie komen vanuit de EU om dat tegen te gaan. Veel van die “ellende uit Brussel” is dus niks anders dan een reactie op kinderachtig gedrag uit de lidstaten… Zoals zo vaak Brussel aangewezen wordt als de bron van ellende. Wel zo handig!

#45 majava

Niemand hoeft mij uit te leggen of dit frauduleus is, maar kan iemand mij vertellen of dit ook als fraude wordt gezien door het Brusselse? Zijn er überhaupt regels, want elke droplul kan natuurlijk zo zien dat iemand waar slechts 2 minuten zit tussen in- en uitloggen niet gewerkt heeft. Flik dat op je werk en ze merken dat binnen een dag op. Ik vermoedt dat er gewoon geen controle is en ook geen sancties bestaan, dus kan het om die reden geen fraude genoemd worden. Iemand die dit beter weet?

#46 Vast Goed

@45 Zodra ze aan microfoons beginnen te trekken of tegen camera’s gaan duwen, kun je vermoeden dat de betrokkene zich er niet comfortabel bij voelt. Ongeacht de formele regels.

#47 Henk van S tot S

Het verschil tussen die “microfoonvasthouder” van GeenStijl en die Europarlementariër kan ik zo snel niet duiden.
De overeenkomst is m.i., dat ze beiden hun salaris niet waard zijn ;-)

#48 Levi

@majava: spijker & kop

#49 objectief

@42:
De werklozen hangt hun werkloosheid al lang de keel uit.
Maar ik hoorde iets positiefs, de voorzitter van de PS in België zei net dat bij de EU een ‘fin de regne’ sfeer hangt.

#50 L.Brusselman

Een simpele ziel als ik ziet hier het zoveelste bewijs van het feit dat politici niet te vertrouwen zijn, allemaal liegen en vooral op geld en macht uit zijn.

#51 Bismarck

@43: Je kan dat geld inderdaad ook gewoon in het salaris opnemen, maar dan gaan EU-haters weer roepen dat de parlementariërs niet op komen dagen bij vergaderingen (iets dat overigens, zoals we recent zagen, ook geregeld gebeurt in nationale parlementen).

#52 Dehnus

Wat een gekleurd bericht zeg in de Telegraaf. Is het nog mogelijk om in Nederland normale nieuwsgaring te krijgen? Want laatst was de NOS ook al lekker gekleurd op hun website.

#53 Joop

Vergeten wordt dat veel volksvertegenwoordigers een uiting geven aan de mening van hun achterban – die voelen zich als ‘belastingbetaler’ uitgeknepen door de politieke elite. Dus ga je daar niet hard aan meewerken, maar traineer en saboteer je elke vorm van actie.

Rechts vanouds is al politiek tevreden wanneer er niets gebeurd conservatief als ze zijn, de mensen die nog wat voor elkaar willen krijgen, nog idealen hebben, zijn de pisang.

#54 Mister Pink

Het grootste probleem is dat eurofielen hier een frauderende EP er in bescherming nemen en zich richten op de boodschapper. Deze lui worden lachend rijk doordat naïeve mensen halsstarrig aan idealen blijven vasthouden, terwijl keer op keer aangetoond is dat de EU moreel ernstig verziekt is van binnen en alles behalve een succes is. Kijk naar het nooit ondertekenen van jaarrekeningen/begrotingen door de rekenkamer, omdat meer dan 30% van de geldstromen ontraceerbaar zijn. De euro. Het gemeenschappelijk landbouwbeleid. De structuurfondsen die om de 6 jaar hervormd worden omdat ze hun doel voorbij schieten en door middel van fraude leeggeroofd worden. En zelf het democratische aspect van de EU is door en door verziekt. Ze frauderen, en mishandelen vervolgens een journalist, die wel zijn democratisch functie uitvoert.

Maar dat maakt natuurlijk allemaal niet uit, want die verslaggever is onderdeel van een foute club, met een foute style en foute meningen. En dus blijven we lekker toch de EU steunen.

#55 Mister Pink

@51:

Als men zich niet inschrijft en niet komt, dan kan zo’n persoon nog afgerekend worden, of niet, op z’n attendence. Hij een persoon de boel flest, door zich in te schrijven maar niet te participeren, dan hang je in Nederland. Er zijn politici voor minder de kamer uit geduwd.

#56 Bismarck

@55: In Nederland hoef je je helemaal niet in te tekenen om je volledige salaris te krijgen. Eenmaal gekozen, krijg je je volledige salaris, al kom je na je installatie geen enkele keer meer op vergadering en niemand die je dan de kamer (provinciale staten, gemeenteraad) uit kan duwen. Genoeg volksvertegenwoordigers die dan ook inderdaad bijna niet meer in de buurt van een vergadering gezien zijn na hun installatie. De Roze Khmer kan daarover meespreken.

#57 majava

Ik wil wel even de – uitgelegd zien die Bismarck hierboven krijgt in #56.

#58 L.Brusselman

Er wordt door sommigen beweerd dat dit geen nieuws is omdat het al jaren speelt en al eerder is opgemerkt,het mag dan geen “nieuw nieuws” zijn maar het is anders wel verdomde actueel.Mede doordat,ondanks dat het al eerder is geconstateerd,er nog niets aan gedaan blijkt te zijn door dat stelletje arogante kuttekoppen.

#59 Oud Zeikwijf

Ik vind het in dit geval heel leuk dat Tom Staal dat doet, die EP pesten. Zij zijn overduidelijk bezig met iets dat ons allemaal schade berokkend en worden daar nooit voor gestraft. In tegendeel, ze krijgen ervoor betaald! Per foute handeling (het achterelkaar in-en uit-klokken) rinkelt de kassa. Thumbs up, dus, voor de jongen die ze daar als een moderne Robin Hood betrapt en vernedert. Creepy profiteurs zijn het.

#60 Levi

Maar HOE GROOT is het probleem nu werkelijk? Hoe vaak wordt er gefraudeerd met intekenen? Om hoeveel europarlementariërs gaat het? Zijn het steeds dezelfde? Om hoeveel geld gaat het in totaal?

En uit de rest van het filmpje: is het werkelijk erg dat europarlementariërs hun eigen koffiebar hebben zodat ze niet in de rij hoeven te staan en dat ze via een aparte route de poortjes kunnen omzeilen? Wat voor een zogenaamd slecht bezochte (deel)bijeenkomsten zien we hier eigenlijk? Is een opkomst van 7 parlementariërs werkelijk slecht? Of was de bijeenkomst voor anderen gewoon niet relevant?

De sappelende 9to5 lul vindt in de frauderede europarlementarier een fijn mikpunt voor al zijn frustratie. De wereld gaat immers helemaal kapot door deze praktijken… Dat de valse klokkenluider Daniël van der Stoep zelf de grootste fraudeur van Brussel is en Geenstijl nog nooit iets constructiefs heeft gedaan doet er voor Jan met de Pet niet toe, hij kan immers lekker schelden op het grote kwaad: de EU.

Misschien kan Sargasso eens wat data opduikelen om de OMVANG van het probleem te kwantificeren want nu lullen we met z’n allen in het luchtledige op basis van een sterk gekleurd sensatie filmpje.

#61 mark3000

@60:

Wat we hier zien zijn leden van het Europees parlement, het zijn mensen die gekozen zijn (1) en mensen die de belangen van het volk vertegenwoordigen (2). Wat is het absoluut minimum wat ik van volksvertegenwoordigers (in zijn algemeenheid, overigens) verwacht?

Eerlijkheid, mensen die te vertrouwen zijn. Mensen die transparant en rechtvaardig zijn.

Is dat zo gek? lijkt me niet. Ik vind het probleem dus groot, want het filmpje toont 2 leden die niet lijken te voldoen aan deze absoluut minimale kwalificatie. Wat eigenlijk irrelevant is, is 300 euro, want daar lig ik niet wakker van. Wat nog meer irrelevant is, is Geenstijl, de telegraaf, de journalist, Daniël van der Stoep, Tom Staal, koffiebar, poortjes, een sappelende 9to5 lul, de EU, data, Sargasso.

Maar dit is slechts hoe ik hier tegenaan kijk…

#62 Bismarck

@61: Nou dan, volgende keer niet meer op de betrapten stemmen. Oh wacht, je mocht al alleen maar stemmen op wannabe EP-ers met een Nederlands vlaggetje bij hun naam. Hoe relevant is dan precies het gedrag van deze parlementariërs, die jou niet eens mogen vertegenwoordigen nog?

#63 sikbock

Als Europarlementariër heb je niks te vertellen dus mag je best je zakken vullen.. (logisch toch?..)

+1 voor geen stijl

#64 mark3000

@62: Daar heb je een goed punt, voor de italianen dan. :)
Op eenzelfde manier zou ik het waarderen als de Italiaanse variant van GS Nederlandse MEP’ers zou betrappen.

#65 Bismarck

@64: Ik zie liever Nederlandse journalisten de Nederlandse vertegenwoordigers (allemaal!) betrappen. De Italiaanse reporters hebben eigenlijk helemaal niets te maken met Nederlandse volksvertegenwoordigers (en omgekeerd).

Overigens was mijn #62 ook bedoeld om één van de zwakheden in het kiesstelsel in het voetlicht te zetten. Zoals ik al eerder liet doorschemeren, valt er namelijk heel wat te hervormen aan het EP (en daarmee aan de EU). Één van die dingen zou naar mijn mening moeten zijn dat we van het districtenstelsel af moeten dat de EP-verkiezing nu is (waarom kan ik niet stemmen op een Zweedse of Spaanse politicus waar ik het meer mee eens ben dan met de Nederlandse politici die ik maar zo-zo vind?). In dat geval geldt ook een accountabillity voor de hele EU (en kunnen we terecht ons boos maken over een Italiaanse volksvertegenwoordiger die loopt te zakkenvullen en daar ook wat aan doen, door niet meer op zijn partij/persoon te stemmen).

#66 Oud Zeikwijf

De Europarlementariër die Tom Staal binnen liet wordt nu onder viur genomen http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/06/martin_schulz_wil_stoep_staal.html

#67 Henk van S tot S

@66:
Tja, als je zelf bij de PVV niet meer welkom bent, heb je het of heel bont gemaakt of je bent een nobel mens ;-)

#68 larie

Voor een vette respons op deze hangplek was er eerst “iets” met de Islam. Toen dat uit de mode was kwam het al of niet opwarmende klimaat, altijd goed voor een fitty en nu Geenstijl. 9-1-3-9-5-9-8-5-67-17.

Hoed af voor de posters die stug door blijven gaan op dit blog kwaliteit neer te zetten, zonder “67” ;)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*