1. 2

  “Wat je bijvoorbeeld zou kunnen overwegen, maar ik zie daar ook onmiddellijk weer allerlei bezwaren, is dat je zegt dat een pedofiel in ieder geval niet terug kan keren in de gemeente waar hij zijn strafbare handelingen heeft gepleegd”, zegt Schneiders. “Dat zou in ieder geval wel een beetje helpen. Maar ik weet dat het een enorme beperking is van de vrijheid van het individu.”

  Bij de actuele zaak van Benno L. is dat al het geval. Ik heb trouwens ook begrepen dat burgemeesters al de macht hebben om te weigeren (en dat ook gedaan hebben bij Benno L.).

 2. 3

  Ik zou als burgemeester ook wel gewelddadige overvallers en “gewone” verkrachters willen weigeren, waarom de uitzondering voor pedoseksuelen? En dat is meteen het probleem, geen enkele burgemeester zal zeggen “doe mij er maar een paar pedo’s bij die andere gemeenten niet willen”, dus waar laat je die mensen als je ze niet tot levenslang hebt veroordeeld (en levenslang geven kan soms een uitkomst zijn maar niet altijd)?

  Zou het helpen als gemeenten geld kregen voor het opnemen van pedoseksuelen (geld dat ze moeten uitgeven aan lastenverlaging)? Gemeentelijke belastingen omlaag een bijstandsuitkeringen omhoog voor inwoners van een gemeente die pedoseksuelen opneemt?

 3. 4

  Op het gevaar af dat ik de hele meute over me heen krijg:

  Mensen die hun straf hebben uitgezeten en waarvan de rechter heeft beslist dat ze weer kunnen re-integreren in de maatschappij dienen daartoe de kans te krijgen.

  In dit geval heeft heer Benno nog wel een enkelband en een begeleider van de reclassering dus een 24/7 controle.

  Dus dat gebazel van die vrouw die bang is voor haar kleinkinderen slaat echt nergens op.

  Diezelfde Benno kijkt wel uit.
  Alles wat hij doet wordt electronisch vastgelegd…..

  Ik begrijp niet zo goed wat die opgewonden buurtbewoners denken en al helemaal niet wat ze willen.

  Denken ze dat de pas vrijgelaten Benno zich terstond weer op het pedofielenpad begeeft?
  Met enkelband en al?

  En , eh, wat voor gedachten hadden de opgefokte buurtbewoners( want dat vind ik ze wel een beetje) over de toekomst van iemand die zijn straf heeft uitgezeten?

  Ik durf haast niet te denken aan hun reacties.

  Beste mensen, ofwel we hebben een rechtsstaat, ofwel we hebben een volkomen rechteloze oog-om-oog en tand-om-tand samenleving, iets waar we , als beschaafde samenleving, meen ik, al meerdere eeuwen geleden afstand van hebben genomen.

  Deze reactie staat volkomen los van mijn mening over pedofiele, verkrachters, moordenaars, etcetera,want ik heb de pest aan dat volk.
  Ik heb het over onze recht-staat.
  Over onze recht-spraak.
  Over de rechten, ja, ook die rechten, van ex-gedetineerden die hun straf hebben uitgezeten.

 4. 5

  @4

  Uiteraard heb je gelijk dat mensen soms hysterisch zijn en dat als je niet levenslang hebt gegeven je iets aan moet met mensen die vrijkomen, ik heb je ook een plus gegeven. Ik denk echter niet dat je er zo makkelijk vanuit moet gaan dat een pedoseksueel niets meer kan doen omdat hij een enkelband heeft en in de gaten wordt gehouden: er zullen gegarandeerd fouten worden gemaakt door de instanties, meestal zal het goed gaan maar zeker niet altijd en dat moeten politici niet proberen te ontkennen. Er blijft een klein, maar eindig risico zitten aan het hebben van een extra pedoseksueel in je gemeente, dat weegt niet op tegen alle heisa (zeker niet als je vergelijkt met andere risico’s in het leven) als je het mij vraagt en de roep om burgemeesters te laten weigeren is daarom zinloos, maar het is niet 100% zwart-wit.

 5. 7

  @6:

  In de VS heb je staten waar pedoseksuelen niet binnen een bepaalde straal van scholen, speelplaatsen etc… mogen wonen en dan soms genoodzaakt zijn om allemaal samen in dezelfde wijk te gaan wonen of zelfs tentenkampen onder de brug op te zetten…

 6. 9

  Gisteravond gekeken naar P&W.
  Ik weet niet wie ik persoonlijk enger vind, Benno L. of die gasten van dat agressieve buurtcomite.
  Daar werden toch regelrechte bedreigingen (met – meen ik – gebruik van geweld) geuit.
  Je zult daar maar tussen wonen……

 7. 10

  @9: Nou ja, het zijn gewoon hetzelfde soort mensen die het liefst zouden zien dat ze in tentenkampen onder de brug gaan wonen, net als in de VS (@7), het meest geciviliseerde land ter wereld.

  Het stapje naar de inrichting van een KZ is nog maar heel klein. Die zijn natuurlijk wel erg duur, maar in het kader van de bezuinigingen vinden we daar uiteindelijk ook wel een definitieve oplossing voor.

 8. 11

  Ik denk dat een pedofiel, die als zodanig bekend staat en onder toezicht wordt gehouden, en waarvan iedereen weet hoe hij er uit ziet en waar hij woont minder gevaarlijk voor de buurtkinderen is dan de pedofiel waarvan niemand weet dat hij “zo”is, die anoniem en ongekend midden tussen de mensen in diezelfde buurt woont.
  Het lijkt me beter de kinderen, te allen tijde en overal goed te waarschuwen tegen ongewenste toenaderingspogingen van vreemden.
  Zoals de meeste gekken niet in maar buiten een inrichting rondlopen, zijn de meeste pedofielen of mensen met vreemde neigingen nog nooit in contact geweest met justitie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren