Gedesillusioneerde Syrische opstandelingen lopen over naar Assad

“I used to fight for revolution, but now I think we have lost what we were fighting for,” said Mohammed, a moderate Muslim rebel from the northern town of Raqqa who declined to give his last name. “Now extremists control my town. My family has moved back to government side because our town is too unsafe. Assad is terrible, but the alternative is worse.”

Volgens andere opstandelingen zou het slechts om ‘een klein deel’ van de strijders gaan die tegen Assad vechten.

Open artikel

Reacties (20)

#1 Tzoimbo

Een klein deel. Precies het deel dat seculier en niet Soennitisch fundamentalistisch was, waarschijnlijk…

#2 Bismarck

@1: Vooral het deel dat aan de kant van de winnaar wil staan waarschijnlijk.

“feeling that they are losing, growing numbers of rebels are signing up to a negotiated amnesty offered by the Assad regime.”

Na twee jaar van weinig hulp voor de bevolking en volop Russische wapens en munitie voor Assad, wordt langzaamaan duidelijk naar welke kant het evenwicht is aan het verschuiven.

#3 objectief

@2:
de bevolking

???

#4 Tzoimbo

En ondertussen vechten de Koerdische milities, de enige groep in Syrië die met enige geloofwaardigheid seculier en democratisch kan worden genoemd, hun oorlog in een oorlog uit met het Jabhat al-Nusra.
http://www.mcclatchydc.com/2013/07/23/197477/kurdish-nusra-battle-becoming.html#.UfAblG1-rQg

#5 Toko Senang

Of rebellen hebben door dat een overheersing van de godsdienstwaanzinnigen dreigt, en zien dat bij het kiezen tussen twee kwaden, het kwaad van Assad wellicht het minst is

#6 objectief

Velen in Irak verlangen terug naar de tijd van Saddam.

#7 Bolke

Mensen vechten voornamelijk voor eigen lijfsbehoud en niet voor vrijheid, en als het inhoud dat je overlevingskansen groter zijn bij de kant van Assad dan ‘lopen’ mensen over ja.

#8 gbh

Toch fijn dat sargasso het propaganda kanaal is van de ethnic cleansing queen chemicali Assad.

#9 gbh

TaziMorocco X

Difficult to find ISIS Fighters on the battlefield in #Homs or #Hama. But you find some of them killing FSA in Idlib. pic.twitter.com/Kh051hYtJa

[img]https://pbs.twimg.com/media/BQDaXLBCIAMWwXF.jpg:large[/img]

#10 Tzoimbo

Een groep die voortkomt uit het Syrische FSA, maar inmiddels waarschijnlijk in het Jabhat al-Nusra kamp zit, is verantwoordelijk voor terreuraanslagen in Libanon:

“According to numerous rebels and analysts, none of whom would agree to speak on the record because of the sensitivity of the subject, Liwa 313 was formed last November to conduct “special operations.” The group has its roots around the city of Homs, which is currently under siege by the Syrian government, and its first missions were undertaken in coordination with the Farouq Battalions, one of the largest rebel groups in Syria that are allied with the Supreme Military Council.

However, Liwa 313 since appears to have expanded its cooperation with Islamist rebel factions including the Nusra Front, which the United States has declared a terrorist organization. Although several rebel leaders were willing to provide vague information about the group’s position in the supreme council’s military structure, none would comment for the record about its funding or ideology.

Multiple analysts outside Syria said the group appeared to have access to high-quality equipment, making it likely that it’s receiving money from outside the country.”

http://www.mcclatchydc.com/2013/07/25/197701/arrests-in-attacks-on-hezbollah.html#.UfJd-m3sOZQ#storylink=cpy

Illustreert maar weer eens waarom het zo’n fantastisch plan is van John McCain en gbh om wapens te leveren aan vage clubjes in Syrië.

#11 gbh

Nusra en ISIS zijn echt een godsgeschenk voor bloedige dictator rechtpraters zoals jij. De aanslagen in Libanon hebben natuurlijk helemaal niks te maken met het uitmoorden van soennieten in Syrie door Hezbollah.

Jouw Assad vriendjes gaan ook echt buitengewoon vredig en met alle respect voor mensenrechten om met Soenitische burgers:

http://www.youtube.com/watch?v=5ERx6z09aas

Etnische zuiveringen:

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/syria/10195849/Bashar-al-Assads-militias-cleansing-Homs-of-Sunni-Muslims.html

Echt een fantastisch plan van jou om 80% van de bevolking uit te laten moorden voor de as van het verzet van Iran, hulde, een echte mensenvriend.

In DeirEzzor zijn vannacht weer 92 regering soldaten overgelopen omdat ze ook zo houden van jou grote vriend Assad.

http://www.youtube.com/watch?v=BEh79ZW-c9w&feature=youtu.be

De grootste en krachtigste islamitische strijdgroep:

http://www.youtube.com/watch?v=bEh4PSJtn9s

#12 GerritB

@5: Een van de geinterviewden zegt dat zelfs met zoveel woorden: “Assad is terrible, but the alternative is worse.”

#13 Tzoimbo

@11: Voor de honderdste keer gbh, ik heb geen paard in de Syrische race. Ik wil helemaal niemand bewapenen of steunen omdat het inderdaad een ontzettend smerige oorlog is. Ik heb echt geen illusies over hoe smerig Assad is, maar jij wilt met alle geweld vasthouden aan je illusies over hoe democratisch, seculier en vredelievend de oppositie is.
Jij bent hier echt de enige die wapens wil leveren aan een van de strijdende partijen. En laat het door mij geplaatste artikel nou weer net duidelijk maken dat er geen hard onderscheid te maken is tussen de fundamentalisten van het Jabhat al-Nusra en de ‘seculieren’ van de FSA. Die wapens komen dus binnen de kortste keren bij het JaN terecht, als de FSA-strijders niet met wapens en al overlopen naar het regime.

#14 Jan

[q]Jouw Assad vriendjes gaan ook echt buitengewoon vredig en met alle respect voor mensenrechten om met Soenitische burgers:

http://www.youtube.com/watch?v=5ERx6z09aas%5B/q%5D

Volgens de tekst onder het filmpje zijn dit burgers die gemarteld worden door een bataljon van Saddam Hoessein.

#15 gbh

@13: Tzoimbo ik heb die illusie helemaal niet en ISIS en Nusra hebben voet aan de grond gekregen omdat de rest van de wereld het liet afweten. Dat die idioten daar rondlopen is geen enkel excuus Assad, Iran en Hezbollah hun gang te laten gaan met uitmoorden van de Syrische bevolking.

Prachtig Jan, ligt Aleppo in Irak en wil je nog meer van dat soort filmpjes zien? Kan er genoeg posten, youtube staat er vol mee.

#16 Andy Cap

Enkele reaguurders hebben als hobby morele chantage.
Het model is een vrij simpele stroman:

Jouw vriendje *** is een moordenaar (+een filmpje op Youtube).

Het is duidelijk de bedoeling schuld door associatie te creeren, niemand trapt er in, maar toch voelt degene die zo aangevallen wordt zich vaak genoodzaakt om zich op de een of andere manier van het onterechte verwijt te distancieren.

Als er dan ook nog op volgt: “Echt een fantastisch plan van jou om 80% van de bevolking uit te laten moorden”, dan is duidelijk dat we hier te maken hebben met eens soort mentale terrorist.

Ik zal geen drieletterwoorden gebruiken om uit te drukken wat ik hiervan vindt, want dan wordt mijn reactie natuurlijk door redactie bekort.

#17 gbh

Andy, Harm, Brusselman, ook Willem? Wat een trol zoals jij vind boeit mij voor geen meter en anderen verwijten wat jij vooral zelf doet is geloof ik jouw handelsmerk. Plezier er mee, bij mij ga jij weer in de ignore stand.

#18 Andy Cap

@17: off-topic

#19 Tzoimbo

@15: “Tzoimbo ik heb die illusie helemaal niet en ISIS en Nusra hebben voet aan de grond gekregen omdat de rest van de wereld het liet afweten.”

Dus je weet dat het FSA niet seculier of democratisch is, maar je wilt ze tóch bewapenen omdat anders in plaats van de fundamentalisten van het NSA misschien de fundamentalisten van JaN aan de macht komen? Overigens was Al Qaeda in Iraq de eerste die gewapend ‘verzet’ bood, dus dat verhaal is weer de gebruikelijke onzin. JaN heeft voet aan de grond gekregen omdat het meteen vanuit Iraq de strijd aanbond met het regime. Iedereen kon dit mijlenver aan zien komen al voor de opstand begon, maar volgens oorlogszuchtige Westerse politici en media komt het alleen maar omdat het FSA niet door ons bewapend wordt. Dat het FSA al tot de tanden bewapend is door Saoedi-Arabië en Qatar zeggen ze er dan maar niet bij.

#20 objectief

@15:
Irak ?
Aleppo was een schitterende Syrische stad.
Met de mooiste suk ter wereld.
En een uiterst indrukwekkende citadel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*