Financiële weldoeners Boris Johnson gokken voor 8 miljard pond op een no-deal brexit

Hedgefondsen lijken nogal zwaar ingezet te hebben op de harde lijn van Boris Johnson die een no-deal brexit een stuk waarschijnlijker maakt:

On the day Johnson was announced as Prime Minister by his party on 23 July, it was reported that “more than half of the donations received by Boris Johnson originated from donors with ties to the City”. However, this newspaper has discovered that this figure is actually much higher – and that many of the hedge funds involved are set to make a killing from his hard-line approach to Brexit.

Open artikel

Reacties (8)

#1 Bismarck

“between 10 May and 23 July, Johnson received £655,500 in donations. Of these, two thirds – £432,500 (65%) – came from hedge funds, City traders or the very wealthy.”
Dan heeft Boris zich wel erg goedkoop laten kopen!

#2 Joop

Apart, als Boris nou een relatief arme stumper was geweest. Of vanwege zijn scheiding, kost altijd veel en terecht, dames zijn niet goedkoop. Zijn ex moet zich niet laten afschepen met een paar stuivers.

#3 Emile M

En in Nederland blijven we gewoon naïef en lukt het ons niet om een wettelijke regeling te maken die een verplichte transparantie van partijdonaties regelt.

#4 beugwant

We krijgen er niet eens een miniscule transactietax doorheen.

#5 tigger

Ik hoop toch echt dat “The City” zwaar moet bloeden voor toegang tot het Europese vasteland na de Brexit.

#6 Jip Beneck

Hoewel ontzettend vermakelijk daar in dat House of parlement (en in details zelfs ontzettend leerzaam hoe de oudste democratie ter wereld zich wel of niet handhaaft), terwijl Trump & Putin zich verkneukelden konden die Britten wat mij betreft aan het gas…

#7 Karin van der Stoop

Ik kan hier een berg grappen over bedenken. Maar het is toch godgeklaagd dat deze praktijken überhaupt nog toegestaan zijn? Short gaan op de ellende van een ander, wat een fucked up systeem.
Hoorde ik hier ergens nog iemand over maakbaarheid?

#8 Jip Beneck

@7: Karin: zen. Rustig: het is van alle tijden en niet meer tegen te houden. Hel & Verdoemenis. We gaan er uiteindelijk allemaal aan. De amazone staat in de fik en Siberië is ook niet meer wat het geweest was. Maak je er niet meer druk over en verzamel mensen om je heen die om je geven.Graaf een putje sla een dekentje om je heen en…en en..

Ja, ik ben een soort van onverbeterlijke positivo hé.
Die de mensen tegen beter weten in toch een soort van gelukzaligheid willen aanpraten en zo..op zich al zoiets van tja..
Interesse?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*