FDF-voorman vergelijkt Nederland met nazi-Duitsland

NIEUWS - Tijdens een boerenprotest in Den Bosch in het provinciehuis Noord-Brabant zei FDF-voorman Mark den Over dat een kleine meerderheid het beleid bepaalt ten aanzien van de stikstofmaatregelen en trok hij de vergelijking met nazi-Duitsland, ‘waar een kleine meerderheid het voor de rest bepaalde’.

Eerder dreigde hij Nederland te laten voelen wat een hongerwinter betekent. In de winter van 1944/1945 stagneerde de voedsel- en energie(kolen)voorziening door de Algemene Spoorwegstaking in 1944 en een zes weken durende blokkade van voedseltransport, ingesteld door de Duitse bezetter als vergeldingsmaatregel na de staking.

De FDF-voorman roemde het optreden van de boeren tijden die periode en verklaarde dat hij ons geheugen wil opfrissen door een ‘kinkje in de kabel’ van de Nederlandse voedselvoorziening te leggen, daarmee doelen op mogelijke blokkades van voedseldistributriecentra en supermarkten.

Hij zei ook te hopen op steun en mede actievoering van allen die ontevreden zijn over het huidige politiek beleid (wijzend naar o,.a. onderwijzers en verplegend personeel). Zijn oproepen tot harde actie (“Prepare for battle”) en vergelijkingen met het oorlogsverleden vallen echter bij steeds meer mensen en organisaties verkeerd.

Open waanlink

 1. 1

  Minister van Defensie Ank Bijleveld-Schouten heeft in samenspraak met premier Rutte en minister van Landbouw Carola Schouten, besloten tot drastische maatregelen nadat de boeren Airport Eindhoven bezet hadden:’Soms moet je helaas besluiten tot drastische maatregelen, zeker omdat Eindhoven ook een militaire functie heeft. We hebben, in verband met de nationale veiligheid, besloten de colonne tractoren die op de startbaan reed, te bombarderen. We hebben de de situatie tot Kerst nu zeker in de hand.’

 2. 3

  Ik moet inderdaad bekennen dat die boeren de fascist in me wel wakker maken. Tijdens hun terreuracties betrap ik mezelf er althans steeds vaker op dat ik dingen denk als ‘de ME erop af’, ‘de knuppel erover’, ‘met scherp schieten!’, etc.

 3. 5

  Misschien moeten de supermarketen hun vlees maar een jaartje alleen in het buitenland kopen tot die helft van die knurften failliet is. Gaat de rest met hangende pootjes terug in het hok.

 4. 7

  De Nazi vergelijkingen vliegen je dagelijks om de oren tegenwoordig, zelfs in de “fatsoenlijke” media en politiek. Een beetje dubbel om je over dit ene specifieke geval dan druk te maken, is het niet?

 5. 10

  @1 Ik zie die beraadslagingen in de war room al helemaal voor me!

  “De vijand is er in geslaagd de blokkade in een brede formatie te doorbreken. In het Zuiden hebben de boeren Valkenswaard ingenomen, en stoot men inmiddels door naar Veldhoven.

  De vijand opereert op dit moment tevens aan de noordelijke rijksweg tussen Oirschot en Best. En in het Oosten zijn de boeren tot de linie Son-en-Breugel, Nuenen en Geldrop geraakt.”

  – “Maakt niet uit. Met de aanval van Steiner zal dat allemaal in orde komen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren