1. 2

  Ik ben zelf nogal verbaasd over de reacties van Democraten op Holders’ contempt of Congress. Hij hield documenten achter en dat is overduidelijk contempt, maar omdat het ‘hun’ mannetje is, schieten ze in de verdediging. Datzelfde over Obama’s executive privilige. Had altijd een hogere pet op van de Democraten. Zelfs Obama heeft zijn enge trekjes, met name in het uitbreiden van de politiestaat. Het is eigenlijk schandalig dat de kiezer daar zo weinig daadwerkelijk te kiezen heeft. Het wordt Obama waarschijnlijk niet aangerekend dat hij zijn beloftes heeft gebroken met betrekking tot Gitmo, enkel omdat zijn tegenstander nog veel erger is.

 2. 5

  Soms helpt het om het stukje waarnaar gelinkt wordt ook te lezen, Weerbarst, dat opent met de volgende passage:

  A Fortune investigation reveals that the ATF never intentionally allowed guns to fall into the hands of Mexican drug cartels. How the world came to believe just the opposite is a tale of rivalry, murder, and political bloodlust.

 3. 8

  Dit probleem was zonder een sterke wapenlobby nooit ontstaan. In de VS kan je semi automatische geweren kopen alsof het broodjes zijn en er zijn geen sterke wetten zijn die het naar het buitenland vervoeren van die wapens effectief kunnen verhinderen.

  They insist they never purposefully allowed guns to be illegally trafficked. Just the opposite: They say they seized weapons whenever they could but were hamstrung by prosecutors and weak laws, which stymied them at every turn.

  Wie zorgde ook alweer voor die zwakke wetgeving? Juist. Deze gang van zaken is dus vooral te danken aan de niet aflatende inspanningen van de Amerikaanse wapenlobby, de republikeinen zelf. Dan heb je dus echt boter op je hoofd, als je Holder uitgerekend daarop probeert te pakken.

  Dat commentaar van je spoort dan ook echt niet, Weerbarst.

 4. 9

  @Kevin
  Wat een onzin. Gegevens uit een lopend onderzoek hang je niet aan de grote klok. Daar kan je levens mee in gevaar brengen, zeker als het over Mexicaanse kartels gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren