Farage komt nu al terug op belofte £350m/week extra aan de NHS te besteden

Want aangezien dat geld niet meer naar de EU zou hoeven, kon het mooi naar de National Health Service, beloofde Farage ooit.

Maar dus toch niet. (Nog los van het feit dat die £350m/week al een leugen was.)

Een beetje zoals Wilders ‘nooit’ zou instemmen met een verhoging van de AOW-leeftijd, totdat-ie het wel deed.

Mooi toch hoe dat werkt? Je geeft eerst ‘buitenlanders’ de schuld van een achteruitgang in sociale voorzieningen om vervolgens die voorzieningen zelf verder uit te kleden (of het in ieder geval niet tegen te houden), om zo die buitenlanders nóg meer de schuld van de achteruitgang in sociale voorzieningen te kunnen geven.

Briljant!

EDIT: Zoals hier beneden in de reacties al is aangegeven, is de belofte niet van Farage zelf, maar van de officiële ‘Vote Leave’-campagne.

Dat maakt het niet minder opvallend, natuurlijk, dat Farage zich pas op het moment dat de uitslag van het referendum bekend is over deze belofte uitlaat.

Niettemin: mea culpa.

Open waanlink

 1. 2

  Ehhh Jeroen, ik dacht dat het niet Farage was die de betreffende belofte heeft gedaan, maar mensen als Gove (ik kan het mishebben hoor). Farage heeft zich gisteren juist kritisch uitgelaten over de betreffende belofte.

 2. 3

  Nee Jeroen, het was geen belofte van Nigel Farage, dat was een belofte van Vote Leave, die geen werkelijke samenwerking had met Farage, slechts een gedeeld doel.

 3. 4

  Het neemt overigens niet weg dat Gove het kloppend hart is van de afbraak van de sociale staat van Engeland is. Ik geloof er geen snars van dat hij ooit geld aan een NHS zal overmaken tenzij het ter ondersteuning van de bevriende private contractors is.

 4. 5

  Ik kan mij overigens helemaal vinden in de edit!

  Nu de oude garde de touwtjes weer in handen gaat krijgen voorzie ik een tweede golf van Thatcherisme er aan komen and it ain’t gonna be pretty. Zeker niet voor de lagere klasse. Maar dat maakt niet uit, want die zullen het weer botvieren op elkaar.

 5. 6

  Het is een belofte van Vote Leave, en Vote Leave is geen partij. Dus niet verkiesbaar. Dus kan geen beloften doen over iets dat het parlement moet regelen. Moeilijk, hè. Die politiek.

 6. 7

  Farage stond erbij en keek ernaar. Hij, tevens als leider van een politieke partij, had direct duidelijk moeten maken dat die belofte slechts gebakken lucht is. Dat is uitgebleven en dat maakt hem persoonlijk medeschuldig/ -verantwoordelijk aan de verspreiding van die leugen.

 7. 9

  Farage wist ook wel dat die 350 miljoen pond/week helemaal niet bestaan (en dus ook niet te vergeven zijn), maar zolang er nog gestemd moest worden kwam het hem wel uit dat die mythe bestond.

 8. 11

  Immigranten? Oeps….

  “Frankly, if people watching think that they have voted and there is now going to be zero immigration from the EU, they are going to be disappointed.”

  GB uit de EU? Ja, ho ho, wacht even…
  “A lot of things were said in advance of this referendum that we might want to think about again and that [invoking article 50] is one of them,” said the Conservative MP.

  “I think that it doesn’t make any sense to trigger article 50 without having a period of reflection first, for the cabinet to determine exactly what it is that we’re going to be seeking and in what timescale.

  Etc…
  http://www.theguardian.com/politics/2016/jun/25/leave-campaign-rows-back-key-pledges-immigration-nhs-spending

 9. 15

  @14.

  Maar eigen baas zijn en niet meer slaaf van Brussel staat boven economische voorspoed. De stemmers zijn bewust bereid een flinke duit in te leveren, vooral onderin zal dat weer voor de nodige problemen zorgen. Maar ja, als je kinderen teveel snoep toestopt, zijn ze altijd moeilijk weer te wennen aan minder. Benieuwd wie de opvolger van Cameron wil zijn.

 10. 16

  EDIT: Zoals hier beneden in de reacties al is aangegeven, is de belofte niet van Farage zelf, maar van de officiële ‘Vote Leave’-campagne.

  De belofte is WEL van Farage zelf:

  Footage shows Nigel Farage pledging EU money to NHS – before he distanced himself from the claim

  http://metro.co.uk/2016/06/26/footage-shows-nigel-farage-pledging-eu-money-to-nhs-before-he-distanced-himself-from-the-claim-5967094/

  http://www.independent.co.uk/news/uk/politics/brexit-eu-referendum-nigel-farage-nhs-350-million-pounds-live-health-service-u-turn-a7102831.html

 11. 17

  @16

  Schijnbaar heeft hij ook gezegd dat de 50 miljoen pond per dag (aka 350 per week) naar de NHS zouden moeten. Dus inderdaad, de boel wordt met de kleine lettertjes weer goed aan elkaar gelogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren