1. 1

  *slik*

  steeph, zou jij als nummerman eens all de bedragen terug willen brengen naar kosten per belastingbetalende eurozone burger? voor de plannen zoals ze nu liggen, voor het hele bereik, van succesvolle eurozone redding tot worst case.

 2. 4

  Mij niet, daarom vraag ik je om uitleg.

  Beter gezegd: het lijkt me totaal niet nuttig, net zoals die andere kostenberekening van enkele jaren geleden geen nut had, of alleen nut heeft gehad om een bevolkingsgroep zwart te maken. Moet er weer iemand of een volk zwart gemaakt worden, of heeft je berekening echt nut?

 3. 6

  Het maakt me niet zoveel uit naar wie het gaat, het gaat me er veel meer om dat de betalers weten hoeveel ze wel niet afdragen aan deze onzin.
  Ook voor de bank bailouts werd dat nooit goed in beeld gebracht. Per hoofd zijn de bedragen veel inzichtelijker voor een mens.

 4. 7

  Jij weet even goed als ik dat niet elke “belastingbetalende eurozone burger” even veel belasting betaalt, laat staan even veel bijdraagt aan het fonds voor Griekenland. Het is dus een nogal onmogelijke exercitie om aan te komen met een overzicht van de “kosten per belastingbetalende eurozone burger”.

 5. 8

  Als je dan toch wilt gaan rekenen, moet je, naast wat er nu betaald wordt, alle opbrengsten van de monetaire unie van die kosten af trekken, natuurlijk. Dus eerst even kijken hoe veel extra geld we hebben gekregen sinds pakweg 1992, en dat bedrag vergelijken met de kosten, die we daar nu voor moeten betalen.

  Volgens mij complete nonsens, net als de berekening van de kosten van immigratie enkele jaren geleden. Dat soort dingen zijn niet eens bij benadering te berekenen en iemand die dat toch doet, gaat heel veel zaken buiten beschouwing laten om de uitkomsten naar zijn eigen mening toe te draaien, of gaat een heel dik en vrijwel onleesbaar boek schrijven, dat heel genuanceerd is, maar waar alleen historici in geïnteresseerd gaan zijn.

  We zullen van de huidige situatie uit moeten gaan en bekijken hoe we daar het beste uit komen, waarbij we de eerder genomen politieke beslissingen niet zo maar terug kunnen draaien. Het berekenen van de kosten per hoofd van de Nederlandse of Europese bevolking levert daar geen enkele bijdrage aan. Ook dat dient dus alleen maar een politiek doel, dat is gericht op het terug draaien van eerdere beslissingen, nadat in een eerder stadium de strijd verloren is.

  Begrijp me goed: ik ben zelf ook helemaal geen voorstander van de EU, zoals die nu in is gericht en die vooral op de wensen van de bedrijven is gebouwd, maar ik kijk wel vooruit. De genomen beslissingen moeten mijns inziens aan worden gepast en het bedrijfsleven, en zeker de financiële sector, moet veel beter gecontroleerd worden, want de Europese instituties horen er in de eerste plaats voor de burgers te zijn. Maar dat is een heel andere discussie…

 6. 9

  Eng mannetje die dat gemaakt heeft. Komt met een miljardenclaim jegens Duitsland vanwege de 2e wereldoorlog en waagt het daarna om op te roepen tot solidariteit. Erg geloofwaardig.

 7. 11

  Wie nu nog wat snapt van de huidige financiele janboel,en de middelen had om een ander bestaan op te bouwen,heeft al lang zijn koffers gepakt en woont nu in een ander werelddeel of op een afgelegen eiland.

 8. 13

  Er zijn er die rijk genoeg zijn om te blijven. Degenen die de crisis veroorzaakten en hun medeplichtigen hebben de luxe tot het laatste moment te wachten voor ze de pleitvaart nemen.
  Waar Dotcom en Branson wonen weet ik niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren