Eigen student eerst

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (35)

#1 Bismarck

Minderwaardigheidscomplexje?

#2 piet de nuttige idioot

ach ja, nu men de Islam-hetze een beetje moe is, de aanval op Greenpeace helemaal niet gewaardeerd leek te worden en alles waar Graus zich tegen keert alleen maar omarmd wordt moet je toch iets anders proberen?

Weet niet goed wat ik hier van moet vinden, misschien heeft de PVV voor het eerst sinds al die tijd een punt. Als het waar is dat in de UK het collegegeld 10x hoger is, dan kan je je afvragen of die mensen hier komen omdat NL zo’n interessant land is (wat ik me niet kan voorstellen) of om de centjes (waar ik me wel iets bij voor kan stellen).
Maar ik weet er te weinig van af om daar een oordeel over te hebben (en of het überhaupt waar is).
Het verhaal over de aspergestekers slaat weer helemaal nergens op, dat is het pakkie an van de verhuurder, heeft niks met de studenten zelf te maken. Wat wil ie daar nou mee zeggen: ‘minder buitenlandse studenten zodat we meer aspergestekers kunnen huisvesten?’

#2.1 Richard E - Reactie op #2

Bovendien liggen er vrij weinig aspergebedden in de omstreken van studentensteden. Maar goed, gezond verstand heeft natuurlijk helemaal niks met deze discussie te maken.

#2.2 Bismarck - Reactie op #2

Als het waar is dat in de UK het collegegeld 10x hoger is, dan kan je je afvragen of die mensen hier komen omdat NL zo’n interessant land is (wat ik me niet kan voorstellen) of om de centjes (waar ik me wel iets bij voor kan stellen).

Ik durf er heel wat op te verwedden dat studenten uit het VK een heel kleine minderheid vormen onder de buitenlandse studenten. Op de UM vormden ze op de aanmeldingen maar dik 4% van de buitenlandse studenten (en dan zijn studenten uit het VK bovendien nog relatief vaak studenten die zich wel aanmelden, maar uiteindelijk niet inschrijven. Onder de herinschrijvers zijn ze zelfs maar 1% van de buitenlandse studenten).

In het artikel staat het ook al: Verreweg de meeste buitenlandse studenten zijn Duitsers (aan de UM onder de herinschrijvers, dus mensen die meer dan 1 jaar blijven, bijna 75% van de buitenlanders). overigens wordt in Maastricht geen enkele kamer voor Duitsers gereserveerd (die zoeken ze allemaal zelf en dat is big business in Maastricht, want Duitsers kun je veel geld aftroggelen), dus ik weet niet waar Lucassen over loopt te lullen.

  • Beantwoorden
  • Volgende reactie op #2
  • Vorige reactie op #2
#2.3 salvatore - Reactie op #2

DE feiten in deze; er zijn nog steeds meer Nederlanders,die studeren,in het buitenland; dan andersom.
Vaak velen malen goedkoper; dan in ons land. de landen die duurder zijn;Protesteren studenten en mass; tegen de absurde ophoging van prijzen. IDD engeland; maar sedert kort ook in chili; waar eerder dat voor ieder toegankelijk was; mensen zich kapot werken;hen kinderen naar hbo/universiteit; etc te laten gaan.
Dit sedert kort een zakenman daar president was; ze willen hen eerdere vrouwelijke president terug; en kansen voor intelligente wat armeren (= middenklasse kinderen/armer).

Maar velen landen, zijn voor nederlanders gunstiger, kwa kwaliteit en kosten; te studeren.

De studenten die hier komen studeren (momenteel veel uit china)
betalen 10 tot 20 duizend euro per jaar. Wij verdienen daar gigantisch op.( en uit iran/ het midden oosten weren we ; daar we bang zijn; zij met andere motieven hier willen studeren; tot frustatie van de t.u, e.a
gerenommeerde opleidingen.

Dus dat lul verhaal van pvv,klopt van geen hout.
Enige maanden geleden; de precieze cijfers en feiten,en kosten, in een 4 uur durend radio programma (meen BNR) van mensen ultiem op de hoogte van deze materie; waar dit klip en klaar,uit naar voren kwam.

Maar ja beeldvorming is in holland van meer waarde; dan kennis.
En dat zie je ook terug in de opleidingen;en de trieste achteruitgang in kwaliteit.( kweekt roos vonkjes en stapeltjes; meer niet en alleen scorend boven de – 4 cultuur op pappier; kweekt zelfgenoegzame superieure nitwits.

OOk op onze universiteiten en opleidingen; afgerekend op prestatie;en een bonus; kan je diplomaas kopen en zo,worden wij steeds achterlijker.
Studeren in het buitenland is meestal goedkoper voor ons, en betere kwaliteit.
Op wat beta universiteiten na, zoals de t.u. Welke voor buitenlanders hier peperduur zijn. en we grof op verdienen.
Dus geen reden voor huilie huilie.
Met het educatief niveau, niet verder reikt dan; doe es normaal man;
Komen we er niet.

#3 vandyke

Ze verdringen de plekjes van Nederlandse studenten. Dat is niet te verkroppen nu je met zo’n groot tekort aan studentenkamers zit”, aldus de PVV’er.

Zorg dan voor meer studentenhuisvesting, is dat je eerste reactie. De bouw ligt op z’n gat dus een mooi project.
Zo zou een normaal mens reageren. Het is echter weer een bekend PVV-riedeltje over die buitenlanders die de Nederlanders verdrijven.
Ze hebben weer wat gevonden. Henk en Ingrid noemt hij niet want van die weet iedereen dat die te stom zijn om te studeren.

#3.1 Kok - Reactie op #3

Jammer, vandyke, dat je in de stuip schiet, al dan niet sarcastisch, dat mensen die niet studeren daarvoor te stom zijn en dat mensen die studeren per defintie dat niet zijn. Beiden zijn een kwalijke generalisatie en jammer dat jij je daarvan bedient.

#3.2 karel - Reactie op #3

De PVV ziet de buitenlandse student als een koekoeksjong, dat de Nederlandse studenten uit het eigen nest gooit. Anders gaat Lucassen er wel met zijn bruine knokoegen op los.

#4 Inca

Let ook op de laatste zin:
Lucassen wil dat Donner met precieze cijfers komt en met gemeenten, studenten, onderwijsinstellingen en studentenhuisvesters in overleg gaat over de huisvesting van buitenlandse studenten en oost-Europeanen.

Lucassen weet dus eigenlijk nog helemaal niet wat nou de precieze situatie is… maar dat geeft niet – ze zijn toch tegen. Want feiten zijn ook maar een mening, jatochnietdan?

#5 Kyra

Volgens mij is het heel goed voor Nederland als er veel buitenlandse studenten komen, dat moet je stimuleren.

#6 Bismarck

Trouwens, sinds wanneer heeft Lucassen zijn woordvoerderschap weer terug? Ik dacht dat die zich de rest van zijn Kamerlidmaatschap gedeisd moest houden.

#6.1 Kyra - Reactie op #6

Zegt hij het? Mijn mond valt open van verbazing…

#6.2 piet de nuttige idioot - Reactie op #6.1

Misschien dat L. het daarom eens mag proberen met zo’n ‘neutraal’ onderwerp.
Volgens mij betreft het trouwens vooral een Limburgs probleem als ik de dingen op een rijtje zet. Duitse studenten in Maastricht en aspergevelden in de buurt (! @005 Nou loop ik ’t praatje nog te verdedigen ook).
Volgens mij is Limburg sowieso beter af als eigen entiteit in samenwerking met het Duitse Ruhrgebied en de Luik-regio. Een landje zoals Luxemburg.
Dan is Wilders ook meteen buitenlander. Dat is dan weer ons voordeel.

#6.3 Mark3000 - Reactie op #6.2

Volgens mij is Limburg sowieso beter af als eigen entiteit in samenwerking met het Duitse Ruhrgebied en de Luik-regio. Een landje zoals Luxemburg.

Hoe moet dat dan heten? Belgie v2.0?

#6.4 Bismarck - Reactie op #6.3

Oost-Limburg? Tenzij de Belgen er het Westen ook bij doen, dan Limburg. Ik zie trouwens niet precies wat er zo België 2.0 aan Limburg is. Dat het beter bij België zou passen, maakt het er nog geen kopie van. Ik ben verder trouwens wel voor het voorstel van #11. Tijd voor een referendum!

#6.5 Bismarck - Reactie op #6.2

De Poolse aspergestekers slapen aanmerkelijk noordelijker dan de Duitse studenten (asperges kom je in Maastricht en trouwens heel Zuid-Limburg alleen maar in restaurants tegen, die komen uit de zandgronden van Midden-Limburg).

  • Beantwoorden
  • Volgende reactie op #6.2
  • Vorige reactie op #6.2
#6.6 vandyke - Reactie op #6.2

Wilders is al allochtoon dus buitenlander.

#7 qwerty

Haha, ze willen Wageningen opheffen!

#9 DJ

je kan hier ook niets zeggen [x]

#10 Ernest

Min vrouw zegt net: is dit de manier om alsnog Mauro uit Nederland weg te krijgen?

#10.1 karel - Reactie op #10

Welnee, Mauro blijft welkom, zeker in de sinterkkaastijd.

#10.2 salvatore - Reactie op #10

Erg scherp!
Om eerdere grapjes over M kon ik niet lachen; maar deze is wel erg gevat,en leuk bovendien (ondanks de ernst ,van topic (s) in deze,die dat allerminst zijn) Het zou nog zomaar kunnen ook.
Een soort Nood breekt wetje alah Donner.

#11 NoName

Pff, studenten

Zuipen, blowen en onze blonde Hollandse trots stuktrekken en dan trots met hun InHollandse diploma goede sier maken in het buitenland.

Nee, terug naar de VOC

(GVD)

Wij hebben hier een kenniseconomie

(GVD)

En wat hebben die aspergers er eigenlijk mee te maken….

#11.1 DJ - Reactie op #11

die staan in het dsm-v kookboek

#12 Share

 

#13 zmmoccc

En ik wil meer buitenaardse studenten.

Maar ze gaan ons de Duitse en Spaanse studentes toch niet afpakken?!

#13.1 vandyke - Reactie op #13

Wat begrijp jij niet aan ‘eigen volk eerst’. Dus eerst de Nederlandse studentes pakken.

#13.2 zmmmoc - Reactie op #13.1

Inteelt! En da’s dezelfde areacode.

#13.3 Bismarck - Reactie op #13

Gelukkig hadden de Duitse studentes die ik gisteren sprak nog niet gehoord van deze uitspraken, of zelfs maar van Lucassen. Ik hoop dat dat zo blijft, want het zou zonde zijn als ze zich laten wegjagen. Uiteindelijk trekken ze het niveau fors op.

#13.4 karel - Reactie op #13.3

Diie Duitse meiden trekken het niveau op? in welk opzicht? en de Duitse jongens? Daar ben ik meer in geinteresseerd

#13.5 Bismarck - Reactie op #13.4

Ik loop nu eenmaal rond op een faculteit met 75% vrouwelijke studenten. Die verhouding is onder de Duitsers niet anders. Met het niveau omhoog trekken, bedoel ik vooral het studieniveau, al moet ik toegeven dat de Duitsers gemiddeld ook beleefder, aardiger en serieuzer zijn (en eigenlijk in het algemeen wat meer ontwikkeld). De heren Duitsers kom ik eerder in de kroeg tegen, alwaar ze het zuip & feestniveau overigens wel opkrikken (en eenmaal zat, bijna steevast hun T-shirts uittrekken).

#13.6 karel - Reactie op #13.5

Dus ik begrijp dat ik voor Duitse studenten in de kroeg moet zijn. veel bier.schenken wn ze worden wat losser. Prettig vooruitzixht.

#13.7 karel - Reactie op #13.5

Volgens mij kik jij wel een beetje opdie Duitse studentes, zijn ze streng en spelen meesteres? Hoe zit dat met die Duitse jongens, ook lekker autoritair e streng? Hmmmm

#14 Sjiek

Komt die Lucassen die zijn buurvrouw voor vette zeug uitmaakte met een onzinstelling en de opinionisten staan in de rij om er commentaar op te geven. ???

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*