1. 1

  Donald Trump beschikt over vrijwel onbeperkte middelen om campagne te voeren. In een oligarchie als de Verenigde Staten betekent dat dat er toch wel een vrij grote kans is dat hij de opvolger van Obama wordt, als hij dat wil.

 2. 2

  @1: Ross Perot had ook vrijwel onbeperkte fondsen tot zijn beschikking in bijvoorbeeld 1996, tegen een zittende Democratische kandidaat, Clinton. Geld zegt niet alles.

 3. 4

  Het wordt hoe dan ook een feest – die republikeinse conferentie. Een beetje een op een circus vol met clowns lijkend feest, maar hoe dan ook een feest!

 4. 7

  Ik zie die Trump nog niet winnen. Ik zie hem zelf de Republikeinse conventie niet overtuigen, eigenlijk.

  Niet omdat ik denk dat hij niet competent is – dat moet wel, hij is tenslotte een succesvol zakenman – maar omdat hij overkomt als een gluiperd.

  Als ik – op mijn onderbuikgevoel – zou moeten kiezen tussen Trump en Mitt Romney, dan zou ik voor de laatste kiezen, omdat hij een stuk betrouwbaarder overkomt.

 5. 8

  dat moet wel, hij is tenslotte een succesvol zakenman

  Vastgoedgeld van z’n pa. Kun je net zo goed de presidentschap aan de Maffia overdragen.

 6. 9

  @KJ
  Mark Rutte ooit bij Jensen over de VVD:

  “Wij zijn een partij voor iedereen. We hebben tegenwoordig zelfs mensen met raar haar.”

  Hij doelde natuurlijk niet (meer) op Wilders, maar op goede oude Hal I die de avond ervoor op het verkiezingsfeestje (niet afgelopen gemeenteraads maar die ervoor) zijn blaas leegde op de pisbak naast Markie en (stiekem genietend) zei: “nou dat viel eigenlijk nog wel mee”. “Nou” zei Mark. Hal:”Maar de peilingen waren nog veel erger”. Mark: “Ja, ja daar heb je wel gelijk in.” Waarop ik van binnen proestend de toiletten van de Heeren van Aemstel uitliep, waar ik tenslotte ook maar geheel toevallig die avond een biertje aan het drinken was.

 7. 11

  @10: Da’s Italiaans, da ken ik nie. Maar volgens van Dale:

  maf·fia de; v(m) -’s 1 geheime bond van misdadigers op Sicilië 2 grootscheepse, georganiseerde wereld vd misdaad 3 (min) besloten wereldje: medische ~

 8. 12

  There are several theories about the origin of the term “Mafia” (sometimes spelled “Maffia” in early texts). The Sicilian adjective mafiusu (in Italian: mafioso) may derive from the slang Arabic mahyas (مهياص), meaning “aggressive boasting, bragging”, or marfud (مرفوض) meaning “rejected”. Roughly translated, it means “swagger,” but can also be translated as “boldness, bravado”. In reference to a man, mafiusu in 19th century Sicily was ambiguous, signifying a bully, arrogant but also fearless, enterprising, and proud, according to scholar Diego Gambetta.[4] In reference to a woman, however, the feminine-form adjective “mafiusa” means beautiful and attractive.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren