Een soort links front? GL, PvdA en SP gaan lijstverbinding aan

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (9)

#1 A. de Man

Zal het net zo’n succesvolle lijstverbinding zijn als GroenLinks was/is?

#2 Baron E

Ik dacht dat ze dat al jaren deden.

#3 Bullie

hè hè

#4 Noortje

Ik denk dat ze dat stemmen kost. Overtuigd linkse mensen stemmen toch wel links. Middenstremmers of strategische stemmers willen mogelijk geen regering met de sp, dus zullen nu iets naar rechts opschuiven denk ik, naar d66 of cda (hoewel, met de laatste kieslijst). Pvda was een uitstekende partij voor strategische stemmers die mikken op een centrum links/ rechts kabinet.

#5 PB

PvdA en GroenLinks doen dit al jaren. Het enige nieuwe is is dat de SP nu mee mag doen.

#6 Yevgeny Podorkin

Links Front heeft 56 zetels in de peiling (coalitiechecker). Welke partij gaat deze coalitie aan een meerderheid helpen? CDA heeft haar portie meesloffen via rechts al gehad. De christenen weten sowieso al niet meer welke kant ze op moeten…

#6.1 Toni - Reactie op #6

De geschiedenis leert dat Christus Deed ’t Anders met iedereen mee wil regeren, maar alleen als rechts geen meerderheid heeft.

#7 Anton B

Wel vreemd dat een Lente partij samenwerkt met 2 onverantwoordelijke potverteerders. Wat dat betreft zouden SP en PvdA beter een lijstverbinding met de PVV kunnen aangaan.

#8 Bismarck

Ik ben benieuwd waarom GL dit doet. De eventuele extra zetel die dit oplevert gaat het meest waarschijnlijk naar de SP (de grootste partij heeft de grootste kans op restzetels, dankzij de wijze van verdelen van restzetels). Als GL dus door wil met de Kunduz-coalitie, hebben ze aan deze lijstverbinding weinig (want de kans dat de eventuele extra restzetel bij hun terecht komt is veel kleiner dan dat ze bij SP of PvdA belandt). In feite geven ze met deze lijstverbinding aan dat ze dus niet door willen met Kunduz, maar op zoek zijn naar een regering rond deze lijstverbinding.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*