Een op zeven makelaars denkt komende twee jaar failliet te gaan

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

NIEUWS - Blijkt uit onderzoek van NRC en onderzoeksbureau Overheidinnederland.nl.

Open artikel

0

Reacties (19)

#1 A. de Man

1 down, 6 to go.

#2 Lommers

Ik kan echt geen reden bedenken waarom er iemand medelijden zou moeten hebben met een failliette makelaar. 15 jaar lang iedereen een poot proberen uit te draaien, en als de markt je door heeft en tergelijkertijd inklapt, moeten ze maar op de blaren gaan zitten.

#3 parallax

Dit is wat een makelaar doet.

-de deur open doen
-een subjectieve uitspraak doen over de buurt
-wijzen naar een object en zeggen wat dat object is: “dit is de badkamer, met ligbad” Ja dat zie ik ook.
-een prijs doorgeven

En dat is een HBO-opleiding in ons land.

Nederland, het land van papier & praatjesmakers.

#4 Loupe

@2:
Dat zit natuurlijk allemaal geinvesteerd in vastgoed :P

#5 A. de Man

@3: inderdaad, maar hij/zij rijdt wel rond in een SUV en houdt kantoor in een statig herenhuis op A-locatie.

#6 majava

Ik hoop dat ze in hun val nog wat notarissen meesleuren.

#7 su

@3: Ach, kunnen ze zich vast wel omscholen tot bric-à-brac handelaar.

#8 NietJeZus

Nou nou nou mensen, waar is de solidariteit! :D

#9 Bismarck

@6: Verdienen notarissen niet ook nog geld aan faillissementen?

@3: Je vergeet het belangrijkste werk: Factuur schrijven.

@8: Waar is die van jou met de bankiers die ineens met lagere bonussen zitten door die vervelende crisis die hen zomaar is overkomen? (en ja, ik acht makelaars minstens zo schuldig aan de huizenbubbel)

#10 thallman

Financiële loverboys zijn het. Gelukkig zijn mensen hier weerbaarder tegen geworden.

#11 Spam

In branches waar het geld over de randen klotst, kunnen mensen met de juiste talenten heel snel heel veel verdienen zonder daadwerkelijk iets echt productiefs te doen. Makelaars hebben mooie tijden gehad, maar het is wel sneu als je als makelaar net begonnen bent en zwaar geïnvesteerd hebt in een pand en organisatie.

#12 gronk

Ondernemersrisico noemen we zoiets, spam.

#13 bvdbos

@allen: Eerlijk is eerlijk: Een makelaar begeleid (als het goed is) ook in het koopproces en de onderhandelingen, wijst je o van belang zijnde wetgeving en legt deze uit etc etc. Beetje te goedkoop om alleen maar negatief te doen over makelaars. Lijkt het rose blog wel hier… Niemand is verplicht een makelaar te nemen….

#14 gronk

bvdbos heeft zo te zien nog nooit een huis gekocht (of verkocht). De enige reden waarom je een makelaar neemt is dat je huis op funda moet staan wil je het verkocht krijgen. Wat makelaars doen qua onderhandelen stelt niet zo gek veel voor (zowel aan koop- als verkoop-zijde).

#15 Internationaal vermaard expert

Erger dan makelaars vind ik notarissen. Die verdienen bakken met geld voor het voorlezen van een standaard contractje. En je kan nergens anders naar toe, want ze spreken het met elkaar af.

Waar blijft de Lidl-notaris?

#16 parallax

Het is ordinaire maffia. Ook mooi, die verplichte projectnotarissen.
Dit soort figuren, zowel makelaars als notarissen verdienen geld of basis van een monopoliepositie en de ontoegankelijkheid van informatie.

Het internet & vrijgeven van de titel makelaar heeft de eerste groep de kop gekost, het enige wat overblijft voor die groep is early market advantage en het clubje waar je lid van moet zijn.

Er zijn heel veel beroepsgroepen waarbij dit de manier van geld verdienen is er wordt echter zelden meer dan marginale waarde geleverd.

#17 A. de Man

@11: “maar het is wel sneu als je als makelaar net begonnen bent en zwaar geïnvesteerd hebt in een pand en organisatie.”

Het is vooral heel erg dom om als beginnend ondernemer zwaar te investeren in een pand en/of organisatie. Zeker in de afgelopen jaren.

#18 bvdbos

@Gronk: meerdere malen gekocht en verkocht… En mensen de fout zien ingaan die van mening waren dat het zonder makelaar ook kon… Feit is dat er in onroerend goed veel geld omgaat (een huis is duur) dus is het goed dat iemand met verstand van zaken meekijkt. Het is geen brood wat je koopt…

Wat mij betreft heeft een makelaar meer nut dan een notaris, als ik af en toe contracten daar vandaan zie komen (als er dus geen makelaar tussen zit)…

#19 Cesalpino Fierro

Bedankt voor het artikel, is zeer behulpzaam.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*