1. 4

  @3 of deze dan:

  “The exception [to the fact that all listed are SP-members] is former prime-minister Andries van Agt, who is an Anti-Semite of a type rather frightfully common in the Benelux”

 2. 7

  Supporters van Hamas?
  Raketten afvuren vanaf daken scholen of midden in woonwijken (dat er maar genoeg burgerslachtoffers mogen vallen…of: hoe beïnvloed ik de publieke opinie? Ziek.
  Alle elementen, Hamas of uit Israëlische hoek, die dit ziekelijke perpetuum mobile kennelijk maar tot in eeuwigheid in stand willen houden mogen van mij aan het…*vul zelf maar in want wordt weggejorist*

  VS (Europa) hebben het nu te druk met andere zaken, ergo: Israël denkt voor God te kunnen spelen. D’r moet zich toch vanuit Palestijnse hoek een duidelijk herkenbare leider (kunnen) ontwikkelen, geen stout boefje Arafat, maar iemand die toch enige statuur en respect oproept en afdwingt bij Israël maar zeker ook internationale gemeenschap. Waar op termijn toch mee te praten valt (a la Gerry Adams). Kost tijd. Goed, en heb verder geen inzicht in d(i)e kwaliteiten van de huidige Hamasleider(s), ik kan zo uit het hoofd niet zeggen wie dat is …Israël moet ze niet meteen na een zucht en een scheet met raketten opjagen.

  Het zit in het hoofd van een handvol mensen…kwestie van een handtekening en wat handelsakkoorden en zalvende woorden en…

 3. 8

  Die potentiële leider krijgt de kans niet uit te groeien tot een leider, want die flikkert de IDF een bom door zijn motorkap, zodra hij boven het maaiveld begint uit te steken.

 4. 10

  Aan beide zijden sleutelposities (laten) ontwikkelen waarin ragfijne intelligente diplomatie kan gedijen…

  Anders zit je nog 50 jaar met die beelden…

  Obama kan iets in gang zetten…anders de boel maar annexeren en opnieuw beginnen (net als na 1945),ik weet het anders ook niet…

 5. 11

  @9: De Britse regering is op een gegeven moment afgestapt van het omleggen van IRA-leiders (en waar het Sinn Fein leiders betrof heeft ze dat zelfs niet gedaan na de onafhankelijkheid van Ierland). Israël blijft vooralsnog gewoon bommen gooien op elke Hamas leider waar ze een idee van hebben waar hij zit (ongeacht of er een bestand is of niet).

 6. 12

  Is ook mijn punt in #7 @Bm: met “ze” (leiders Hamas)…als je op nieuwe leiders Hamas meteen raketten afvuurt, krijg je w.s. alleen maar warlords die de opengevallen posities innemen.

  Intelligentie ontwikkelt zich vanzelf uit rust en regelmaat. Garantie heb je nooit, maar Israeli’s laten wat dat betreft ook niks groeien daar….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren