Duizenden in Polen de straat op tegen oerconservatieve regering

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Sinds de reactionaire, nationalistische en strengkatholieke partij ‘Wet en Gerechtigheid'(Prawo i Sprawiedliwość, PiS) aan de macht is, heeft de regering de ene na de andere maatregel genomen om de trias politica af te breken en allerlei burgerlijke vrijheden in te perken.

Nu wil de partij abortus maar meteen helemaal verbieden. Dat schoot een aantal vrouwenorganisaties in het verkeerde keelgat.

Die organiseerden overal in het land demonstraties waar vrouwen met kleerhangers in de hand duidelijk maakten niet terug te willen naar te tijd van achterkamertjesabortussen.

Open artikel

Reacties (5)

#1 Dehnus

En mensen die in Polen wonen zeggen: Ja maar morgen is de demonstratie met steun twee keer zo groot. PIS heeft nogal een harde discipline lijn met actiebereidheidbabyboomers.

Dus het is heel jammer maar de rechts extremist in Polen is weer helemaal terug uit haar holletje, inclusief kappen van bomen en minderheden jennen.

#2 beugwant

Lutine wist dat vanmiddag al.

#3 Joop

En niet vergeten de invloed van de Paapse kerk.

Pastoor gaat politiek statement tegen abortus voorlezen in kerkdienst. Vrouwen staan op en lopen weg.

Raar, die conservatieven hebben het over vrijheid. Maar laten zich wel weer door een kerk de wet lezen.

#4 Max

Abortus wordt niet verboden, dat is maar een voorstel van een paar mensen. De abortus verbieding is niet eens besproken in de tweede kamer. Omdat de EU streng links is verzinnen ze dat. DUS HET IS NIET WAAR.

#5 Joop

Max, jongen, gebruik maar hoofdletters, ik zeg ook niet dat het verboden wordt.

De EU wordt geregeerd door de regeringsleiders en commissarissen. Dat zijn over het algemeen conservatieve en liberale gasten.

Slaap lekker verder. ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*