1. 1

  Niet verwonderlijk, de uitzendmarkt is krap. Dan is de neiging om alle wensen van de werkgevers/klanten te bewilligen niet vreemd. Elke verdiende euro is er een! Daarbij kan je zorgen dat er nog bedrijven zijn waar je de nieuwe Nederlanders wel kwijt kan, zodat je ze alsnog plaatst.

 2. 2

  Er zijn zelfs werkgevers die aan het uitzendbureau vragen geen rokers aan te leveren (ik ken er 1). Zou leuk vervolgonderzoek zijn: rokers, dikke mensen, lelijke mensen etc.

 3. 3

  En zo heb je nog groepen van mensen die boven een bepaalde leeftijd zijn, studenten (flexibeler), een huis hebben gekocht en getrouwd zijn (vaster), goedkoop èn hoogopgeleid (in streken waar er gebrek aan werk is, meest buiten Randstad), uit de soos (met subsidie), en zo zijn er nog talloze categorieën en hokjes. Daar hebben ze P en O voor uitgevonden toch?

 4. 7

  Nee, maar ga je uitzendbureaus dwingen om een non-discriminatie-convent te tekenen en dat handhaven met zware boetes. Het enige waarbij dat nu incidenteel gebeurt is bij illegaal en/of onderbetaling. Mede omdat de FNV eindelijk wakker is geworden.

  De uitzendbureaus hebben toch een gezamenlijke bond die de belangen behartigd, wat zeggen die ervan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren