Dreigt Geert Wilders nu met een burgeroorlog?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (23)

#1 Qupocual

Betteridge’s law of headlines is an adage that states: “Any headline that ends in a question mark can be answered by the word no.

Dus nee, daar dreigt Greet niet mee. Hij wil het juist voorkomen. Is begrijpend lezen nou zo moeilijk? Met je clickbait-titel.

#2 Mario

@1

“Zodat er geen burgeroorlog komt, maar…”

Liever geen rassenrellen, maar…

Revolte, maar…

‘nuff said

Of moet ik werkelijk gaan uitleggen wat die ‘maar’ zoal inhoud, of in kan houden? Met je “begrijpend lezen”. ;-p

#3 Lutine

Ik ben het met Geert eens! Er is behoefte aan nieuw leiderschap.
Jammer dat Geert geen leider is, anders zou ik op hem stemmen.
Een goede leider verbindt. Geertje doet niet anders dan verdelen.

Dág Geert, u bent de zwakste schakel.

Schiet me nu te binnen: in Turkije zit ook een leider die over democratie leutert. Zíjn democratie wel te verstaan. Iedereen die het niet met hem eens is wordt opgeruimd.

Geert lijkt meer op zijn Turkse vriend in Ankara dan hij zelf wenselijk acht;-)

#4 Joop

Wilders dreigt helemaal niet met een burgeroorlog. Typisch dat elke scheet die hij laat nog steeds breed uitgemeten wordt hier.

#5 Mario

@3

Demagogen zijn er plenty op de wereld, inderdaad. Populisten tevens. Is Erdogan eigenlijk (ook) een Grijze Wolf? ik ga even zoeken..

p.s.
De ‘Geert hep gelijk’ schreeuwers zijn niet echt serieus te nemen. Stelletje primaten, die ze zijn. ;-p

http://i.imgur.com/Du8NcVO.jpg

#6 Lutine

@4

Ken je de betekenis van een vraagteken? Wat hij feitelijk zegt is: kies mij zodat er geen burgeroorlog komt.

Iedereen weet natuurlijk dat het andersom is. Stem op Geert en de burgeroorlog is gegarandeerd. (rijmt ook nog)

#7 Mario

P.p.s. @ 5
Wilders is een leerling van ‘de Bolk’. Zolang zit de elitair geblondeerde al ‘op het pluche’, dus. Cirkeltje rond? Bij lange na niet.

#8 Lutine

@5

Erdogan mengt nationalisme met populisme en islamisme.
Nét wat hem op een bepaald moment het beste uitkomt.
Maar dan weer niet het kemalistisch nationalisme, want daar was het leger de hoeder van. Dat was staatsnationalisme.

#9 Joop

In Frankrijk zijn ze al verder dan ver voor een burgeroorlog, huppekee weer een van de talloze incidenten:

http://www.rtlnieuws.nl/buitenland/vrouw-en-dochters-frankrijk-neergestoken-omdat-ze-te-schaars-gekleed-zijn

En in Frankrijk een burgeroorlog, dan slaat het over naar ons kikkerlandje.

#10 Mario

Oh, jeeeetje zeg, al die indrukwekkende termen allemaal zo. /s

#11 Joop

@8.

Onzin. Zijn AKP is een zeer conservatieve islamitische partij, die de straten en pleinen bezet, en iedereen intimideert die anders erbij loopt en anders denkt.

Ik kan me nog herinneren dat de partij van Erdogan vergeleken en vergoeilijkt werd als een soort CDA/CU partij.

Dat moet je eens aan de christenen daar vragen. Aan de liberale Turken die nog voor een scheiding van moskee en staat zijn.

#12 lmgikke

In het stuk zegt Geert dat je op hem moet stemmen zodat er geen burgeroorlog komt. Dat betekend niet meteen dat als je niet op hem stemt er wel een burgeroorlog komt.

#13 Bismarck

@12: Ik lees toch echt dat als Rutte een meerderheid van de nieuwe 2e Kamer achter zich krijgt, het burgeroorlog wordt.

#14 willem visser

@4: Dat wil hij toch? Zonder aandacht stelt Geert niets voor…

#15 IPMan

– 84 doden met een vrachtwagen Nice
– model in Afghanistan gewurgd door broer wegens te vrij
– jonge man hakt op mensen in met bijl in trein Duitsland
– man steekt moeder en 3 dochters (9-14 gvd) neer Frankijk wegens te naakt

Ik lees weinig nieuws meer wegens geen zin in depressie, maar dit is de score v een paar dagen. Als politiek correct Nederland blijft doen of er geen probleem is met religie in het algemeen en de islam in het bijzonder dan verdienen we ook geen betere leider dan die fascistoïde haatzaaier.

#16 AltJohan

Een relatief hoog percentage jonge mannen (asielzoekers) geeft wel een grotere voedingsbodem voor oorlog.

Men moet goed kijken wat men aankan met immigranten, vooral ook omdat relatief onschuldig lijkende groepen immigranten (of de kinderen daarvan) in een later decennium kunnen leiden tot meer spanningen (we zien dat in veel landen in West-Europa).

De politiek van Orban in Hongarije voorkomt problemen met grote groepen immigranten die zich over een decennia negatief ontwikkelen.

#17 Joop

@15.

Ach, ze roepen niet zoals jou, wat is jouw oplossing? Een godsdienst verbieden, alle gelovigen terugsturen? Want in jouw optiek allemaal schuldig? Dom gewauwel dus.

Ik denk dat de politici alles doen om het niet te laten escaleren. Ondertussen worden politie en leger enz. in staat van paraatheid gebracht. En worden er allerlei manieren gebruikt om terrorisme te bestrijden.

Ooit afgevraagd waarom hier in NL alleen nog maar twee gruwelijke moorden zijn geweest, maar afgezien van de Hofstad groep geen terroristen hun werk konden doen?

#18 Sigi

@15
Word je van:
http://www.rtvnoord.nl/nieuws/165689/Soldiers-of-Odin-is-actief-in-Winschoten
wel vrolijk?
Want daar word ik namelijk depressief van.

#19 I. Ergens

‘Soldiers of Odin moet snel worden afgestopt’
http://ikje.blogspot.nl/2016/07/fascistische-soldiers-of-odin-jagen-nu.html

#20 Lennart

@15:
“Als politiek correct Nederland blijft doen of er geen probleem is met religie in het algemeen en de islam in het bijzonder dan verdienen we ook geen betere leider dan die fascistoïde haatzaaier.”

Zolang Rechts Nederland bezig blijft met het karikatureren en denigreren van Linkse standpunten verdienen ze het om dom en racistisch genoemd te worden.

#21 Dehnus

@19: Kan je lang op wachten, de Politie is het met de groep eens (waren blij met hun, hebben ze zelf gezegd). Politie in Nederland is alleen voor de Tokkie en hoger. De rest valt tegenwoordig lager op de gewenste mensen ladder. Daarom krijgen Homos geen hulp als ze weggetreiterd worden, worden niet rechtse protesten kapot geslagen, word je als antipiet demonstrant in elkaar gemept, hoef je als Marokaanse Nederlander de Politie niet meer te bellen (word je zelf opgepakt) en ga zo maar door.

(Als je even googled zul je behoorlijk wat vinden, inclusief Autistsen die in elkaar getrimt worden omdat ze een kind achter een auto wegtrekken die door een dom blond mens bestuurd werd. Dom blond mens belt politie, is blond, dus Autist krijgt klappen).

We hadden 15 jaar geleden al op moeten treden, toen de eerste gevallen van corruptie, racisme en geweldsverheerlijking zich voordeden. Maar toen gaven we hun een bloemetje (echt gebeurt meerdere keren), als ze bijvoorbeeld een zwerver in elkaar trimden. Face it, de Politie is niet voor elke Nederlander en is tegenwoordig de gewapende tak van VVD en PVV. In die volgorde, groot kapitaal eerst daarna voor de tokkie. Mocht de Tokkie in opstand komen tegen groot kapitaal, dan krijgen die ook klappen.

En ja ik generaliseer, er zullen echt nog wel goede agenten tussen zitten. Maar de laatste vijftien jaar is conflict beheersen en deescalatie vervangen voor “POEF POEF LUCKY LUKE!” figuren. Er heerst een cultuur dat je elkaar nooit af mag vallen, en schandalen/corruptie word verstopt intern met leugens en geweld. Dus dat snel afstoppen kan je vergeten, de Politie heeft namelijk al toegeven blij te zijn met deze mensen.

Als je niet tot de TROSHOS MUZIEKFEEST figuren hoort of hoger, hoef je de politie niet meer te bellen. Neem het recht zelf maar in de hand (nee dat is geen geweld maar los het op samen, bijvoorbeeld bij schade hem gewoon netjes zelf te betalen en beleefd te blijven. Het is alleen zuur als de andere partij bij de TrosHos figuren hoort, en dus politie belt zodat jij in de ellende komt. Maar dat moet je maar accepteren, die staan boven de wet op het moment.). Want de politie kan in Nederland niet meer onafhankelijk optreden.

#22 Dehnus

@18: Het blijft de Pekalas en Winschoten. Staat bekend als Tokkietopia van het Noorden. Zelfs Hoogezand is nog niet zo erg.

#23 Joop

De meest primaire reactie van een groep mensen (een stam, een stad, een beschaving) : ze zitten aan onze vrouwen. Dat is vanaf het begin van de mensheid al zo. Al die civilisatie er om heen bedacht is niets anders dan een laag nep.

Beslist geen Tokkie reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*