Door Putin vergiftigde oud-spion overleden

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Door Putin vergiftigde oud-spion overleden

Rusland glijdt verder af.

0

Reacties (7)

#1 Jay

Oh? Was het al bewezen dat Putin erachter zit?

Het ligt natuurlijk voor de hand, maar… ik vraag me af: waarom? Waarom zou de Russiche regering een criticus op zo’n in het oog springende manier uit de weg willen ruimen? Het lijkt me nogal beroerde PR voor Putin eigenlijk, en zo vreselijk lastig maakte deze persoon het de regering bij leven nou ook weer niet.

Ik zou er niet van staan te kijken als dit eerder het werk blijkt van een of andere radicale groep (binnen of buiten de regering) die niet (direct) door Putin gecontroleerd. Of, weet ik veel, de mafia ofzo (hoewel ik geen idee heb wat die er bij te winnen zou hebben).

#2 Joost

Nee, natuurlijk niet, maar dit is al het zoveelste geval van moorden die hem erg goed uitkomen.

Putin is op zijn minst medeschuldig doordat hij het klimaat waarin dit gebeurt mogelijk heeft gemaakt.

#3 Arnoud

Laat ik zeggen dat het op z’n minst wel heel toevallig lijkt dat twee fervente tegenstanders van Putin, journaliste Anna Politkovskaja en nu Alexander Litvinenko, het loodje moeten leggen. Putin zou er volgens mij als oud-KGBer zijn hand niet voor om draaien om zoiets in gang te zetten.

#4 Jan Jaap

‘De Russische inlichtingendiensten ontkennen: Litvinenko was, in hun lezing, niet meer dan een kleine mug, die bovendien zijn geloofwaardigheid schade had berokkend, door de link die hij legde tussen de Russische veiligheidsdiensten en de aanslagen van 11 september. Het zou, kortom, Rusland de imagoschade in het Westen niet waard zijn een dergelijke ?onbeduidende? figuur te liquideren.’

Ze ontkennen niet dat ze mensen vermoorden. Ze melden alleen dat deze te ‘klein’ was. Grootste bananenrepubliek op de wereld…

#5 Jay

@4 natuurlijk vermoorden ze mensen, dat doen alle inlichtingendiensten. Veronica heeft daarover de afgelopen weken een alleraardigste serie-documentaire uitgezonden (weet niet of hij nu nog loopt).

#6 Arnoud

Litvinenko beschuldigt zelf, voor hij overlijdt, Poetin rechtstreeks voor de verantwoordelijkheid van zijn vergiftiging.

#7 micha

Vreemd verhaal. Je wil iemand met een stof ombrengen in een ander land. OK even een simpel gifje waarvan je binnen 48 uur de hoek omgaat. Legio stoffen om uit te kiezen. Maar nee we gebruiken een radioactief component wat redelijk kan worden bemachtigd maar lastig handelbaar is. Lekker lang traceerbaar en voldoende verschijnselen voor stralingsziekte. Ergo, de dader wou dat het duidelijk was dat dit geen natuurlijke dood was en ook dat er buitensporig veel moeite voor is gedaan.

Kan natuurlijk een overijverige rus zijn geweest met een behoorlijke wrok maar het riekt. Waarom is overigens nu pas na zoveel weken duidelijk dat het om een vergiftiging met een isotoop gaat? Gisteren hoorde ik een arts op de radio het nog over thalium hebben?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*