1. 3

  De crux van zijn argument is ‘bedreigingen zijn slecht, het maakt niet uit wie ze doet’. En daar heeft hij natuurlijk gelijk in. Wat gevoelsmatig natuurlijk wel een beetje meespeelt, is het realistische gehalte van zulke bedreigingen.

 2. 6

  @Jurriaan
  Laat me raden, de mens is vast de oorzaak. Als deze aardkloot nou net wat dichter bij de zon had gestaan of juist er wat verder vandaan, dan had zich geen leven op aarde kunnen ontwikkelen en al zeker geen intelligent leven. Exit mensheid. Exit onvrede, conflicten, oorlogen.

 3. 9

  Een quasi gebalanceerd betoog, in feite een giftig brouwsel uit de hexenketel van Dirk V. Dirks oogmerk lijkt het aanranden van Wilders en consorten. Dat hij voor dit doel Ayaan Hirsi Ali inschakelt, moet een helse brutaliteit worden genoemd.

  Nuttige info kan zijn dat Dirk broer en co-geloofsgenoot is van Guy V, van wie niemand durft te zeggen dat hij België goed geregeerd heeft. Een bende.

 4. 11

  de achterban van wilders is al jaren zo, lees de commentaren maar eens van een paar jaar terug op geenstijl of bij de telegraaf

  is hooguit meer mainstream geworden omdat van rutte en verhagen het verwilderde fascisme mag zolang zij maar hun zakken en die van hun vriendjes kunnen vullen

 5. 12

  @Jurriaan
  Ik was helegaar niet bezig met het oplossen van het probleem. Ik dacht slechts: laat ik de race naar de diepst liggende oorzaak bekorten door alvast heul diep te gaan. Grote passen, snel thuis.

 6. 13

  @9: Ik durf wel te zeggen dat Guy Verhofstadt België goed geregeerd heeft. Al zeker vele malen beter dan zijn opvolger, die er de puinzooi van gemaakt heeft waar België nog maar uit moet zien te komen.

 7. 19

  In geloof niet of de geuite bedreiging in dit geval strafbaar is.

  Het is een onvriendelijke uiting tegenover de schrijfster, maar eigenlijk is het “dreigen” met een repressieve overheid met bijbehorend beleid.

  De moslimextremisten zijn op een gegeven moment bekend geworden door aanslagen in het westen en het oosten.

  Raar om die twee zaken op één lijn te zetten.

 8. 20

  >Wat extreme moslims en nationalisten gemeen hebben is dat ze de vrijheid van het individu ondergeschikt willen maken aan hun groepsdenken in naam van een geloof of volk.

  Dito voor het socialisme.

 9. 21

  Johan, strafbaar of niet, neem jij afstand van de lage opmerking aan het adres van mevrouw El Bezaz? Of meen je dat zij, moslimextremist zijnde, het wel verdiend heeft dat soort shit over zich heen te krijgen?

  En ontken je dat de achterban van Wilders in hoge mate racistisch is en dat sommige elementen in die achterban de laatste tijd ook radicaler lijken te worden, en dat e.e.a. ook regelmatig doorklinkt in de uitspraken van de politieke leiding zelf?

  Of hou je vol dat de PVV echt alleen maar gestoeld is op rationele islamkritiek en dat het verder gewoon een heel beschaafde partij is?

  Verschuil je nu eens niet achter aanslagen gepleegd door een andere groep, maar kijk eens naar je eigen groep.

 10. 22

  Eerder dreigde een vinexende buurman van Bezaz molotovcocktails tegen haar te gebruiken. Het kan ook zijn dat hij bedoelde dat de repressieve overheid dat klusje op zich zou nemen. Moet ik even uitzoeken.

 11. 23

  @alt.johan; Interessant. Dus dit is zoiets als iemand een briefje door de deur stoppen met ‘als je nog een keer zo hard door de straat rijdt, krijg je vast een boete!’, ofzo.

  Mwah. Er zijn natuurlijk wel twee kleine nuances aan te brengen: a) overheids-optreden hoort voorspelbaar te zijn maar is dat zelden. Dus dat besliste ‘morgen’ heeft iets heel omineus – ik ben machtiger dan de staat zelf, en b) ‘deportatiepolitie’ hebben we volgens mij niet echt in dit land, hooguit speciale eenheden van de douane die zichzelf vast niet zo’n tweede wereldoorlog-achtige naam hebben gegeven.

  Maar voor de rest: de afzender zou gewoon kunnen aanvoeren dat hij dit als een (sympathieke – verstop je) waarschuwing bedoelde, en klaar.

  Maar hoe dan ook, we weten best wat de intentie van de afzender was, en sympathiek is het niet. Then again, niet-sympathiek zijn is niet strafbaar. Gelukkig.

 12. 24

  @9 Guy Verhofstad heeft met zijn oude Burgermanifesten furore gemaakt, is ermee aan de regering geraakt, om ze vervolgens te grabbel te hebben gegooid. Vooral punten eruit die bij wensen van het Vlaams Blok aansloten, gingen eraan. Meteen. Probleemloos. Schaamteloos.

  Behalve sluitende begrotingen – ten koste van het Belgische tafelzilver – heeft GV niets structureels voor België bereikt. Hij liet zich gijzelen door de Walen die hem in ruil voor veel Vlaams geld (de transfers) premier lieten blijven, heulde met de Groenen (Kernenergie), maakte zich bespottelijk via het Belgisch recht (anti-genocide wet) dat de USA president wilde dagen, trachtte tevergeefs via een voorzitterschap van de EU zijn land te ontvluchten, en liet ten slotte een amechtig land achter. Met structureel niets opgelost. Denk maar aan het monstrum B-H-V.

  Dirk lijkt mij geen haar beter dan Guy. Zoals die Dirk Ayaan exploiteert! En hoe waagt hij het negatief aan Wilders te refereren? Laat Dirk naar zijn eigen landgenoten kijken, de liberaal de Gucht (beticht van handel met voorkennis in Fortis aandelen), de totaal incompetente Flahaut, Koekelberg, Fientje Moerman, een onafzienbare stoet van profiteurs. En doe die Dutroux er ook maar bij, en ook die beruchte gebroeders Happard.

  Van enig fatsoenlijk principe om je aan te houden schijnen ze geen weet te hebben. Wat ze bezielt is (politiek) aanzien en veel geld = het plunderen van de schatkist. Welke ook maar.

 13. 25

  @HPax
  Ik hoor liever waar je het in Verhofstadts’ betoog vindt rammelen. Wat je nu allemaal te berde brengt, komt neer op ‘hij heeft geen recht van spreken, want hij is ook niet zuiver op de graat’. Erg dun. Alsof zo argumenten te ontkrachten zijn.

 14. 26

  @Benj; het is nog dunner dan dat. HPax’ betoog komt er op neer dat hij Dirk Verhofstadt niets vindt vanwege zijn broer. Bovendien is Verhofstadt een Belg en Dutroux is ook een Belg, nou ja, dus dan hoeven we die hele Verhofstadt niet serieus te nemen toch?

  Ja, zo kennen we HPax weer.

 15. 27

  @Olav: Ik heb niet de behoefte om iets terug te nemen. Deze opmerking zegt iets over de persoon die hem gemaakt heeft. Ik zou de gebruikte zinnen niet mijn strot uitkrijgen.

  Of de achterban van Wilders racistisch is? Dat zou ik niet weten. Ik meen wel eens gelezen te hebben dat zo’n 10% van een bevolking racistisch is. Als dat in Nederland ook zo is zou het me niets verbazen als een aanzienlijk deel ervan politiek onderdak bij de PVV heeft gezocht.

  Rationele Islamkritiek? Tja dat weet ik niet. We hebben gewoon een bepaalde visie op de Islam en die dragen we uit.

  Over beschaving het volgende, GW is misschien niet het braafste jongetje van de klas, maar het is wel een vakman in de politiek.

 16. 28

  Een rammelend betoog – in feite een ordinaire libel van Liberaal Belg Dirk – ontrammelen is monnikenarbeid. Ik zou het analytisch hebben kunnen doen, maar wenste er mijn zondag niet aan op te offeren. Meer te doen.

  En – gedaan – wat zou het me hebben opgeleverd? Misprijzen, verachting, hoon, honds gedrag. Altijd. Cf. o.m. ‘comment’ 26.

  Wat ik nu intellectueel heb gepresteerd, doet minimaal niet onder voor Dirk’s. Val hem nu maar eens lastig.

 17. 30

  @24: Zo, noem je me daar gewoon even minstens vier goede punten uit Guy’s beleid. Zie je wel, eigenlijk ben je het wel met me eens dat hij een goed premier was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren