Dijsselbloem: ‘Tijd voor herziening belastingstelsel’

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

De minister van Financiën wil lagere lasten op arbeid en hogere heffingen op milieugebied en vermogen.

Gezien de huidige omstandigheden klinkt dat logisch en wenselijk.

Vermogensheffingen zijn echter doorgaans lastig in de praktijk te brengen. Terwijl consumptie of arbeid niet of relatief moeilijk naar het buitenland kunnen worden verplaatst, ligt dat voor vermogen heel anders.

Wachten dus op de details…

Open artikel

Reacties (7)

#1 piterfries

De man als lakei van Brussel doet braaf wat z’n bazen willen. De VS van Europa moet worden als de VS van Amerika, wie werkt mag het redelijk hebben, wie oud is, werkeloos, of ziek, net niet doodgaan van honger.
Eens kijken wat de maart en mei verkiezingen zullen brengen.

#2 infirit

Het komt er uiteindelijk op neer dat de burger erop achteruit gaat want dat is het neo liberale beleid. Neo liberaal zal alles doen om de winsten voor de grote internationale banken en bedrijven te garanderen ten kosten van alles en iedereen.

De burgers zijn niet de oorzaak van de crisis maar worden er wel steeds mee opgezadeld dus ik heb geen hoop dat er ook maar iets positiefs komt van deze herziening.

#3 Joop

@2.

Dat noemen ze dan het ‘marktmechanisme’ dat ten koste van alles verdedigd moet worden. Zelfs als de overheid financieel meer moet inspringen dan de meest socialistische regeringen ooit hebben gedaan.

De burger is een homo economicus, een ondernemer. Zo moet hij zich ontwikkelen, daarin zijn vrijheid vinden. De mens is zoveel meer, maar goed. Dat zien we nu wel.

#4 Amateur Commenter

Mooie timing weer zo vlak voor de verkiezingen… Doorzichtig, dat wel.

#5 Toko

Het probleem lijkt me dat overheden bang zijn om bedrijven weg te jagen, bang om banken aan te pakken, zodat de burger overblijft om te belasten.

#6 McLovin

Waarom niet belasting op arbeid verlagen, op consumptie omhoog?

#7 ReinoutS

Belasting op arbeid omlaag, belasting op vervuiling omhoog. Dat roept GroenLinks al jaren. Toch fijn dat ze bij de PvdA nu ook tot dat inzicht lijken te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*