1. 1

  Beetje jammer. Ik heb het niet zo op dat moddergooien. Laat dit soort filmpjes over aan komieken en val Romney aan op zijn huidige verkiezingsprogramma (of anders het gebrek daaraan).

 2. 2

  Jij mag het er dan niet zo op hebben, maar in de VS is dit de manier waarop het spel gespeeld wordt. Dan kun je zeggen: daar moeten we niet aan mee doen, daar moeten we boven staan, maar als jouw tegenstander dit soort truuks uithaalt, dan verlies je het spelletje – zie Al Gore; zie John Kerry – als jij niet met gelijke wapens strijdt.

  Komt nog bij dat deze clip over de inhoud gaat. Mitt Romney zegt het ene moment dit, het volgende moment het tegenovergestelde. Dat is terechte, inhoudelijke kritiek op een politicus in een campagne. Kennelijk zegt hij alles wat hij denkt dat zijn toehoorders willen horen. Maar hoe kunnen zijn kiezers dan weten wat zijn werkelijke ideeën en plannen zijn? Hoe kunnen ze daarover een geïnformeerde beslissing maken?

  Het lijkt me volkomen legitiem om daar de vinger bij te leggen. Laat Romney daar maar op reageren.

 3. 3

  Mitt Romney zegt het ene moment dit, het volgende moment het tegenovergestelde

  Je vergeet er wel bij te zeggen dat die momenten steeds vier jaar (soms zelfs meer) uit elkaar liggen. Mensen kunnen en mogen van mening veranderen, zeker tussen verkiezingsperiodes door. Het is dan ook geen kritiek op zijn huidige campagne, maar op zijn vorige campagnes, en dat is nogal oude koeien uit de sloot halen.

  als jouw tegenstander dit soort truuks uithaalt, dan verlies je het spelletje – zie Al Gore; zie John Kerry – als jij niet met gelijke wapens strijdt.

  Als ik het me goed herinner deed in ieder geval Kerry wel mee aan dat spelletje. Ik daarentegen minacht de kiezer wat minder en denk dat je ook kan winnen door je eigen programma goed uit te leggen en aan te geven waarom het beter is dan dat van je tegenstander. Als je dan niet wint komt dat gewoon omdat je het slecht hebt uitgelegd, of omdat de kiezer het andere programma beter vond dan het jouwe. Op het moment dat je denkt vuilspuiterij nodig te hebben, ga ik toch al niet op je stemmen.

 4. 4

  Jij niet. Miljoenen Amerikanen wel, gezien de verkiezingen van Reagan, Bush sr. en Bush jr.

  Maar hoezo is dit vuilspuiterij en moddergooien, eigenlijk? Romney wordt hier gewoon geconfronteerd met zijn eigen inconsequentie. Dat is inhoudelijke kritiek, waar hij inhoudelijk op kan reageren.

  Denk maar niet dat de Republikeinen Obama niet zullen aanpakken (dat doen ze namelijk al drie jaar lang via Fox ‘News’).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren