De VS vervuilen het water dat ze ooit nog moeten drinken

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Milieuregels gelden nauwelijks voor waterbronnen die zeer diep liggen. Ontwikkelingen in Mexico maken echter duidelijk dat die bronnen nog wel eens hard nodig kunnen zijn.

Open artikel

Reacties (21)

#1 NietJeZus

Tegen die tijd is de olie toch op, dan kunnen ze oorlogen beginnen om water te bemachtigen ;)

#2 Lurker

Je vraagt je af hoe toekomstige generaties zullen terugkijken op ons – de mensen die ongegeneerd de planeet vervuilden en in +/- 150 jaar alle natuurlijke reserves erdoorheen joegen.

#3 majava

@1: hoe voer je oorlog zonder olie? De toekomst gaat enorm retro worden!

#4 DrBanner

groenland is zo veroverd

#5 Kok

@2: welke toekomstige generaties?

#6 thallman

@2
Hoe kijken wij terug op de middeleeuwer die veel meer vervuilden dan wij deden? De wereld, en zeker Nederland is de afgelopen decennia juist veel schoner geworden. Het moet is afgelopen zijn met de als millieubewustheid verhulde misantropie.

#7 Rob

@6 Ha, ik dacht bijna even dat je het echt meende.

Goeie man! +1 voor jou.

#8 Kok

@6: ik moest ook even gniffelen toen ik je reactie las. Totdat ik besefte dat er dus daadwerkelijk mensen zijn die zo denken. Het moet maar eens afgelopen zijn met het als gedownplayde verhulde struisvogelgedrag.

#9 thallman

@8
Nederland is dan ook daadwerkelijk schoner dan in de afgelopen 200 jaar.

#10 Lurker

@6: Van welke vervuilingen in de middeleeuwen hebben wij nu nog steeds last dan? Zij hebben geen vuilnisbelten achtergelaten, geen ondergrondse waterreservoirs volgestort met rotzooi, geen plasticdeeltjes in de oceaan gestrooid en geen afval geproducerd dat 10.000 jaar radioactief blijft. Graag voorbeelden van middeleeuwse vervuilingen die erger zijn dan al het bovenstaande.

#11 Kok

@9: ik laat me graag overtuigen, dus ik ben benieuwd naar de onderbouwing van dat statement.

#12 Rob

@9 Joh, vertel eens wat meer over die Middeleeuwen. Ik hang aan je lippen.

#13 weerbarst

Mee eens, Fracking is BS. NOOIT toestaan hier.

#14 Ernest

@6: Ik heb eens op een oude Amsterdamse vuilstort van net voor het plastictijdperk gestaan. Die was brandschoon. Rook lekker ook overigens (maar dat is geen criterium).
Je hebt inderdaad natuurlijk de verfmakerijen gehad en andere industrie met zware metalen en giften. Toch denk ik dat het met het milieu steiler bergafwaarts is gegaan na 1945. Ok, de Rijn is stukken schoner dan in de jaren 60 en 70. Auto’s stoten minder rommel uit. Maar dat is allemaal wel dankzij mensen die er op letten, niet dankzij mensen die denken dat het niet zo’n vaart loopt. Het is zeker niet zo dat het verbeterd is door het allemaal op zijn beloop te laten.

#15 NietJeZus

De hele woonwijk waar mijn ouders wonen is tot ver onder de fundering afgegraven i.v.m. een gasfabriek uit de negentiende eeuw. Dat was een imposant gezicht, al die huizen zichtbaar op hun dunne betonnen pootjes.

Maar vanuit de middeleeuwen kan men niet spreken van vervuiling op zo’n grote schaal als we er tegenwoordig op nahouden. Mochten ze willen.

Toch, we laten allemaal toe dat de Shell – onze nationale trots hiep hiep – een teringbende van de wereld maakt als ze niet aan regels en wetten zijn gebonden…

#16 HansR

Spugen in de bron waaruit je drinkt is zo ongeveer de definitie van (westerse?) beschaving

#17 Yevgeny Podorkin

Je hebt feitelijk maar 3 soorten water: teveel water, te weinig water en genoeg water.

Misschien dat ik daar later deze dag nog een verklaring van zal afleggen…

#18 Bas

Sluit mooi aan, de documentaire Gasland.
Over het binnenhalen van (schalie)gas waardoor het drinkwater vergiftigd wordt: http://nl.wikipedia.org/wiki/Gasland

#19 Bismarck

@11: Hij noemt erg nadrukkelijk Nederland. Waarschijnlijk weigert thallman de vervuiling te erkennen die elders op de wereld wordt gemaakt vanwege ons gedrag.

#20 frankw

Yevgeny #17, ik wacht al de hele dag in spanning op je nadere verklaring ……

#21 Ernest

Misschien maakt de dood van de dolfijn in New York indruk. Naar het schijnt deed in 1966 de witte walvis dat ook in West-Duitsland, toen hij tot aan Bonn de Rijn op was gezwommen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

| Registreren

*
*
*