1. 1

  Hebben die eikels nou echt he-le-maal niets van hun eigen geschiedenis geleerd?
  (hint: als je een bevolkingsgroep dehumaniseert en scapegoat maakt voor alles wat je niet zint …..)

 2. 3

  Ik wacht nog even op bewijs dat deze foto echt is voordat ik mijn verontwaardigingsniveau nog verder laat toenemen.

 3. 4

  @2: Het zou toch niet voor het eerst zijn:

  “It’s hard to imagine this today, but the First Battle of Bull Run was in many ways a spectator event. Northerners were pretty sure this would be the first—and last—significant battle of the war, and they wanted to see the action for themselves. Hundreds of people—including reporters, government officials and even average citizens—traveled out to watch the battle. They made a day of it, bringing picnic lunches and wine, almost as if they were attending a modern-day tailgate party.”

 4. 5

  @2 en @3

  Toen Gaza in december 2008 werd belaagd gebeurde dit ook (bron).

  @1

  Ze kennen de geschiedenis wel goed hoor, alleen hebben ze zichzelf wijsgemaakt dat zíj de slachtoffers zijn van de Palestijnen, de nieuwe nazi’s.

 5. 7

  Ik ben tegen elke vorm van geweld en tegen grenzen en probeer mijn “mening” altijd ruimte te geven voor een bandbreedte van twijfel.
  Berichtgeving is per definitie manipulerend, elke journalist is een subject.
  Bij zo’n afschuwelijk beeld zoals hierboven, stel dat het is zoals de begeleiden tekst suggereerd, zie ik gelijk andere vreselijke beelden voor me. The other side.

  twijfel..

  (klik niet als je die andere kant niet wil zien..stapje verder dan op een stoel naar ellende kijken..is verrader achter motor gesleept in gaza.)

  http://hypervocal.com/news/2012/hamas-execution-motorcycle-drag-pics/

 6. 8

  @7:

  De ‘andere kant’ zou zijn: Palestijnen die rustig op een heuveltje gaan zitten kijken hoe Palestijnse helikopters en gevechtsvliegtuigen een dichtbevolkte miserabele Israëlische stad bombarderen die al jarenlang omsingeld wordt door het Palestijnse leger, en dat toejuichen.

  Je mist het hele punt met die misplaatste ‘evenwichtigheid’ van je.

 7. 9

  klik niet als je die andere kant niet wil zien..stapje verder dan op een stoel naar ellende kijken..is verrader achter motor gesleept in gaza.

  @7 Want de partizanen doodden natuurlijk nooit vermeende collaborateurs onder de bezetting.

  Sterker nog: het Nederlandse verzet heeft lieden geëxecuteerd die achteraf geen collaborateur bleken te zijn. Neem jij ze dat kwalijk? Nee? Waarom neem je het Hamas dan wel kwalijk?

  Jamaar, jamaar, Hamas is een clubje met een hele enge ideologie!

  Klopt. Dat waren sommige communistische verzetsgroepen ook. De CPN voer bijvoorbeeld een stalinistische koers.

 8. 10

  @prediker..mijn reactie op 7 was “ik ben tegen elke vorm van geweld”.
  Leg mij geen uitspraken..”wel/niet kwalijk”, in de mond en stempels “enge ideologie” op mijn voorhoofd..(ik heb arabisch geleerd van iman met de Quran en bezoek al decennia elk jaar de Magreb).

  Ik reageerde ietwat verbolgen vanwege de kop boven deze post. In die hele regio zijn mensen als individu gewoon aardig net zoals jij maar in groepjes net ratten in een te kleine kooi.

  alle groepjes.

 9. 11

  Net nog (hierna hou ik er mee op)..op de NOS 20:00 palestijnen die naar buiten rennen om te juichen als ze raketten naar israel zien vliegen. Juichen, zitten..same.

 10. 12

  @11 – Ja, Nederlanders juichten ook als ze de Britse vliegtuigen richting Duitsland zagen vliegen. Sommige van die vliegtuigen legden hele steden in de as.

  Ooit van het bombardement op Dresden gehoord?

  Wat een hatelijke onmensen waren dat toch, die Nederlanders.

 11. 14

  @13: Mijn vader was als arbeitseinsatz in een fabriek vlakbij Dresden. (no joke)

  Dat is geen argument. Als je zelf nou in zo’n fabriek te werk was gesteld, oke. Maar je vader… hoe lang gaan we hier nog mee door?

 12. 16

  @13 Je gaat geheel voorbij het argument: de geallieerden voerden ook bombardementen op burgerdoelen, hele steden namelijk, uit om het naziregime op de knieën te dwingen.

  Dat was net zo goed een oorlogsmisdrijf, maar toch juichten Nederlanders ongetwijfeld in hun huiskamers als er weer een eskader bommenwerpers naar Duitsland vloog om daar te bombarderen.

  Als je dat die Nederlanders niet voor de voeten werpt, waarom dan wel de Palestijnen in Gaza?

  Die hebben namelijk verder niets om zich te verweren tegen de decennialange onderdrukking en de wurggreep waar Israël hen in houdt, noch tegen het geweld dat Israël om de zoveel tijd op hen loslaat.

  En als Hamas dan wat raketten terugschiet, dan mag die bevolking daar geen uiting van genoegdoening in beleven, want dan wordt zelfs dat door jou tegen hen gebruikt.

 13. 17

  @Prediker

  Je beseft toch wel dat jouw redenering neerkomt op “het is niet zo erg want hun (Hamas) kant heeft in eerste instantie gewoon meer gelijk”? Kijk dat kun je vinden maar dan neutraliseer je wel meteen ieder argument dat de toekijkende Israeli’s aandraagt als een reden dat Israel fouter bezig is (en ik weet niet of dat je bedoeling was).

  Ik denk ook niet dat je er maar vanuit moet gaan dat niemand problemen heeft met dingen die het Nederlandse verzet heeft gedaan. Ik ben zelf een voorbeeld van iemand die daar wel problemen mee heeft en ook met moderne “verzetsbewegingen” die dondersgoed weten dat ze een overwinning nauwelijks waarschijnlijker maken, waardoor er eigenlijk voor niets heel veel mensen doodgaan in de strijd. En ja, dat probleem had ik dus ook gehad in WO2: als het verzet iemand wou liquideren had ik graag gehoord hoe het liquideren van die persoon, wat gegarandeerd tot een Duitse wraakactie met tientallen burgerdoden zou leiden, nou precies de overwinning van de geallieerden substantieel dichterbij zou brengen. Een beetje therapeutisch aanslagen plegen (zodat je het gevoel krijgt “iets” te doen terwijl je eigenlijk wel weet dat het geen reel verschil maakt) waarbij over en weer doden vallen, dat is gewoon complete waanzin.

  Als “verzetsstrijder” denk je ook wel eventjes voor de gewone burger te bepalen dat ze beter dood kunnen zijn dan onder het nieuwe regime te leven, veel te vaak zijn verzetsgroepen gewoon pionnen van alternatieve machthebbers (uiteraard is het nooit bij Hamas opgekomen om inlijving door of protectoraat status van Egypte aan te vragen, wat Egypte dan, onder druk van de publieke opinie, niet had kunnen weigeren, want het is toch evident dat de gemiddelde Gazaan beter af is in de huidige staat dan onder Egyptische bescherming, toch? En dat daar ook nooit een referendum over is gehouden komt omdat dat zo evident is en totaal niet omdat de huidige machthebbers bang zijn dat het volk niet voor hen kiest, toch?)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren