De mediakloof in de VS

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit artikel laat mooi de kloof zien, die er is tussen de verschillende kampen in de media in de VS. Ook daar is de polarisatie volledig, tot op het punt dat welk nieuws iemand meekrijgt, afhangt van de zenders die hij of zij kijkt.

In short, the long-running left-right media divide seems to have widened into an even deeper chasm in the most recent days of the Trump administration.

“On the same day at the same time, it’s as if these outlets are reporting on different worlds,” said Tom Rosenstiel, executive director of the American Press Institute and a long-time observer of American political news. “They often report on entirely different stories. There is a surreal quality, as if these worlds have been constructed.”

Het is de vraag in hoeverre dat in ons land ook (al?) het geval is.

Open artikel

Reacties (2)

#1 Amateur Commenter

Tja, kijk naar geenstijl en joop zou ik zeggen. Alternatieve realiteit pur sang; ze draaien alleen net een andere kant op.

#2 Arduenn

In Amerika heb je een splijting in meerdere fracties: de conservatieve media (Fox & vriendjes), de liberale media (MSMBC en gelijkgezinden)—die allemaal nog geloven in wat ze zelf lopen te beweren. Maar dan zijn er nog de ‘performance artists’ die vanalles bij elkaar lopen te brullen voor de lulz (Alex Jones en andere brulboeien). Geenstijl is van dat laatste laken en pak: met alle winden meewaaien zolang het maar centen oplevert en zolang de kijkertjes het maar vreten. (Vroeger in de oude media waren dat de Privé, de Story, de Weekend, de Nieuwe Revu en de Panorama.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

| Registreren

*
*
*