De Krom stuurt ‘grootste hervormingen van kabinet-Rutte’ naar de Tweede Kamer

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (10)

#1 Bismarck

Klinkt als een fraudeparadijs voor werkgevers. Verder zegt het natuurlijk wel iets over dit kabinet als “5000 extra werkervaringsplekken inrichten” de “grootste hervorming van het Kabinet-Rutte” is.

#2 McLovin

Andere adder onder het gras is dat alles aan het minimumloon wordt gerelateerd, aangezien de hoogte daarvan grotendeels een politieke keuze is kan indien er weer bezuinigd moet worden dat gewoon verlaagd worden.
Ik blijf het bizar vinden dat dit soort oplossingen er altijd vanuit gaan dat er banen genoeg zijn, en dat de werkgevers zitten te wachten hierop en dat aan de andere kant de gemiddelde bijstandtrekker een luie zak is die thuis op de bank zijn dagen telt. (Nee niet weer aankomen met het verhaal van x duizend vacatures en Y duizend bijstandtrekkers en Oost-Europeanen etc. Als die bijstandtrekkers echt geschikt waren voor die banen waren ze al lang ingestroomd, echt, leven op een bijstand niveau is redelijk uitzichtloos daar hebben de goede heren dan weer wel gelijk in)

#3 weerbarst

De Krom wat een prachtige naam voor iemand met austeriteit beleid.

De Krom tax 99% om de JSF te redden

#5 frank

Ik wil De Krom uitdagen naar een sociale werkplaats te gaan en de mensen aan te wijzen die volgens hem best kunnen werken. Misschien dat hij dan ziet dat de betreffende mensen aldaar nu ook al werken. Naar vermogen.

Ik zal wel achterdochtig zijn, maar het lijkt mij wel gewoon een bezuinigingsmaatregel, klassiek over de rug van de allerzwaksten. En dat de werkgevers maar liefst 5000 kwetsbaren opnemen. Hoera! Nog maar 350.000 kwetsbaren te gaan.

Dit is inderdaad het kabinet waar heel rechts Nederland zijn vingers bij aflikt. Geen woord aan gelogen.

#5.1 salvatore - Reactie op #5

Als je de link aanklikt het art. van de volks krant.
De reactie daaronder van “kunststofkitch”,ergens rondom nr 18,
grijs witte vakjes. ga niet kopiëren en plakken,want is auteursrechtelijk werk verspreiden?
IIG , die 18de reactie van -kunststofkitch “is erg too the point,en nog feitelijk waar ook;Zelfs kunnen we de schade aangericht,wettelijk verhalen.
Vroeger kreeg ik een baan aangeboden ; een stuk bos; bij joris kerk complex; met een groep begeleiden en onderhouden;met motorzagen etc;
PLUS er was een kwekerij bij; ” het brugproject” De jongens en meisjes 9verstandelijk gehandicapt) hadden het goed naar hen zin.
menen kwamen graag voor 1 gulden..per zelf gestekt/gezaaid plantje/50 cent
of voor zelfgekweekte struiken; lang;het was een mooie kwekerij goed verzorgd en een mooi stuk bos…
(maar ik had al een leuke baan)

TOT de toenmalige regering besloot; dit valse concurentie was; en ook de productie voorop moest staan…
De kwekerij most stoppen en het project ook.
EEn voormalig oprichter; van dat hele project; is daarna haar eigen kwekerij begonnen; met dezelfde werknemers sfeer;en goede verdiensten!
De andere oprichter, ging door in het bos; althans..hij zocht een vervanger;daar hij parkison had gekregen.helaas was het project al
afgekapt..van hogerhand.

nu ja, ze willen voor een duppie op de eerste rij; schoonmakers krijgen ook geen waardering;bloemsnijders,bollen rapers, etc wel; leraren klagen over gen waardering;de zorg; en dat ze hen werk niet kunnen doen..waardring voor je werk en niet uitgeperst worden.
Asperge steken ja; dat is tenminste nog op rug hoogte; en leuk;
2 maal per dag, 1 gulden per kilo; is 2 maal 80 gulden op een dag..En vooral marokaanse vrouwen zijn razendsnel;je snapt niet hoe ze het doen; 120 kilo en zelfs 160 (!) van 6.00 tot 1. uur= ? uur?

Ha ha maar jose jansen; zit eindelijk in de bonen..waar ze hoort.
En ons vlees ,en veeteelt houderij is het meest diervriendelijk;
en beste van de heeeeeeele wereld.
IIg, kunstkitch, nr 18 onder v.k art. is erg sterk, ..
Wanneer zou dit kabinet vallen;en wat zal de directe aanleiding zijn?
Gokje wagen?

#6 cor mol

” Als mensen niet in staat zijn genoeg te produceren om het minimumloon te verdienen, dan mag de werkgever minder betalen. Die loonwaarde wordt onafhankelijk vastgesteld. Het loon wordt dan door de gemeente aangevuld. ”

De directeur van PostNL zal zeker al vast gevraagd zijn om in opvolging van de commissie Bakker, de inbreng van het bedrijfsleven zeker te stellen en te komen tot normen voor het stukloon van die werkplekken. Harry Koorstra, CEO, zal met plezier uitleggen hoe hij het stukloontarief bij PostNL heeft afgeknepen en de door D66 en GL zo bejubelde modernisering van de arbeidsvoorwaarden daar gerealiseerd heeft, zodat elke insider eindelijk ook outsider is geworden.

#7 piet de nuttige idioot

klinkt een beetje als Melkertbanen…

#7.1 Bismarck - Reactie op #7

Ik zou zeggen, smeer dat elke VVD’er uitgebreid onder de neus.

#7.2 McLovin - Reactie op #7

Ja duh,,,is het al duidelijk hoeveel de werkgever minder dan het minimumloon mag betalen? Ik zou het wel weten als werkgever zoals bijv inderdaad Sand/Post NL etc. Ga postbezorgers omgerekend 30% van het minimumloon betalen, de gemeente mag de rest bijleggen…Misschien wat flauw maar nu komt er dus een arbitrair vastgesteld percentage ofzo? 89,5%? 61,75%? …?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*