De kogels komen meestal van rechts

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (79)

#1 Bismarck

Best vreemd dat ik hier nu pas van hoor. Het lijkt erop dat ons op het nippertje een Nederlandse Breivik-actie bespaard is gebleven.

#2 larie

Alles golft. Leefde Fourier nog maar, die plaats gelijk de dissonanten in het vizier.

#3 Spam

“Waarom is er geen maatschappelijke verontwaardiging als er allochtonen worden afgeslacht door racisten?” Antwoord: identificatie

Geweld is veel nieuwswaardiger en erger als je je kan voorstellen dat het jezelf overkomt. De gemiddelde Nederlander stelt zich nu eenmaal makkelijker voor dat hij met zijn kinderen over de markt in Luik loopt en door een Moslim wordt neergeschoten, dan dat hij werkt in zijn eigen Dönerzaak en door een neonazi wordt omgelegd. Zo is het ook eenvoudiger om je te identificeren met een Israëliër die bij een bushalte staat dan met een Palestijnse boer die zijn olijfbomen staat te bewateren.

Ik keek er trouwens ook van op dat ik van het verhaal waar het artikel mee begint nog helemaal niks had gehoord.

#3.1 larie - Reactie op #3

Freud is al enige tijd, met zijn denkbeelden, overleden Spam.

#3.2 Prediker - Reactie op #3.1

Freud misschien wel, de psychologie, en mechanismen als identificatie en projectie niet. Die zijn nog springlevend.

#3.3 salvatore - Reactie op #3

Hier heb je een heer aardig essentieel puntje. (die identificatie)Al is het fenomeen,dat extreem geweld,vanuit de ene hoek soms ‘nieuwswaardige r” is dan het andere,al triest genoeg. (maar net welke wind er waait)
Al kan ik me persoonlijk makkelijker identificeren met de boer die zijn olijfbomen bewaterd (Ook als het water op is…wat velen zich niet eens kunnen voorstellen;geen (drink) water).

Die identificatie,in samenspraak,met inlevingsvermogen;is idd selectief subjectief;OOK in het duiden, en labelen ervan.

Ga er maar vanuit dat de meeste zaken ons aangaan NOOIT/nauwelijks,in de media voorkomen.
Die ” vraaggestuurd” en ” aanbodgestuurd” is. Journalisten..hanteren,geheel anderen invulling van hen eens zo eerzaam beroep; Niet eens uit gevaar voor eigen leven;
Maar vrijwillig ten diensten van de hoogste bieder,met zo min mogelijk werk,en onderzoek; “u vraagt wij draaien”
Om dat te weten hoef je alleen maar,een maandje; het nieuws uit diversen landen,te volgen.Zie de verschillen,en vooral wat we niet horen/zien.

Zelf actief onderzoek doen;is de enige weg;juist geïnformeerd te zijn ,en te blijven.Wij hebben echt niet minder last van brainwash als in noord korea; egypte,syrie etc;

Waar ook, het gros van het volk ,niet snapt;waarom anderen in opstand komen(en dat maar tuig vinden).En zich daartegen laten opzetten; ” de uiterlijke rust” te behouden;geen gedoe willen.Uit onwetendheid ( niet bij de info kunnen komen) of niet willen weten…afhankelijk van hoe totalitair,een systeem en diens middellen zijn.

Bij ons is dat niet 99,9 procent zoals in noord Korea. Maar als ik zie ,hoor en waarneem,wat wij ons laten wijsmaken;aan volstrekte onzin; en dit aannemen;overnemen,en verspreiden,en daar onze keuzen,en mening op baseren;is dat godgeklaagd en verschilt, kwa inhoud,niet van noord korea.
En wat we allemaal niet te horen/te zien krijgen; is nog veeel erger.
Zoekt en gij zult vinden,al komt dat de heersende mores,niet uit.

Houd het volk dom,en ongeïnformeerd; en drogeer het met onzin,euforie,snelwegen,en geloof..in waan overtuigingen;

Als opium voor het volk; Bedienen wij de afgezanten van de superieure wereld orde,en hen moraliserende valse selectieve voorlichting;
En volgen wij dapper, in dat,wat ons voorgeschoteld wordt;goed is voor ons ,en ons land; ter bescherming van elke vermeende bedreiging van buitenaf..waardoor we de feitelijke,niet meer zien/kennen willen.

Dit zijn bekende tactiecken en strategien; die blijven werken.En mensen dat niet eens meer in de gaten ( willen) hebben. Hoe we ons laten sturen en vergiftigen…
Ik maak me ook zorgen over wat we allemaal niet te horen en zien krijgen zowel micro in eigen landje,als daar buiten.Maar nog meer omdat,dit is wat mensen willen; Het niet willen weten en zien; want dat is een bedreiging in de schijnveiligheid en illussie an sich…
Net als ten tijden van de rk instituten,en ,in niet mindere structurele mate;in onze huidige instituten.met medeweten van OOK de gehele omgeving;tot en met justitie toe.

We praten er niet over;dan bestaat het niet;wat men niet (wil) zien en weten; bestaat niet….dat voelt veiliger; waar degene die anders ervaren heeft;zich nog onveiliger voelt;door de bijdragen,en in stand houden,van misstanden en misdaden;door de grote groep “onwetende”
en de rol zij spelen; de meest wrede ellende mogelijk te maken;wat zonder de onwetende; nooit dusdanig kan ontaarden.
Zij zijn dan ook gevaarlijker;dan de specifieke groep..behorend tot actieve daders.

#4 salvatore

De tittel is onzin; extremen vind men overal; bij links niet minder dan bij rechts. het is maar net welke reeds aanwezige/sluimerende sentimenten gevoed worden; Die escalaties,bij links of rechts; extremen gedachten,zich genoodzaakt zien,tot daden over te gaan.

De oplossing,we,deze tendensen,in context ingebed,met de samenleving,en beleid mee verdoezelen; Is,elke beweging,groep of individu,die zich schuldig maakt aan extreme, gedachten,woord en daad,
Als gestoort,ziek en zelfs psychotisch, te labelen; om elke zinvolle discussie en preventie uit de weg te gaan.

Sowiso is in al die gevallen of dat nu in alphen aan den rijn is,op de dam (karst t`) in Luik, of in duitsland;In allen gevallen is er wel degelijk sprake van TERROR, teroriseren,en een terroriserende misdaad=terrorisme;al of niet vanuit puur narcisme!
En in al die gevallen spreken we OOK van ZELFMOORDTERRORISME;
OF ZE NU VAN RECHTS OF VAN LINKS KOMEN.van onder/boven,van oost of west! vanuit idealen,ongenoegen,frustratie,politiek,en persoonlijk,ingekleurd,en altijd woest; op “anderen” wraak op genomen moet worden;uit onvrede,met het leven,en systeem,waaronder/in ze leven; en dit als oplossing KIEZEN! ( voor anderen,die geen keuze hebben)
Deze zelfmoordaanslagen.

Het euforisme,helpt ons net zo min als steevast;bij geweldadige ,feitelijke verkrachting; hardnekkig over ” misbruik” te blijven spreken.

En elke verantwoordelijkheid,af te wijzen; Zowel van daders, als van het creëren,van een voedingsbodem,en vermeende zondebok en vijandsbeeld.Ter afleiding ,van, echte problemen,bij de wortel en kern,in kaart te brengen en effectief, naar te handelen.

Maar dat heen en weer geslinger ,en zondebokken van links naar rechts, gebash,en vici versa; Is een triest waardeloos antwoordt. waarmee dergelijke excessen van groepen,bewegingen,stromingen of individuen;
Geen halt toegeroepen wordt;of het nu van links of rechts komt;extremen; staan daar buiten,en los van.

Er zijn bij links en rechts;net zoveel idioten,extremen,geweldadige agressieve,destructieve,laffe loosers;associale egoisten en uitbuiters,machtmisbruikers,verkachters,ETC Als daarbuiten.
Het is geen privilege, links/rechts zich op vooraan kan laten staan:of dat zelfs maar zou moeten willen;wijzen kunnen we allemaal.

En dit zijn dan ook achterhaalde termen; voor zover ze dat,ooit niet waren.Er zijn minmaal evenveel sociale,leuke,vriendelijke,hartelijke, rijken,en rechtse,en linksen,als ook armen en linksen,en rechtsen als ook jonge en oudere;blank wit christelijk,moslim of whatever.
Als dat er linkse associale ,arme,en rijken, egoistische barbaarse harteloze wrede minkukels bestaan;en vici versa.

Gevaarlijker,vind ik dan ook deze waardeloze hokjes geest; die niets anders kan en wil; dan stompzinnige indelingen maken;op grond van voorkeur,in politieke oplossingen/visie.Of anderszins. ” wie niet voor mij is tegen mij cultuurtjes” .Kunnen we aan de hand van het heersende klimaat;op en neer jo- jo en….en blijven ” de kogels” van extremen,rechtsom,en linksom je om de oren vliegen;

En als antwoordt,( “zie je wel” )dan ook ten allen tijden door zelfbenoemd links ,en rechts gehanteerd blijft worden..en dat leid tot….?…meer van hetzelfde.
De laatste ontvangende kant; De eerst volgende excessen,als “gerechtvaardigd/noodzakelijk” ziet als gevolg van…..
Wie dergelijke retorieken hanteert,speelt met vuur ; en stuurt aan op excessen en oorlogen.tweespalt,en polarisatie,waardoor,extremen nog sneller radicaliseren. Middels ieder van een bepaalde “ingedeelde groep” rechtsom/linksom, te criminaliseren los van,diens gedrag en daden.
Dacht dat ” we” daar nu juist zo genoeg van hadden toch?

Want zolang we daarin blijven hangen; is het OOK voor de “islam” ,en ” ” de”moslims” onmogelijk; zinvolle bijdragen,aan maatschappelijke issues,te kunnen geven.

Je kunt prima,bepaalde tendensen, stromingen,bewegingen, en excessen;patronen, in kaart brengen ; aan de hand van gehanteerd gedachtengoed, beleving,doelstellingen,gedrag en daden.
De ss, is voor mij OOK niet rechts,noch links..valt daar net als velen personages,en bewegingen volledig buiten.En staat daar los van;zelfs al verchuilen diversen lieden,zich achter een overtuiging/religie; in naam daarvan;hen misdaden te plegen. Zoals verkrachtende priesters.(niet rechts noch links)Of burgemeester Wolfsen…

De,geweldadige hooligans, die met zijden handschoentjes,hen terror voort kunnen zetten; zijn ook niet rechts/links.laten we die eens aanpakken; dan bezuinigen we prima,op justitie en politie;en wat dat kost.
Tevens waar het voorkomt,al lang en breed bekend;tegen optreden;Ongeacht of dat links/rechts zou zijn;blank/zwart.gelovig of niet.
OF zelfs door,een regime/systeem,geluxeerd,en/of gehanteerd.
Dan komen we mogelijk ooit ergens,in het effectief indammen daarvan.
Liefst voor dat we de volgende “wereld” oorlog hebben gecreëerd; Door ons, geklungel inzake monetaire gedrochten,en het vernederen en uitspelen van culturen. Het voedt en stimuleert elkaar lekker zo.
De ene keer sta je kogels te vangen; die je vervolgens weer afvuurt.

Om dat volgens, dezelfde retorieken te voorkomen; kunnen we rechts en links beter bij elkaar opsluiten;preventief,op een eiland ver van de bewoonde wereld;om elkaar de hersens in te slaan; En daar het genoegen en hen identiteit, mee veilig te stellen…voor elke vermeende bedreiging van anders denkende..en vici versa.1 pot nat.

#4.1 gronk - Reactie op #4

Joh, sodemieter op met je reacties. Doe het in twee/drie alineas of doe het niet.

#5 berlitz

Het is extreem links die het meeste geweld pleegt.
Neem de dieren extremisten die medewerkers van boerderijen bedreigen of de anarchisten die op indymedia pronken met hun nachtelijke sloop partijen. Vergeleken met duitsland, engeland en zweden is valt het in nederland erg mee, maar toch.

Peter”PVV’ers doodschieten” breedveld slaat de plank met dit feitenvrije stuk weer is mis.

Neem dit.
“”Waarom is er geen maatschappelijke verontwaardiging als er allochtonen worden afgeslacht door racisten? “”

De laatste racistische moord in nederland was die op kerwin duinmeijer.

Als er een persoon is die ik breivik na zie doen, dan is dat peter breedveld wel.

#5.1 Prediker - Reactie op #5

Berlitz: “Peter ”PVV’ers doodschieten” breedveld slaat de plank met dit feitenvrije stuk weer is mis.”

Gaap: wat voorspelbaar. Peter Breedveld uit kritiek op het politieke geweld van rechts (en het gebrek aan aandacht daarvoor) en de rechts-reactionaire reaguurders kruipen uit het hout om Breedveld een uit de context gerukte, cynische grap voor de voeten te werpen (een tu-quoque argument dus).

Breedveld maakte een vergelijking tussen de Taliban en de PVV (die ook van alles wil verbieden met repressie). En vervolgens maakte hij een cynisch grapje over die politie-missie in Afghanistan, en draaide dat vervolgens om: als wij “onze jongens” naar Afghanistan sturen om die arme Afghanen te beschermen tegen de Taliban; zou de VN dan niet net zo goed een vredesmacht hierheen om op de Nederlandse poldertaliban (de PVV dus) te schieten?

Dat was alles. Storm. Glas water. Nu weer op de inhoud, graag.

#5.2 berlitz - Reactie op #5.1

Peter breedveld mag iedereen de huid vol schelden maar als je waagt hem er op te wijzen dat hij zelf nog veel groffer is, dan is dat een jij-bak en moet je je bek van hem houden.

Als mensen zijn gedrag zat zijn, dan is niet zijn schuld maar die van de telegraaf en geenstijl.

Een typisch kenmerk van een narcist, altijd anderen de schuld geven.

Doordat hij vooraf modereert is iedere discussie onmogelijke want een weerwoord daar houden narcisten niet van.

De inhoud is er niet, omdat er in nederland geen extreem rechts geweld voortkomt.
En daarom verzinnen peter en hassnae maar dat er loftirades over anders breivik op dedagelijksestandaard en amsterdampost staan.

#5.3 MrOoijer - Reactie op #5.2

Schreef Prediker niet vroeger zelf op Frontaal Naakt? Leg eens uit- waarom dan nu niet meer. Misschien kunnen we je argumentloze reactie dan in iets meer perspectief zien. Want zo laad je alleen maar de verdenking van rancuneus gedrag op je.

En Berlitz: als jouw reacties in de moderatie daar stranden heb je het ook wel bont gemaakt. Ik heb ook regelmatig bonje gehad met Breedveld, maar hij heeft een reactie van mij nog nooit verwijderd of geweigerd.

#5.4 berlitz - Reactie op #5.3

Vooraf modereren is de ultieme dictatuur.
Mijn reacties op frontaalnaakt zijn niet anders dan de reacties die ik hier plaats.

Onbeschoftheid is daar in ieder geval geen probleem, zolang je links bent.

#5.5 Prediker - Reactie op #5.3

Sorry? Rancuneus gedrag jegens *wie* precies?

 • Beantwoorden
 • Volgende reactie op #5.3
 • Vorige reactie op #5.3
#5.6 Rob - Reactie op #5.3

Ook mijn reacties werden bij Frontaalnaakt weggemodereerd en ik maak het echt helemaal nergens te bont.

#5.7 su - Reactie op #5.2

De inhoud is er niet, omdat er in nederland geen extreem rechts geweld voortkomt.

http://www.doorbraak.eu/gebladerte/11364f87.htm

#5.8 su - Reactie op #5

Kinkklare onzin. Het is telkens weer extreemrechtse figuren die worden aangehouden met hele arsenalen van vuurwapens en explosieven.

http://kafka.antenna.nl/?p=3352

Ik daag je uit om één link te posten waaruit blijkt dat zo’n arsenaal wordt aangetroffen bij een kraakpandontruiming.

#5.9 berlitz - Reactie op #5.8

Je komt met kafka aan , een site die onderdeel uitmaakt van de extreemlinkse knokploeg antifa die geweld gebruikt bij iedere demonstratie die ze proberen te verstoren.
Dat zie je de NVU nooit doen.

Rechts extremisten hebben vaak een fascinatie met wapens dit heeft echter niet tot aanslagen geleid.

#5.10 su - Reactie op #5.9

Je komt met kafka aan , een site die onderdeel uitmaakt van de extreemlinkse knokploeg antifa die geweld gebruikt bij iedere demonstratie die ze proberen te verstoren.

ga je nog inhoudelijk in op het artikel, of blijft het bij verdachtmakingen?

Dat zie je de NVU nooit doen.

http://www.doorbraak.eu/gebladerte/11362f87.htm

#5.11 berlitz - Reactie op #5.10

Moet ik nu met bronnen komen van antifa die rechtse demonstraties met geweld verstoord?

Hier eentje van de extreem linkse site waar jij mee aankomt http://www.doorbraak.eu/gebladerte/11366f87.htm

De bron die jij geeft gaat trouwens niet over demonstratie, linkse demonstraties worden nooit (met geweld) verstoord door rechts.

#5.12 su - Reactie op #5.10

Moet ik nu met bronnen komen van antifa die rechtse demonstraties met geweld verstoord?

Nee, want dat is het punt niet. Je probeert de discussie op een zijspoor te drukken.

De bron die jij geeft gaat trouwens niet over demonstratie,

Nee, want extreemrechts geweld wordt ook weggehouden van hun demonstraties. Je gaat je eigen ramen immers niet ingooien. Hun strategie ligt veel meer op het terroristische vlak: bomaanslagen, brandstichting, racistische moorden.

#6 alt. johan

Veiligheid/terrorismebestrijding is een belangrijk issue voor dit kabinet. Ik ben ook blij dat de politie kordaat lijkt te hebben opgetreden in deze zaak in Brabant.

Er is wel eens kritiek op het pre-emptive ingrijpen bij verdenkingen op het gebied van terreur. Je kunt erin te ver gaan, maar het is heel moeilijk. Je wilt eigenlijk in geen geval te laat zijn.

#7 salvatore

En nog gevaarlijker dan de moordenaar van kerwin Duinmeyer (die ik persoonlijk,goed gekend heb,en zijn echte vrienden ook.) Was ,en is de taxichauffeur,die weigerde,de zwaar gewonde bloedende ,in zijn taxi naar het ziekenhuis te brengen; waardoor kerwin overleed. Dit vanwege wat vlekjes ….En van dit soort zijn er links en rechts meer;dan van de actieve daders.

Daarbij, mijn allereerste betaalde onderzoeken,in 1985 over verboden wapenbezit gingen (Die toen net als nu makkelijk verkrijgbaar waren; o.a door het simpelweg invullen van bestelbonnen die in de diversen wapentijdschriften op stations in belgie,vs,en duitsland besteld konden worden,met GROOT gemak.) Evenals mijn diepte intervieuws,en onderzoeken naar de bezitters ervan.( de redenen,de patronen,en overeenkomsten daarin)

En die naar neonazies, in hetzelfde jaar,en hoe zij al of niet georganisseerd waren.En net als bij de moordenaar van kerwin; in wezen niet zoveel voorstelde;en uiteindelijk,zelfs nauwelijks iets met rascisme van doen.

Wel met het je onderscheiden van de mainstream…en identiteit vorming,en groeps- doelen; die ter bevestiging van identiteit,diende.
De meeste, hebben daarna spijt/lachen om hen dwaze ” jeugdzonde”.
OOk deze moordenaar..van Kerwin, wijkt daar niet van af.
Neemt niet weg; dat er mensen,bewegingen en stromingen zijn; je zeer goed en efficient in de gaten moet houden.Niet voorbehouden aan rechts/links…

#7.1 berlitz - Reactie op #7

Je hebt in nederland altijd al complot theorieën over extreem rechtse terroristische organisaties.

Neem jules croiset die verzon dat hij door neo-nazi’s ontvoerd was.

Dit bleek net als bij peter breedveld een schreeuw om aandacht te zijn.

#8 Reinaert

Ik vind de maatregelen van dit kabinet het geweld van rechts. En Breeveld heeft met opiniemakers als Sommer, Kluveld en Marbe, over de Volkskrant een punt. Zij passeren de krant van zwakzinnig Nederland rechts.

#8.1 Olav - Reactie op #8

+1

#8.2 alt. johan - Reactie op #8

@018 Reinaert: Als kleine linkse inteeltkrant met alleen maar gasten als von der Dunk is er geen toekomt voor een landelijke Volkskrant.

“… dit kabinet het geweld van rechts.”
Die Sommer is best goed.

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/6235/Martin-Sommer/article/detail/3050623/2011/11/26/Wilders-zei-Moet-je-huilen-Wil-je-een-zakdoekje-Het-is-gewoon-politiek.dhtml

#9 Reinaert

Een Kluveld die aantoonbaar leugens verspreidt, een Marbe die een aversie heeft bij alles wat rood kleurt, een Sommer die alleen maar open deuren intrapt en dan links verwijt geen antwoorden te hebben (alsof de Marct een antwoord is), het is enkel bedoeld om lawaai/reacties te genereren en aldus reclame-inkomsten. Wellicht moet je von der Dunk, van Dam en andere linkse rakkers daar tegenover stellen.
Allen worden in een bepaalde zin, gebruikt om krant te maken tot: gefundenes fressen.
Echter: een grote rechtse inteeltkrant met “propaganda-journalistiek” (het woord komt van de Telegraaf zelf) hebben we al en een VK die die kant op gaat, voegt daar niets aan toe. Ik ga niet over de bedrijfsvoering, en het boeit mij ook verder niet, ik zit er domweg niet op te wachten: het is niet nieuw, het is niet objectief, het is kleurloos, het is napraterij, het is je geen bult vallen, het is geen ja geen nee, het is geen stelling nemen, het is de andere kant op kijken, het is enkel wat “vermaak”, geniet ervan, ik doe dat van andere dingen.

#9.1 berlitz - Reactie op #9

Dat de telegraaf manipulerende koppen heeft klopt, maar het is geen politiek propaganda blaadje zoals de papieren versie van joop.nl de NRC.

De volkskrant kan beter met wat intelligentere columnist komen waarbij de langspeelplaat niet is blijven hangen.

#9.2 Prediker - Reactie op #9.1

Je weet niet waar je het over hebt: Joop.nl is stevig Links, het NRC is liberaal (Rechts dus).

En de Telegraaf maakt wel degelijk propaganda. Populistisch-rechtse propaganda.

#9.3 alt. johan - Reactie op #9

@Reinaert: “You are barking at the wrong tree”. Stuur dat soort brieven naar de Volkskrant. En als uiterste consequentie zeg je je lidmaatschap op.

 • Beantwoorden
 • Volgende reactie op #9
 • Vorige reactie op #9
#9.4 Reinaert - Reactie op #9.3

Ik heb het abonnement opgezegd en mijn bezwaren geuit. Ze liggen daar uiteraard niet wakker van, maar het is inderdaad de consequentie die ik heb moeten trekken. Zonder spijt, want ik vind mijn weg toch wel.

#9.5 cor mol - Reactie op #9

Formule Opiniepagina VK
Hij zei “”, zij zei “” en de kopij is gratis. Hoe dommer –> hoe meer gratis kopij en alweer gratis.

#10 Reinaert

Manipulerende koppen (klopt volgens jou) maar het is geen politiek propaganda blaadje?
Volgens mij sluit het een het ander in.

Mijn interesse in de Volkskrant is over, vanwege de verandering in een nietszeggend steeds rechtser wordend blad, zoals de Telegraaf.

Over NRC kan ik niet oordelen, maar gezien jouw reactie, zal ik er eens gaan rondneuzen, dank je wel. Misschien neemt NRC de rol van de Volkskrant over, maak ik uit je woorden op. Ik heb daar geen bezwaar tegen.

#10.1 berlitz - Reactie op #10

Manipuleerde koppen hoeven nog geen propaganda te zijn, deze koppen gaan ook meestal niet over politieke onderwerpen.

Als je nieuws wilt lezen dat je politieke visie bevestigd is het NRC inderdaad de krant voor jou.

#10.2 Reinaert - Reactie op #10.1

Ik begrijp dat het NRC vooral liberaal is, ik weet niet of je mij daartoe moet rekenen.

Als je met manipulerende koppen bedoelt, bijvoorbeeld de koppen die er voor zorgden dat een fotostudio het werk onmogelijk werd gemaakt, door moslims, vanwege de publicatie van een artikel (over pornoproduktie) door een “topverslaggever” die een rekening vereffende van een bevriende kledingfabrikant, dan zijn die koppen misschien niet politiek (alhoewel moslims werden gebruikt) maar toch erg propagandistisch, want slechts bedoeld om stemming te kweken.

Daarbij vind ik het idee van doelbewust manipuleren, journalisten onwaardig.
Kom gewoon recht voor je raap uit voor je ideeën. En onderbouw je verhaal grondig met bronnen.

#10.3 Spuyt12 - Reactie op #10.1

Niet politiek? Joh, laat je nakijken.

#11 berlitz

@029su

Geef nou maar gewoon toe dat extreem rechts helemaal niet zo geweldadig is. De AIVD geeft dit ook gewoon toe, en die hebben er meer verstand van dan de leugenaar peter breedveld.
http://www.nujij.nl/algemeen/aivd-extreem-rechts-is-geen-bedreiging.13277513.lynkx#axzz1hOJ8azqc

Ook brandstichtingen, vandalisme en intimidatie komen vrijwel alleen uit de extreem linkse hoek vooral tegen boeren en AZC.

Nou moet ik wel toegeven dat vergeleken met het buitenland extreem links hier veel minder gewelddadig is.

#11.1 su - Reactie op #11

Ik geef je nota bene links naar veroordeelde rechtsextremisten. Heb je poep in je ogen, of loop je in de weekend ook met je arm gestrekt?

#11.2 berlitz - Reactie op #11.1

Uit de link die jij post blijkt niet dat extreem rechts erg gewelddadig is, dit blijkt ook uit het onderzoek van de AIVD.
En zoals ik al eerder zei bij iedere rechtse demonstratie probeert extreem links deze met geweld te verstoren bij de link die jij plaatst word daar zelfs over opgeschept, andersom doet extreem rechts dit nooit. Dit negeer jij volkomen.

#11.3 su - Reactie op #11.2

Jij vindt brandstichting en openbare geweldpleging niet gewelddadig? Man, wat ben jij ziek.

#11.4 alt. johan - Reactie op #11.1

@su: relatief veel rechtsextremisten zijn wapen-fetisjisten. Met een gevaarlijke verzamelwoede. Dat is zorgelijk, absoluut niet toegestaan en moet aangepakt en gemonitord worden.

Maar wapen-fetisjisme is toch wat anders dan een daadwerkelijke terrorisme.

#11.5 su - Reactie op #11.4

Het heeft in de laatste jaren meer slachtoffers geeist in Nederland dan terrorisme.

#12 Reinaert

Dat uit mijn reactie het punt over de Volkskrant wordt opgepikt is wel een leuk lijntje, echter mijn hoofdpunt was: het echte geweld van rechts komt van dit kabinet.
Voorbeelden:
De afbraak van het milieu en landschapsbeleid: lekkere erfenis voor onze kinderen.
De afbraak van het cultuurbeleid.
De zorg die het moet doen met: meer door minder.
Het PGB.
De harteloosheid richting minderjarige asielzoekers.
Met 130 km meer fijn-stof verspreiden.
Kortingen op uitkeringen als inwonende kinderen geld verdienen.
Wel villasubsidie, en korten op de huurtoeslag.
Hogere eigen bijdrage in de zorg.
Studeren voor rijken.
Liefst afschaffen WOB.
Huurhuizen in de verkoop.
Sneller en harder ingrijpen door de politie.
En de 1% likt.

Dat is pas geweld en gelegitimeerd door de staat.

#12.1 berlitz - Reactie op #12

En vergeet niet de misdadig hoge belasting van 52%.

#12.2 Reinaert - Reactie op #12.1

Die betaal ik graag, want ik houd meer over.

#12.3 alt. johan - Reactie op #12.2

@Reinaert: Jij geeft een totaal verkeerd beeld van de situatie. Nederland scoort nog steeds er hoog wat betreft inkomesnivilering.

#12.4 Reinaert - Reactie op #12.3

Nee, hoor.
Ik weet dat sommige maatregelen van Rutte nivellerend werken, wat ik wel lachen vind voor een vvd-er.
Maar het CPB (e.a.) geven aan dat de stapeling van maatregelen vooral de onderkant treffen.
En ook in Nederland wordt rijk gewoon rijker, zoals in alle landen waar de neo-liberalen regeren. (Ik reken daar de PVDA ook onder.)
Maar ik kan wel met inkomensverschillen leven, daar gaat het niet om.
Wat ik verwerpelijk vind is dat door rechts de solidariteit om zeep wordt geholpen. Zit het je tegen dan is dat tegenwoordig per definitie je eigen schuld en dat is niet zo. De verhalen van profiteurs worden al jaren gebruikt om degenen die het om wat voor reden dan ook (al dan niet tijdelijk) niet getroffen hebben af te knijpen. Dat vind ik immoreel in een rijk land als het onze. En dit kabinet slaat helemaal door.

#12.5 alt. johan - Reactie op #12.3

…de solidariteit om zeep wordt geholpen….
Dikke onzin. Nederlanders scoren nog steeds goed wat betreft goede doelen. Ook onder dit kabinet.

…. en als je bij @042 schrijft “… dan houd ik meer over”, dan denk ik onmiddellijk: die is bang dat die werkloze kunstenaars bij hem komen aankloppen. Ben jij zo iemand die solidariteit meer iets voor een overheid vindt dan voor jezelf?

Terwijl die overheid zich voor die solidariteit steeds dieper in de schulden steekt. Wat weer niet solidair is met onze kinderen.

 • Beantwoorden
 • Volgende reactie op #12.3
 • Vorige reactie op #12.3
#12.6 cor mol - Reactie op #12.3

“Nederland scoort nog steeds er hoog wat betreft inkomesnivilering.”

Rekent u dat eens voor. Zelfs Rutte geeft toe dat we de HRA nodig hebben omdat de belasting zo hoog is. Dat klopt want van van de HRA gaat bijna 50% naar de top 20% inkomensgroep met een inkomen boven de euro 81.000. De onderste 50% van de huishoudens (< 45.000) ontvangt slechts 13,6% van de HRA. De belasting over de topinkomens is inderdaad hoog als we de HRA en pensioenpremie aftrek even buiten beschouwing laten. Doen we dit niet dan is Nederland een belastingparadijs voor die groep.

#13 Sjiek

Jammer dat Breedveld dan alleen GS in zijn vizier heeft. Dat is dan ook weer onnodig smal gekeken.

#14 Reinaert

Nederlanders scoren nog steeds goed op goede doelen. Gossie.
Neen, ik ben niet bang voor de kunstenaar die aan mijn deur staat, ik ben bang dat hij en anderen zoals mensen die buiten hun schuld niet mee kunnen op de arbeidsmarkt, afhankelijk worden van een aalmoes van mensen net als jij.

#15 Reinaert

@ alt.johan
Voor vandaag een laatste reactie op jouw notitie dat een overheid die zich in de schuld steekt niet goed is voor onze kinderen.
Een slecht en vernietigd milieu lijkt mij een hele grote schuld.
Een maatschappij waar het ieder voor zich is lijkt mij niet prettig om in te leven.
En niet om het een of ander, maar kan jij de schuldontwikkeling bij het redden van de euro nog verantwoord noemen? Wie gaat dat betalen?
Juist de generatie na ons.
Slaap lekker verder.

#15.1 alt. johan - Reactie op #15

@048: Dit is geen maatschappij van ieder voor zich, zie ook de goede doelen post van mij.

Dat je je zorgen maakt over de ontwikkelingen, daar kan ik in meekomen. Ik weet ook niet hoe het gaat aflopen. We hebben minstens 50 jaar van voorspoed en vrede gehad in dit deel van de wereld, maar er is absoluut geen garantie dat dat zo blijft. Dat is ook voor mij reden tot zorg.

Maar ik kies wel voor rechts omdat ik dat de meest perspectief biedende keuze vind.

#15.2 Sjiek - Reactie op #15.1

Over welk perspectief heb je het dan? Zowel links als rechts biedt geen perspectief voor nog een keer 50 jaar vrede en voorspoed.

Het enige perspectief dat links biedt is een beetje meer solidariteit. Dus wat minder ieder voor zich. Welk perspectief zet rechts daar tegenover?

Dit is wel erg off topic.

#16 Jabir

Als je bedenkt dat islamitisch geweld natuurlijk ook extreemrechts geweld is, slaat dat de bodem toch onder dit stukje vandaan. Die Breedveld gaat echt met de dag dommer uit zijn nek zwetsen.

#16.1 Prediker - Reactie op #16

Je haalt nu een semantisch foefje uit. Maar dat foefje gaat niet op.

Islamofoob en neonazistisch extreem-rechts bekladt regelmatig moskeeën en islamitische scholen. Dat is onmiskenbaar gericht tegen de islam en tegen de aanwezigheid van moslims in het Westen.

In de VS voert radicaal rechts (Robert Spencer, David Horowitz, Frank Gaffney, Pamela Geller) een regelrechte hetze tegen de islam en moslims. Boze meutes demonstreren en joelen daar moskeegangers uit. Regelmatig worden taxichauffeurs in elkaar getremd omdat de daders denken dat ze moslim zijn.

Het zijn geen fundamentalisten en jihadisten die dat doen (islamitisch radicaal en extreem-rechts), maar Westerse nationalisten.

#16.2 berlitz - Reactie op #16.1

Regelmatig worden rechtse mensen in de VS uitgejoeld of aangevallen door antifa’s en vakbonds knokploegen.

Geweld tegen moslims vanuit rechtse kring komt eigenlijk niet voor in de VS.

Ik kan nu ook wel met nieuwsberichten komen over kerken die in fik zijn gestoken. Vreemd dat niemand zich ooit druk maakt over dit anti-christelijk geweld in nederland.

#16.3 su - Reactie op #16.2

Regelmatig worden rechtse mensen in de VS uitgejoeld of aangevallen door antifa’s en vakbonds knokploegen.

Rechtse propaganda. Bewijs, of het gebeurt niet. Vooral de radicale vakbondsbeweging in de VS bedient zich van geweldloos verzet. Je vindt ze vaak op een picket-line of bij een dwemonstratie. Vaak worden zij hardhandig aangevallen door de politie. Dat jij dat als aanvallen van knokploegen interpreteert zegt meer over jouw sympathieën voor red-scare taktieken.

#16.5 Jabir - Reactie op #16.1

@Prediker: extreem rechtse blanken en extremistische islamieten hangen in wezen dezelfde fundamentalistische, provincialistische manier van denken aan, verschillen in niets van elkaar. Het is eerder een “semantisch trucje” om het zo te framen zoals Breedveld het doet en die twee tegenover elkaar te plaatsen. Lees anders Jihad vs Mc World er nog eens op na. Wat mij betreft is er geen wezenlijk onderscheid tussen een Wilders aanhanger en een Jihadist.

#17 Reinaert

@ Sjiek
Het ontnemen van perspectief of het bieden van pesrpectief kun je zien als het gebruiken van geweld of het tegengaan van geweld. Rechts zegt je perspectief te bieden: je moet je kansen grijpen is het mantra, maar als je geen kansen hebt, wat dan?
Een voorbeeld: De Krom vindt dat je als uitkeringsgerechtigde gekort kan worden als je inwonende kinderen geld verdienen. je moet maar gaan werken. Dat vindt hij terwijl er voor iedere vacature 4 werklozen zijn. Dat vind ik “een kogel” van rechts. Ik vind het dan ook volkomen legitiem om voor je kind een postadres te regelen, in dat geval.
Zo zijn er vele voorbeelden.
Breedveld bedoelt natuurlijk echt geweld en het is inderdaad op zijn zachts gesegd zorgelijk dat het geweld van rechts zo weinig aan de orde komt, terwijl het omgekeerde geweld breed wordt uitgemeten.
Ook dat is als vorm van geweld te duiden, van rechts.

Die focus zegt veel over de neo-liberale witte mannen in boorden wind die door het “vrije” westen waait.

#18 ben

De gevangenissen in NL en de andere Europese landen zitten vol met moslim criminelen dus bespaar me die onzin dat de kogels meestal van rechts komen. Rechts heeft veel minder doden op zijn geweten dan links en islam.

#18.1 Prediker - Reactie op #18

Tja, laten we die logica eens even overzetten naar de situatie in de VS. Dan zou je krijgen: ‘de Noord-Amerikaanse gevangenissen zitten vol met zwarte criminelen, dus bespaar me die onzin dat de kogels meestal van blank rechts komen!’

Tja, als je zwarte en latino bendes in de Amerikaanse ghetto’s tot zwart militant activisme rekent, dan kun je die appels met die peren vergelijken, net zoals jij hier doet met Marokkaanse criminelen en islamitisch activisme.

Hoe dom kan iemand wezen?

#18.2 berlitz - Reactie op #18.1

Als marrokanen een KK kaas (zoals sommige van hun nederlanders noemen) in elkaar trappen word dat niet tot racistisch geweld gerekend.

Waarom dan wel als skinheads een neger in elkaar trappen?

#18.3 Prediker - Reactie op #18.2

Door wie wordt dat niet als racistisch geweld gerekend?

#18.4 Harm - Reactie op #18

Telt hij nou links en de islam bij elkaat op?

Kijk even naar de inkomenspositie van de mensen die opgesloten zitten: de kogel komt van de minstbedeelden. En waarom? Omdat die het slachtoffer zijn van het structurele geweld waar @Reinaert het over heeft en geen ander middel weten om zich te verdedigen.

 • Beantwoorden
 • Volgende reactie op #18
 • Vorige reactie op #18
#18.5 berlitz - Reactie op #18.4

Inderdaad daarom was er in de jaren 50 toen nederland veel armer was zoveel criminaliteit!

Net als bij de amerikaanse amish die ook geen cent te makken hebben.

#18.6 Harm - Reactie op #18.5

Wat wil je nou eigenlijk: terug naar de jaren ’50 of de rijken beschermen tegen de armen?

#18.7 berlitz - Reactie op #18.6

Waarom negeer je mijn stelling en kom je met een stroman?

Waarom was nederland in de jaren 50 niet veel crimineler, aangezien volgens de jou de oorzaak van criminaliteit armoede is.

#18.8 Harm - Reactie op #18.6

Ik kom niet met een stroman. ik stel een vraag.

Armoede is slechts absoluut waar de honger begint en je gedwongen bent te stelen om te overleven. Die armoede bestond niet in de jaren ’50.
Relatieve armoede is, wanneer de een 2 auto’s heeft, 3 TV’s en 4 computers en de ander net genoeg om te eten. Die armoede bestond niet in de jaren ’50.

En als het welstandsnivo geen factor is, waarom zijn de rijken dan in de gevangenissen ondervertegenwoordigt? Klassejustitie?

#18.9 Ernest - Reactie op #18

“Moslim” kan politiek gezien rechts of links zijn. De politiek in Saoedie-Arabië bijvoorbeeld is behoorlijk rechts, zeker als het om welvaartsverdeling, vrouwenemancipatie en homohaat gaat. SGP/VVD/CDA met andere kleren aan. Ik zou eigenlijk niet weten wat er links is aan het islamitische geloof. Misschien de in een regel vastgelegde vrijgevigheid naar minstbedeelden en hulpbehoevenden.

#19 Reinaert

Ik wil het nogmaals meer eens benadrukken. Er zijn vele vormen van geweld. Mensen uitsluiten is een vorm. Mensen niet horen is een vorm. Eenzijdigheid in berichtgeving is een vorm.
Geweld roept geweld op. Als je niet gehoord wordt, als je niet mee mag doen, en je bent onmachtig dat te veranderen, je wordt er zelfs in tegen gewerkt, dan is er vaak maar 1 uitweg: tegengeweld.
Dit kabinet (de neo-liberalen) is/zijn bezig tegengeweld te organiseren.
En strenger straffen, noch harder optreden zullen helpen.

#19.1 Rob - Reactie op #19

Geweld is dus een containerbegrip voor alles wat je niet bevalt.

#19.2 Harm - Reactie op #19.1

Alweer eentje, die -al dan niet moedwillig- niet begrijpt wat er gezegd wordt.

#19.3 Rob - Reactie op #19.2

Je kan toch ook je eigen kont afvegen?

#20 pedro

We mogen blij zijn, dat extreemrechts zo’n klein hulpeloos groepje is in Nederland, dat ze het geweld waar ze van dromen zelden of nooit uit durven te voeren, maar als je dat geweld gaat ontkennen, moet je wel een enorme struisvogel zijn.

#21 Joop

Beste donateurs, vrienden, tipgevers en belangstellenden, Vandaag hebben we twee nieuwe artikelen op onze website geplaatst. Hierin maken we een analyse over vuurwapenbezit bij rechtsextremisten in Nederland. Is dit stoer doen of gaat dat verder? Lees meer op http://kafka.antenna.nl/?p=3595 Het andere stuk heeft enigszins te maken met bovenstaand stuk. Het gaat over de arrestatie van enkele Ulfhednar-leden wegens vuurwapenbezit. Zie http://kafka.antenna.nl/?p=3590 Op 17 november heeft de actualiteitenrubriek Een Vandaag aandacht besteed aan deze arrestaties. Dit item is hier terug te zien http://www.eenvandaag.nl/criminaliteit/39088/vuurwapens_gevonden_bij_aanhouding_rechtsextremisten We willen iedereen die een extra donatie aan het einde van dit jaar heeft gemaakt speciaal bedanken. We wensen iedereen alvast een gelukkig nieuwjaar. Als laatste: Jullie kunnen ons tegenwoordig volgen via twitter! We plaatsen niet veel berichten maar wanneer je ons volgt ben je er wel als eerste bij! Neem eens een kijkje op http://twitter.com/#!/Kafkanet Vriendelijke groet, Antifascistische Onderzoeksgroep Kafka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*