De Dagelijkse Standaard bestaat 3 jaar

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (11)

#1 Bismarck

Ik ben benieuwd of over een kleine 11 maanden ook een felicitatie-waanlink volgt vanwege het 120-jarige bestaan van de Telegraaf.

#2 Spuyt12

Van mij had het ook niet gehoeven. Ik feliciteer mijn kind ook niet als ze net haar avondmaaltijd weer heeft uitgespuugd.

(hoewel het voor haar misschien een opluchting is)

#2.1 Share - Reactie op #2

+1

#3 HansR

Haha : wie linkse opinies wil, gaat maar naar Sargasso, Joop, GeenStijl […].
Alleen al hiervoor mag deze waanlink bestaan.

#3.1 Mark3000 - Reactie op #3

Idd, als je Geenstijl links noemt, weet je niet wat het verschil tussen links en rechts is en verzin je maar je eigen hokjes, waarbij “rechts” zoiets is als datgene wat “wij” vinden. Geenstijl voldoet daar kennelijk niet aan en is dus links.

#3.2 majava - Reactie op #3.1

Het gaat niet over links en rechts. Het gaat om het gehalte aan onderbouwing bij een artikel en het zuiverend vermogen van de reaguurders. Misschien dat om die reden GeenStijl aan de kant van Sargasso zit, want bij GS is het allang niet meer zo dat alles maar voor zoete koek geslikt wordt. Bij DDS is alles zo ‘omdat ik het zeg’ en er zit een klein groepje mingolen klaar om elke vorm van nuance af te straffen. Bizar stel daar.

#3.3 Share - Reactie op #3.1

Geenstijl.nl is tegenwoordig een project van geenkrant.nl
Toch is ze eerder extreem links dan extreem rechts, vind ik. (Weet je wie er ook extreem links was?)

#3.4 Mark3000 - Reactie op #3.3

Mijns inziens is links-rechts sterk gerelateerd aan socialisme versus liberalisme en dus aan de manier waarop de overheid moet functioneren binnen de samenleving.
Dat is dus iets anders dan conservatief versus progressief en in een politiek spectrum heeft men daar dus een aparte as voor.

Rechts zie ik als een stroming die opkomt voor het individu en gelijke kansen voor iedereen met zo min mogelijk interventie van een overheid. Links probeert de problematiek juist op te lossen via de collectiviteit (dus met meer overheid). Geenstijl past voor mij meer bij rechts dan bij links, omdat het zich sterk verzet tegen b.v. subsidies of andere overheidsinterventies. DDS vind ik verschillen van Geenstijl omdat het veel conservatiever is, niet rechtser.

Ik gok dat je doelt op Adolf. Hij was een fascist en hoewel dit altijd op de kaart wordt gezet als rechts-conservatief, zet ik hier ook altijd mijn vraagtekens bij.

#3.5 Joop - Reactie op #3.4

Liberaal is niet per definitie rechts. Links is gekoppeld aan emancipatie, hoe maak je de burger per groep of persoon sterker. Wel heeft links positieve vrijheid, en daar wordt de overheid aan gekoppeld. Rechts heeft negatieve vrijheid, wat meer neerkomt op het recht van de sterkste.

#4 Joop

Zoek de overeenkomsten tussen de hardcore van Sargasso en DagelijkseStandaard. Valt me op dat ze allebei soms op drijfzand bouwen, en dus de mensen die dat zeggen gewoonweg op de persoon aanvallen. Want ja, die basis is voor hun waarheid. Gelukkig is dat niet iedereen, en zie je nog wel eens mooie pareltjes tussen het varkensvoer.

Ook grappig is dat bij DDS ze nog wel eens politici hebben met een eng conservatief karakter van VVD tot SGP. Waarom lenen die personen zich daarvoor? Zeker als ik Van der Staaij was zou ik me doodschamen, want zo kom je niet in de hemel.

#5 vandyke

In het begin was ik wel blij met de DDS. Eindelijk een rechtse site waar met kwaliteit waar je kan discussiëren over de inhoud. Het werd echter al snel een (extreem-)rechtse propaganda site.

Ik zelf heb al heel lang niet meer gereageerd. Niet dat ik dat niet zou willen, maar omdat mijn reacties vooraf gemodereerd worden. Doorprikken van propaganda-artikelen van Niemöller en Roodenburg kost weinig moeite, maar dat is natuurlijk niet de bedoeling.
meerdere keren zijn mijn reaguursels daarom verwijderd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*