1. 4

  @2: “All these beer-snob hipsters ironically drinking this “cheap” beer has ironically driven up demand to where it is no longer cheap, costing nearly twice as much as it did 5 years ago.”

  Ja hoor, want er zijn zoveel meer hipsters dan arbeiders (en de eerste drinken per man natuurlijk ook een veelvoud aan bier), dat de vraag naar het bier wel verveelvoudigd moet zijn!

 2. 5

  Viel me op toen ik in de VS woonde dat a) je er fantastisch bier hebt, veel lekkere merken van microbreweries en dat b) desondanks iedereen dat smerige light bier drinkt en c) dat er uberhaupt veel minder gedronken wordt dan hier…
  Maar een glaasje Sierra Nevada Pale Ale, mjam mjammmm

 3. 7

  Wat Dimitri zegt. Veel lokale brouwerijen, met zeer goed bier. Niet alleen ‘micro’.

  In San Francisco, waar zo eens per paar jaar kom, heb je het lokale Anchor Steam wat toch een behoorlijke afzet heeft.

  Grappig genoeg hebben ze daar ook, in verschillende kroegen, Chimay van de tap, wat ik in NL/België niet ken.

  (sterker nog: http://www.google.com/search?q=chimay+tap leidt als eerste naar San Francisco)

 4. 8

  Jammer dat het kaartje niets zegt over de grote van de bedrijven of de merken, de microbrouwerij op de hoek kan er zo bijstaan met een groter pallet aan merken dan de bedrijven op het kaartje.

 5. 10

  Het is een schema gericht op de marktleiders in de USA. Ik denk, dat die gezamenlijk wel tot 95% van de markt bevoorraden.

  Ik ben meer geïnteresseerd in die andere 5% van de brouwers. De artisanale, onafhankelijke brouwers. De zogenaamde Craft Breweries.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren