Dagelijkse Standaard distantieert zich van hacken Joop

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (5)

#1 Bookie

Toch wat anders aan de hand? Er was geen tweet.

#2 n

Wie heeft meer info over de daders? We gaan op skiddiehunt

#3 AntonB

Van al het gekanker en gegodwin op Joop spinnen rechtse opinie sites natuurlijk alleen maar garen. Elke dag valt er wel een nieuw controversieel onderwerp om zich tegen af te zetten te diepen uit deze vulkaan van de linkse onderbuik.

#4 Hondje Waf

blablabla
het enige gekanker op joop komt van rechtse trollen.

#5 MrOoijer

Gisteren ontvangen:

“Gisterenochtend, donderdag 4 augustus, is de site Joop.nl gehackt. Zo gauw dit ontdekt werd, is de site offline gehaald om eventuele schade voor gebruikers te voorkomen. Ook vorige week is een script op onze site geplaatst. Dat script is toen direct verwijderd. Het lek waarvan gebruik is gemaakt is inmiddels gedicht.

Sinds de inbreuk van vorige week is onderzocht wat er precies aan de hand was. Het lijkt er op dat bij de hack gebruikersnamen en wachtwoorden zijn buitgemaakt. Om die reden zullen alle wachtwoorden van Joop-gebruikers worden gereset en extra versleuteld. Zodra dat gebeurd is zullen de nieuwe wachtwoorden naar iedereen worden toegestuurd. De site is inmiddels weer online, maar pas daarna zal het weer mogelijk zijn te reageren op onze artikelen.

De VARA adviseert in de tussentijd iedere gebruiker, die op andere sites dezelfde combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord gebruikt, deze voor alle zekerheid aan te passen. Een update van uw virusscanner kan zeker ook geen kwaad. De VARA heeft inmiddels aangifte van de inbreuk gedaan.”

Dat ze zelf roekeloos wachtwoorden niet versleuteld opsloegen vermelden ze wijselijk maar niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*