1. 1

  “In een beschaafd land zou de weg naar de rechter nooit mogen worden afgesneden omdat de rechtzoekende dat financieel niet kan opbrengen.”

  Beschaving is een luxe die alleen opbloeiende samenlevingen zich kunnen veroorloven. Het verval is al een tijdje begonnen dus maak u maar klaar voor een nimmer aflatend afbreken van alles dat we beschaving noemen. De bodem is nog lang niet bereikt kan ik u melden.

 2. 3

  Dat er bezuinigd moet worden in dit land is duidelijk

  Altijd dit laffe bijzinnetje bij elke kritiek op het kabinet. NEE, bezuinigen is geen doel op zich. Wanneer staat er eens iemand op die dat zegt?

 3. 5

  Hoe veel van onze welvaart hebben we verkregen door fossiele brandstoffen op te fikken en hoe veel door echt werk te verzetten denk je? Daarbij is het vooral de beleving van welvaart die beschaving (of eigenlijk handhaving van mensenrechten zoals Bismarck terecht opmerkt) mogelijk maakt. We voelen nu al het begin van de gevolgen die het gaat hebben als de beleving van welvaart begint te dalen. Ik ben het namelijk met je eens dat we ons nog veel meer kunnen veroorloven alleen dat is niet de politieke realiteit.

 4. 6

  @5 Er zijn al genoeg alternatieven voor fossiel die bijna competitief zijn en als we er geld in steken helemaal competitief zijn tegen de tijd dat de olienood echt hoog wordt. Waarom zou onze economie een klap op lopen als bijna alle kosten uit arbeid bestaan? Als grondstoffen maar 10% van de kosten van het product zijn dan leidt een verdubbeling van de grondstofprijzen maar tot een prijsstijging van 10%.

 5. 7

  Al die tegensputterde burgers die niet beseffen dat de overheid het beste met ze voor heeft zijn ook zo vervelend. Daar moeten nodig wat barrières tegen op geworpen worden. Iedereen naar 101.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren