Corruptiezaak Van Rey dinsdag voor de rechter; landelijke VVD niet buiten schot

Behalve dat Van Rey in ruil voor betalingen een drietal bedrijven zou hebben bevoordeeld, wordt hij ook verdacht van het lekken van vertrouwelijke informatie, onder andere aan crimefighter Fred Teeven en Tweede Kamerlid Karin Straus.

Verder:

In de dagvaarding komt ook de naam voor van voormalig staatssecretaris Frans Weekers (Financiën, VVD). Voor hem regelde Van Rey in 2012 in verkiezingstijd een billboard langs de A73. De bedragen die van Van Pol (1.785 euro) en bouwbedrijf Meulen Groep (1.190 euro) voor de billboard betaalden, worden gezien als giften die Rey niet had mogen aannemen als wethouder.

Open waanlink

 1. 3

  @2, dat je zelfs met het armzalige beetje regels dat we hebben, je het blijkbaar nog steeds nog bonter kunt maken.

  Ik neem niet aan dat hij Teeven in z’n val mee gaat nemen trouwens. Jammer. Als er iemand is die ik het gun om voor corruptie veroordeeld te worden…

  Maar, het zou toch een mooi begin zijn als Van Rey voor de bijl gaat.

 2. 4

  @3
  En hoe zit dat met de belangenverstrengeling tussen de PvdA en de vele clubs die subsidie ontvangen en vervolgens voor links campagne voeren?

 3. 8

  @7
  Dat heb ik gedaan. Als daar alle heisa om ontstaan is, dan kunnen vrijwel alle linkse wethouders worden opgepakt. Ik ken voorbeelden te over van subsidie die is verstrekt op basis van vriendjespolitiek en belangenverstrengeling, van gemeenteraadsleden die van de binnenstad hun persoonlijk domein maken, die wegen laten afsluiten omdat ze het voor hun huis te druk vinden.

  Dit heeft alle schijn van juridische willekeur, die waarschijnlijk helemaal niet zo willekeurig is, Van Rey was te succesvol, daarom is hij gepakt. Voor het tegenovergestelde, door het verspillen van belasting geld een gemeente de financiële afgrond in jagen, is nog nooit iemand opgepakt.

 4. 9

  @Thallman: Dus als rechts het doet, maakt het niet uit en valt het wel mee. Maar als links het doet, is het vreselijk, schofterig en schandalig.

  Helder.

  Je weet dat daar een woord voor bestaat he?

 5. 10

  @8, wat mij betreft breng je die zaken vooral ook voor de rechter.

  Maar als het bedoeld is als reden waarom Van Rey niet veroordeeld zou moeten worden, dan faalt het jammerlijk. “Jamaarhunniedoenhetook” blijft kleuterschoolniveau en geen excuus.

 6. 11

  @9
  @10
  Het verschil is dat Jos Van Rey Roermond uit het slop heeft getrokken, dat hij daar zakelijke contacten voor heeft gebruikt vind ik niet erg.

  De reden dat het OM hier wel achter aan gaat, en niet achter de wethouder die een weg voor zijn huis laat afsluiten is omdat Jos Van Rey succesvol is.

 7. 12

  @11: Wat een kletskoek, Roermond is helemaal niet uit het slop getrokken. Het is één grote achterstandswijk, maar dan één met zelfs voor Limburgse begrippen veel corruptie.

 8. 16

  Komt Thallman weer met het typisch rechtse ‘de regels zijn voor hen, maar niet voor mij’ argument. En Van Rey was succesvol juist door zijn corruptie.

 9. 18

  Ik zit me een apelazerus te lachen om Thallman die weer het gebruikelijke toepast van “Altijd aanvallen nooit verdedigen”. Als mensen nu niks zeggen en gewoon doorgaan met corruptie aan te pakken lopen deze VVD Fanboys vanzelf tegen de lamp ;).

  Verdedig je niet, lach ze uit :).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren