Corruptiezaak Van Rey dinsdag voor de rechter; landelijke VVD niet buiten schot

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Behalve dat Van Rey in ruil voor betalingen een drietal bedrijven zou hebben bevoordeeld, wordt hij ook verdacht van het lekken van vertrouwelijke informatie, onder andere aan crimefighter Fred Teeven en Tweede Kamerlid Karin Straus.

Verder:

In de dagvaarding komt ook de naam voor van voormalig staatssecretaris Frans Weekers (Financiën, VVD). Voor hem regelde Van Rey in 2012 in verkiezingstijd een billboard langs de A73. De bedragen die van Van Pol (1.785 euro) en bouwbedrijf Meulen Groep (1.190 euro) voor de billboard betaalden, worden gezien als giften die Rey niet had mogen aannemen als wethouder.

Open artikel

Reacties (20)

#1 Niet JeZus

Een glas, een plas… wedden?

#2 Thallman

Ieder jaar worden er miljarden aan subsidie naar politieke vriendjes gestuurd onder de noemer subsidie. Waar gaat dit dan over?

#3 Inca

@2, dat je zelfs met het armzalige beetje regels dat we hebben, je het blijkbaar nog steeds nog bonter kunt maken.

Ik neem niet aan dat hij Teeven in z’n val mee gaat nemen trouwens. Jammer. Als er iemand is die ik het gun om voor corruptie veroordeeld te worden…

Maar, het zou toch een mooi begin zijn als Van Rey voor de bijl gaat.

#4 Thallman

@3
En hoe zit dat met de belangenverstrengeling tussen de PvdA en de vele clubs die subsidie ontvangen en vervolgens voor links campagne voeren?

#5 zazkia

@4 absoluut niet anders dan de belangenverstrengeling tussen de VVD en de vele clubs die subsidie ontvangen en vervolgens voor rechts campagne voeren.

#6 Thallman

@5
Noem er eens een paar.

#7 frankw

Thalmann @6, gewoon waanlink lezen. Hoef je geen domme en overbodige vragen te stellen.

#8 Thallman

@7
Dat heb ik gedaan. Als daar alle heisa om ontstaan is, dan kunnen vrijwel alle linkse wethouders worden opgepakt. Ik ken voorbeelden te over van subsidie die is verstrekt op basis van vriendjespolitiek en belangenverstrengeling, van gemeenteraadsleden die van de binnenstad hun persoonlijk domein maken, die wegen laten afsluiten omdat ze het voor hun huis te druk vinden.

Dit heeft alle schijn van juridische willekeur, die waarschijnlijk helemaal niet zo willekeurig is, Van Rey was te succesvol, daarom is hij gepakt. Voor het tegenovergestelde, door het verspillen van belasting geld een gemeente de financiële afgrond in jagen, is nog nooit iemand opgepakt.

#9 Jack Random

@Thallman: Dus als rechts het doet, maakt het niet uit en valt het wel mee. Maar als links het doet, is het vreselijk, schofterig en schandalig.

Helder.

Je weet dat daar een woord voor bestaat he?

#10 Inca

@8, wat mij betreft breng je die zaken vooral ook voor de rechter.

Maar als het bedoeld is als reden waarom Van Rey niet veroordeeld zou moeten worden, dan faalt het jammerlijk. “Jamaarhunniedoenhetook” blijft kleuterschoolniveau en geen excuus.

#11 Thallman

@9
@10
Het verschil is dat Jos Van Rey Roermond uit het slop heeft getrokken, dat hij daar zakelijke contacten voor heeft gebruikt vind ik niet erg.

De reden dat het OM hier wel achter aan gaat, en niet achter de wethouder die een weg voor zijn huis laat afsluiten is omdat Jos Van Rey succesvol is.

#12 Bismarck

@11: Wat een kletskoek, Roermond is helemaal niet uit het slop getrokken. Het is één grote achterstandswijk, maar dan één met zelfs voor Limburgse begrippen veel corruptie.

#13 Jack Random

@11: Dat is een gevalletje recht(s) lullen wat krom is, maar eigenlijk niet eens recht is, want zie #12.

#14 Henk van S tot S
#15 zazkia

Elk volk krijgt de leider die het verdient.

#16 Stronkel

Komt Thallman weer met het typisch rechtse ‘de regels zijn voor hen, maar niet voor mij’ argument. En Van Rey was succesvol juist door zijn corruptie.

#17 tigger

Heb hier al wel eens eerder gepleit voor een continu bijgewerkt overzicht van alle corruptie- en integriteitsissues van politici. Het zou een hoop extra verkeer genereren elke keer als er weer iets komt boven drijven.
http://www.vn.nl/Sjoemelen-in-de-Polder-1.htm

#18 Dehnus

Ik zit me een apelazerus te lachen om Thallman die weer het gebruikelijke toepast van “Altijd aanvallen nooit verdedigen”. Als mensen nu niks zeggen en gewoon doorgaan met corruptie aan te pakken lopen deze VVD Fanboys vanzelf tegen de lamp ;).

Verdedig je niet, lach ze uit :).

#19 Micowoco

@15: OT + kul. Waaraan hebben de mensen in Syrië de Assads verdiend?

#20 zazkia

@19 jah, das n goeie. waaraan je het verdiend hebt. aan het noodlot, sommige anderen denken aan satan of onze lieve heer. Volgens mij was het zwarte piet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

| Registreren

*
*
*