Concept verkiezingsprogramma PvdA

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (9)

#1 Steeph

Milieubelasting terug. Minder belasting op arbeid.
Komt bijna net zo groen over als GL.

#2 Bismarck

Welke verkiezingsprogramma’s zijn al gepubliceerd? Zou de PVV weer het laatste zijn (zodat ze bij anderen kunnen shoppen)?

#3 TisMeWat

Vooral veel uitstel van executie en onrealistische verkiezingsbeloftes, helaas, maar niet onverwacht.

#3.1 gronk - Reactie op #3

Als je onrealistische verkiezingsbeloften wilt dan moet je wachten op het Pvv-programma. Voor wat dat waard is, want hoe zat het ook alweer met Wilders AOW-draaikonterij?

#3.2 basszje - Reactie op #3.1

Zeg dan op zijn minst wat onrealistisch is, ipv die dooddoener.

#4 Lord Flash

“Er komt een Nationale Investeringsbank voor het Midden- en Klein Bedrijf (MKB) die innovatie en investeringen aanjaagt. Hiermee wordt het innovatiefonds voor MKB’ers verdrievoudigd naar 375 miljoen”

Leuk, maar dat doet weinig op de korte termijn

” wordt de kredietverlening aan het MKB door banken verbeterd.”

Maar als er geen vraag is, investeer je niet en is krediet minder nijpend

“Ook mogen huizenbezitters de kosten van renovatie en isolatie van hun huis aftrekken van de belasting wat de bouw in Nederland weer aanjaagt”

Lijkt me een goed plan

“We zorgen voor 500 miljoen per jaar aan extra investeringen in eigen land door publiek-private samenwerking met pensioenfondsen op gang te brengen.”

Hmmm, voor je pensioengerechtigden wil je gewoon een zo hoog mogelijk rendement. Klinkt leuk, maar zorgt op termijn dus voor een lager pensioen.

“Met verstandig en eerlijk begrotingsbeleid houden we de koopkracht van gewone gezinnen overeind door in de eerste jaren van de volgende kabinetsperiode niet teveel te bezuinigen”

Verstandig :-) (geen ironie)

“De overdrachtsbelasting voor starters schaffen we per direct af ”

Dus als ik mn huis verkoop aan een starter kan ik 2% meer vragen… top!

Maar goed, genoeg aanknopingspunten om ook het hele ding te lezen :-)

#5 Anton B

Begrotings evenwicht in 2017? Voorlopig zijn ze samen met SP en PVV de partijen begrotingstekort alleen maar verder op willen laten lopen. Verwachten ze soms dat de bevolking het in 2016 wel leuk vindt om miljarden te bezuinigen, en dan nog een paar miljard extra aan te veel betaalde rente en een boete van Europa? Verwachten ze dat in 2013-2016 de economie een gigantische spurt gaat maken, zodat we miljarden extra belasting binnen krijgen en gaan zwemmen in het geld? Dat laatste zou theoretisch natuurlijk kunnen maar om daar nu alvast op te gokken lijkt me meer Russisch roulette, dan een verstandig economisch beleid. De eerste voortekenen van een opleving zie ik nog niet zo snel, dus dat het voor 2017 spontaan de andere kant opdraait en we miljarden overschot hebben lijkt me nogal optimistisch maar misschien is Samsom helderziende. Voorlopig kan het PvdA programma alleen maar eindigen in een Grieks drama.

#5.1 tigger - Reactie op #5

Tot nog toe komt het beleid van het VVD/CDA neer op het laten krimpen van de economie zodat je volgend jaar nog meer moet bezuinigen. Laten we het nu eens proberen met het constant houden van de uitgaven en het stimuleren van de economie. Als de economie dan groeit, verdwijnt bij gelijke uitgaven het tekort vanzelf.

#6 Bullie

Stem Samsom!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*