Complotdenkers en wetenschap gaan niet goed samen, zegt de wetenschap

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (5)

#1 weerbarst

Dat kan ik me voorstellen dat de schoenepoets jongetjes van de status quo en het grootkapitaal dat denken. Opzouten technocraten.

#2 Prediker

Fraai hoe Weerbarst precies illustreert wat Stephan Lewandowsky oppert: namelijk dat het verwerpen van wetenschappelijke bevindingen op grond van niet-wetenschappelijke of pseudo-wetenschappelijke argumentatie hand in hand gaat met het ontwerpen en koesteren van allerlei complottheorieën.

Die complottheorieën functioneren, zoals Weerbarst mooi laat zien, dan als ad hominem: ‘ze zeggen dit alleen maar omdat ze een onzuiver motief hebben!’

#3 Hal Incandenza

@2 Ik hoop toch dat @1 ironie is.

#4 Joost

Kom op zeg, het uitbrengen van dat vorige artikel WAS de studie. En dit zijn de resultaten. Of, en dat is natuurlijk ook mogelijk, is dit weer een onderdeel van de studie en komen de resultaten pas volgend jaar. Of, en dat is natu… /recursie.

Zo houden ze zichzelf wel lekker bezig daar. *en gooit er een theorietje tegenaan dat ze zo gegarandeerd geld krijgen door maar dit soort “door de overheid-gesanctioneerde” resultaten naar buiten te brengen.*

#5 Hans Verbeek

Zou de wetenschapper Lewandowsky zelf in complotten van oliemaatschappijen en door oliegeld gefinancierde klimaatskeptici geloven?
Of zou hij denken dat klimaatskeptici oprechte wetenschappers zijn?
De wetenschapper, die niet in complotten gelooft, werpe de eerste steen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*