1. 1

  Tja. Het zet je aan het denken en toont het ongemak waarmee we nog altijd met deze oorlog omgaan. Ik mis een beetje het punt dat ze eignelijk willen maken, maar misschien is dat juist wel de bedoeling. Ieder zijn smaak zou ik zeggen. Kunst verbieden omdat je die smakeloos vindt lijkt me niet helemaal conform de vrijheid die we in dit land nog altijd hebben.

 2. 4

  Het lijkt mij noodzakelijk om zulk soort kunst in Nederland neer te zetten. Als een soort “Mahnmal” voor de mensen.
  Nederland deed niet moeilijk over zijn joden en het overgrote merendeel is afgevoerd en vermoord. Dat vond men toen niet zo erg.

 3. 5

  Och och och wederom een typisch Nederlands geval van het verdrukken van je eigen historie (1) en het zo bekende Not-In-My-Back-Yard syndroom.

  Het CIDI met hun roeptoeter Naphtaniël zullen elke scheet aangrijpen om het eigen volk als zielig en als slachtoffer af te schilderen. Dat ze daarbij doen voorkomen dat ze niet herinnerd willen worden aan ingrijpende gebeurtenissen uit hun eigen geschiedenis komt mij vreemd voor. Ik schat zo in dat de makers van het werk niet eerst de geëigende toestemming hebben gekregen van het CIDI. Die schijnt te vinden daar het alleenrecht op te hebben.

 4. 7

  Er zit een grens tussen keihard veroordelen en verwijdering/verbod eisen. En op die grens mag van mij een zwaar beveiligingshek worden geplaats, van om het even welk design.

 5. 8

  Als niet-overheids organisatie een verbod eisen om iets lijkt me toch niet zo erg, toch? Zolang de overheid zelf maar niet de vrijheid van meningsuiting inperkt moeten allerhande mensen/organisaties het helemaal zelf weten als ze willen oproepen tot een verbod.
  Als de gemeente inderdaad ingrijpt om een hek op een privaat landgoed te verbieden gaan ze inderdaad te ver in mijn ogen. Verder moet iedereen het zelf maar uitzoeken.

 6. 10

  Decadent en gevoelloos, volkomen losgezongen van het leven. Hoe komt dit? Te vaak dope? Rijke mensen die alles ok vinden zolang het duur is?
  Heb beide uitzendingen gezien en ik begrijp de makers niet. Met de uitleg van de man kun je echt alles goedpraten. De tafelkleden met de afbeelding van brillen in het concentratiekamp zijn volkomen mesjogge. Het lijkt ‘m totaal niks te schelen waar het om gaat. Hij heeft geen idee wat er in die kampen is gebeurd.
  Maar ja, verbieden? Op deze manier worden we er aan herinnerd dat er veel mensen die het geen moer meer kan schelen wat er in wo2 is gebeurd.

 7. 15

  Eens. Het CIDI heeft natuurlijk al bij Israël geprotesteerd tegen de Muur in de bezette gebieden, uit piëteit voor de slachtoffers van De Berlijnse Muur. Wat een sukkels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren