Christenfundamentalisme- alert!

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Christenfundamentalisme- alert!

Kunnen wij hullie niet aan banden leggen?

0

Reacties (8)

#1 troebel

Niet alleen seks op tv verbieden, alle seks met een ander doel/bereik dan voortplanting moet verboden worden.
Ik word wel onafhankelijke toezichthouder , met spanning- en vochtmetingen en veel strijd tegen slechte gedachten.

#2 knut

@spuyt “hun” als zelfstandig naamwoord? Da’s een volk, dan mis ik de link.

#3 Joost

aangepast!

#4 micha

Kunnen we niet sex met christenen verbieden? Zijn we met een paar jaartjes van dit soort geleuter af.

#5 knut

Zullie hebben groot gelijk. Tot 21:00 dan, dan wil ik gewoon prono kunnen kijken. Verplicht ouder tot het deugdzaam opvoeden van hun kinderen voorkomt tienermoeders, aids, verkrachtingen en dergelijke ranzigheid. Zodra ze 18+ zijn mogen ze naar a’dam verhuizen en er op los leven maar dan hebben ze tenminste de meeste vorming gehad.

#6 micha

Want onder de 18 jaar luisterden we zo goed naar onze ouders en hebben nergens anders onze vorming vandaan gehaald…:)

#7 knut

@6 neen, ik bedoelde meer op psychische/geestelijke ontwikkeling. Psychiatrie stelt (grofweg) dat kinderen zich pas bewust worden van sociale interacties (hoe hun daden andere emotioneel beinvloeden) in de pubertijd. Voor die tijd kan je het meegeven maar dat heeft meer t niveau van dogma’s/ hersenspoeling/ reflex zonder besef / inzicht dus. Aangezien die ontikkeling zeer belangrijk is voor relaties / de samenleving mag je er mi naar streven alleen een (selectieve) positieve opbouw mee te geven. Die fase duurt voor de langzamen tot ca 18e jaar (als ze al zover komen). Vandaar mijn grens.

Jouw (cynische?) waarneming past geheel in de ontwikkeling van die vermogens (grenzen af tasten e.d.)

#8 micha

Iest anders gezegd…

Mensen worden al volwassen voor hun 18de. De grens van 18 jaar is kunstmatig in het de westerse samenleving ingevoerd. Juist in de overgang naar en de eerste jaren van volwassenheid welke al voor je 18de eindigen wordt je persoonlijkheid bepaald. Dat is de pubertijd. Voor die tijd moet je de informatie al geven voor de sociale bodem, zeg maar het vangnet zodat ze niet in te grote problemen komen. Het een keer laten kijken porno, laat staan erotiek is naar mijn ervaring eerder beter voor de opvoeding dan slecht.

“Losgeslagen” gedrag is meestal een gevolg van het gebrek aan kaders waardoor de jonge man/vrouw alles zelfstandig moet leren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*