1. 1

  Dat speelt ook al jaren.

  In ruil voor het aanleggen van vliegvelden en spoorlijnen doet een land concessies wat betreft visgebieden en andere zaken. Dan komen de Chinezen met hun mammoet vissersboten alles leegvissen, tot ergernis van de lokale vissers.

 2. 3

  Ik heb zelf in Indonesië gezien hoe het werkt. Er ligt een chinees visverwerkingsschip een week voor een eilanden groep of rif gebied en alle lokale bewoners vissen zich suf om alle vissen die ze kunnen verkopen aan boord te krijgen. Dynamietvisserij is een chronisch probleem op de riffen, maar uiteindelijk zijn dit soort leegviscampagnes mogelijk de nekslag voor de visstand in grote gebieden.

  Overigens begrijp ik dat Nederland mogelijk ook niet heel fris bezig is in West Afrika. Het verhaal dat de kokkelvissers die zijn uitgekocht in de Waddenzee met extra vernieuw materiaal aan de slag zijn in Mauritanië, onder auspiciën van een door Nederland gefinancierd Ministerie van Visserij kom ik de laatste jaren ook nog al eens tegen. Oud linkje van Greenpeace

  http://www.greenpeace.nl/news/verboden-visserij-in-nederland/?accept=d9f62ace358b4f15b903d59c66da11f8

 3. 6

  Hans, dat durf ik niet te zeggen, maar het is op zijn minst nogal discutabel. Vooral omdat het gebied, met onder andere de Banc d’Arguin een van de tussenstops is voor trekvogels. Dezelfde die door het verbod op visserij in de Waddenzee juist beschermd zouden worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren